22-letni Mariborčan Miha Verlič je bil v pretekli sezoni z 20 goli in 20 podajami najučinkovitejši
22-letni Mariborčan Miha Verlič je bil v pretekli sezoni z 20 goli in 20 podajami najučinkovitejši "zmaj", a pri tem je bil nazadnje plačan za november 2013. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Zadnje plačilo v sezoni sem prejel za mesec november 2013. Dne 7. 4. 2014 sem upravo kluba ponovno, tokrat pisno, opomnil na neizpolnjevanje obveznosti iz pogodbe. Ker se do postavljenega roka niso odzvali na poziv, da poravnajo obveznosti, sem dne 15. 4. 2014 odstopil od pogodbe in jo štejem za razdrto. O tem sem pisno obvestil tudi Hokejsko zvezo Slovenije," je v sporočilu za javnost zapisal 22-letni Mariborčan, ki je v pretekli sezoni na 50 tekmah za "zeleno-bele" prispeval po 20 golov in podaj, s čimer je bil Miha Verlič najučinkovitejši Slovenec sezone 2013/14 v Ligi Ebel.

Kam v tujino? Na Češkem je že bil.
Verliču tako edini še domnevno profesionalni hokejski klub v Sloveniji ni izplačal plače že za pet mesecev, ob tem pa je napadalec za MMC potrdil, da so mu v Tivoliju dolžni še premije iz predlanske sezone. O skupni višini dolga mladi "ris", ki je za Slovenijo igral tako v Sočiju kot na zadnjem SP-ju, ko so si izbranci Matjaža Kopitarja priigrali vrnitev v elitno divizijo, ni želel govoriti ("Občutna vsota."). 194 cm visoki in 86 kg težki hokejist se bo zdaj podal v tujino, kjer se mu ponujajo določene možnosti. Kot najstnik je dve leti že preživel na Češkem, pri Slezan Opavi.

Ob koncu dopisa je Verlič še izpostavil posvetilo: "Zahvaljujem se strokovnemu vodstvu HDD Telemacha Olimpije in soigralcem za dosedanje sodelovanje, navijačem in simpatizerjem pa za podporo s tribun."