Žan Us tokrat ni imel svojega večera. Foto: Sara Ros
Žan Us tokrat ni imel svojega večera. Foto: Sara Ros
Sašo Rajsar in Rok Tičar
Nekdanji ljubljenec občinstva Rok Tičar je vrgel prvi plošček. Foto: Sara Ros
Navijači so upali, da bo črna serija proti neugodnemu Lustenauu končno prekinjena. Foto: Sara Ros

Zaradi poškodb so bili odsotni Jure Dolinšek, Miha Pesjak, Gašper Cerkovnik in Anže Terlikar. Kanadski napadalec Shane Heffernan je zaradi bolečin v zgornjem delu telesa tekmo predčasno končal.
Slovenski prvaki so začeli odločno. Že v prvem napadu je Sašo Rajsar ogrozil vrata gostov, a izkušeni Patrick Machreich je bil na mestu. V 3. minuti so gostje prvič zapretili, Dustin Wood pa presenetil Žana Usa. Jeseničanov zadetek ni zmedel. V nadaljevanju uvodne tretjine so bili boljši (streli 12:6). Najbližje izenačenju je bil Rajsar, vedno pa je bil na pravem mestu Machreich, ki ima veliko izkušenj tudi iz Lige Ebel, kjer je branil za Innsbruck.

Wiedmaier zadel celo z igralcem manj
Na začetku druge tretjine so železarji pritisnili, Avstrijci pa so pobegnili v protinapad, ki ga je z natančnim strelom v 22. minuti zaključil Philipp Winzig. Gostje so nato storili dva zaporedna prekrška. Jeseničani so imeli 33 sekund dva igralca več na ledu. Najbližje golu priključka sta bila Urban Sodja in Matevž Erman, a Machreich je ostal nepremagan. V 34. minuti so imeli Jeseničani igralca več, plošček jim je iz napadalne tretjine pobegnil proti lastnim vratom. Proti njemu sta se zagnala Us in Stefan Wiedmaier. Napadalec gostov je bil hitrejši in brez težav povišal na 0:3 v 35. minuti.

Le Berlisk ukanil Machreicha
Na začetku zadnje tretjine je Usa v jeseniških vratih zamenjal Jure Pavlič. V 47. minuti je ob prednosti igralca več zadel Scott Barney, nato pa je Dominik Oberscheider napovedal pravi polom Jeseničanov (0:5). Častni zadetek je dosegel Nejc Berlisk minuto in 14 sekund pred koncem, ko so imeli železarji dva igralca več. Razmerje v strelih na vrata je bilo 33:21, a vratar Machreich je bil v sijajni formi.
Naslednja, morda že odločilna tekma bo v soboto v Lustenauu. Že v četrtek Jeseničane čaka prva polfinalna tekma državnega prvenstva, tekmeci bodo Celjani.

Polfinale, drugi tekmi:
SIJ ACRONI JESENICE - LUSTENAU 0:2
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
900; Berlisk 59.; Wood 3., Winzig 22., Wiedmaier 35., Barney 47., Oberscheider 53.

Sreda ob 19.30:
BREGENZERWALD - FELDKIRCH 1:0

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.