Slovenci so v Mariboru petkrat poslali plošček v avstrijsko mrežo. Foto: Aleš Fevžer
Slovenci so v Mariboru petkrat poslali plošček v avstrijsko mrežo. Foto: Aleš Fevžer
Aleš Mušič
Aleš Mušič, ki je dosegel peti zadetek, je bil izbran za najboljšega igralca srečanja. Foto: Aleš Fevžer
Slovenski hokejisti s 5:2 porazili Avstrijce

Avstrijci so pred tekmo precej tarnali nad zdravstvenimi težavami, saj je peterica ostala v hotelu zaradi želodčnih težav, v garderobi pa je ostal še Manuel Geier.
Izjemen začetek risov
Slovenci so začeli sijajno, že v 3. minuti je Blaž Gregorc zadel z močnim strelom z modre črte po lepi podaji Roberta Saboliča. Vratar gostov Rene Swette ni imel svojega dne, ploščki pred njegovimi vrati so se ves čas odbijali, Rok Leber je v 7. minuti povišal na 2:0, Sabolič pa je že minuto zatem pospravil nov odbitek v mrežo. Manny Viveiros je moral vzeti minuto odmora. Avstrijci so bili v prvi tretjini popolnoma razglašeni, razmerje v strelih je bilo 15:5.
Lažja poškodba Kristana
V drugi tretjini so Avstrijci vzpostavili ravnotežje. V 38. minuti je Michael Schiechl iz bližine znižal na 3:1, pri zadetku pa je udarec v predel ahilove tetive dobil Robert Kristan, ki je ostal v garderobi. V vrata je stopil Gašper Krošelj.
Pajič in Mušič potrdila zmago
V 45. minuti je Rok Pajič ob prednosti igralca več zadel za 4:1, po hitrem protinapadu pa je Aleš Mušič ukanil Swetteja. V zadnji minuti je poraz malce omilil Andre Lakos z močnim strelom ob "power playu". Končno razmerje v strelih je bilo kar 39:15.
Kapetan ta konec tedna ne bo igral
Tomaž Razingar
zaradi poškodbe ni želel ničesar tvegati, tudi jutri bo sedel na tribuni. Kapetan je ves čas navzoč na ledu na treningih.
Ekipi se bosta pomerili tudi v soboto ob 17.30 v Mariboru, prihodnji teden v petek pa bo še ena tekma na Dunaju.

Pripravljalna tekma, Maribor:
SLOVENIJA
- AVSTRIJA
5:2 (3:0, 0:1, 2:1)
600; Gregorc 3., Leber 7., Sabolič 8., Pajič 45., Mušič 47.; Schiechl 38., A. Lakos 60.

Slovenski hokejisti s 5:2 porazili Avstrijce