Edini zadetek v zadnji tretjini je dosegel Brad Cole, ki je s tem Tilii Olimpiji priboril podaljšek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Edini zadetek v zadnji tretjini je dosegel Brad Cole, ki je s tem Tilii Olimpiji priboril podaljšek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matija Pintarič
Matija Pintarič je v prvi tretjini dobil zadetka od daleč, potem ko je bil pokrit in ploščka ni najbolje videl. Za ne najboljše posredovanje se je odkupil v zadnji tretjini, ko je zaklenil mrežo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor Cvetek
Igor Cvetek je v 27. minuti znižal na 2:3. To je bil že njegov drugi zadetek v polfinalni seriji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Linz na pol poti

v katerem je Danny Irmen dosegel odločilni gol za zmago Linza s 3:4.

Najboljše moštvo rednega dela prvenstva je tako na polovici poti do finala, saj v zmagah vodi z 2:0. Naslednja tekma bo v nedeljo v Linzu. Zadetek, ki je šokiral skoraj 5.000 gledalcev v hali Tivoli, je Irmen zabil že po minuti podaljška. Udaril je od daleč, plošček je šel tik ob desni vratnici v Olimpijin gol.

Hughes zadel že po dobri minuti
Tivoli, ki je štiri leta čakal na polfinale Lige Ebel, je bil na nogah že po dobri minuti igre. Domen Vedlin je streljal, plošček se je odbil do Johna Hughesa, ki je s strelom na bližnjo vratnico hladnokrvno premagal Alexa Westlunda. Linz je hitro izenačil. Curtis Murphy je poskusil z leve, Matija Pintarič je bil pokrit in je plošček zagledal v zadnjem trenutku. V 11. minuti je Žiga Pance krenil sam proti vratom, toda Westlund je strel ubranil.

S težavo do čistih strelov
Do drugega zadetka je Linz prišel po podobnem scenariju kot pri prvem golu, le da je Pintariča plošček presenetil z desne strani. Svoj prvi zadetek sezone Lige Ebel je dosegel Michael Mayr. Olimpija, za katero je spet igral Matej Hočevar, je imela težave z agresivno obrambo tekmeca in si je težko priborila čiste strele, zato je rešitev iskala v podaji na branilca in upala na odbiti plošček.

Olimpija hitro našla priključek
Druga tretjina je bila izjemno borbena. Z igralcem več (izključen je bil Vedlin) je v 23. minuti Linz povedel s 3:1. Olimpija je izgubila plošček v nevtralni tretjini, z leve je streljal Justin Keller, od Pintariča pa se je plošček odbil v gol. Ljubljanska ekipa si je hitro opomogla, režiser zadetka v 27. minuti pa je bil branilec Boštjan Groznik, toda pozneje se je izkazalo, da to le ni bil njegov prvi zadetek v ligi.

McBride za deset minut na klop
Groznikov prvi strel je bil blokiran, drugi pa je zletel v gol, vendar je pred vrati Igor Cvetek spremenil smer ploščka, zato ga je statistika "nagradila" z zadetkom. Kakor koli, gledalci so oživeli in začutili priložnost. Igra je bila še naprej borbena, polna kontaktov, preskočilo je tudi nekaj iskric. McBride je nekoliko izgubil živce, zato je moral za deset minut na kazensko klop.

Cole poskrbel za podaljšek
Ko se je v zadnji tretjini McBride vrnil na led, je Olimpija, ki je ostala brez Jamieja Fraserja (poškodba), vedno bolj stiskala tekmece. Izključitve Mayrja sicer ni znala unovčiti, toda v 50. minuti je prišla nagrada za nepopustljivost. Hugnes je umiril igro, našel Brada Cola, ki je s strelom iz zapestja neubranljivo udaril plošček v desni zgornji kot Westlundovih vrat. Do konca rednega dela je Olimpija "preživela" izključitev Cola, odlično pa je branil Pintarič in ubranil dve izjemni priložnosti Linza.

Liga Ebel, polfinale, drugi tekmi
TILIA OLIMPIJA - LINZ (izid v zmagah: 0:2)
3:4 (1:2, 1:1, 1:0)
5.000; Hughes 2., Cvetek 27., Cole 51.; Murphy 5., Mayr 15., Keller 23., Irmen 61.

KAC CELOVEC - MEDVEŠČAK (v zmagah 2:0)
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
4.970; Koch 15., Siklenka 27., Schuller 34., Lammers 59; Truhno 45.

Igrajo na štiri zmage. Tretje tekme bodo v nedeljo, četrte pa v torek.

Linz na pol poti