Jeana Philippa Lamoureuxa so Madžari poškodovali ob koncu druge tretjine. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jeana Philippa Lamoureuxa so Madžari poškodovali ob koncu druge tretjine. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

To pomeni, da v četrtfinalni in morebitni polfinalni seriji Lige Ebel zagotovo ne bo mogel stopiti med vratnici. Ker je bil drugi vratar Mitja Pintarič po zadnji tekmi rednega dela kaznovan s prepovedjo igranja na šestih tekmah, bo na četrtkovi tekmi v golu mladi Matic Boh.

Iz kluba so sporočili, da je bilo ob 13. uri za danšnjo tekmo na voljo manj kot 100 vstopnic.

Rezervni vratar Mitja Koren
20-letnik je v Szekeszfehervarju v zadnji tretjini uspešno zamenjal poškodovanega Lamoureuxa. Prejel je le en gol. Vodstvo zmajev je hotelo registrirati 18-letnega mladinskega vratarja Mitjo Korena tudi za nastopanje v Ligi Ebel. Iz Avstrije je najprej prišel odgovor, da to ni več mogoče. Šele nekaj ur pred tekmo so le dobili dovoljenje.
Zdravstveni karton: Najslabše stanje pri Šachlu
Položaj pred četrtkovo tekmo se v garderobi ni izboljšal. Scott Hotham še vedno ne more normalno trenirati zaradi poškodbe gležnja, vrnil naj bi za morebitne polfinalne tekme. Petr Šachl ima počen meniskus, zanj je sezone zelo verjetno konec, Žiga Pance je danes treniral, ima povito koleno, drsa lahko samo v eno smer. Matej Hočevar ima naslednji ponedeljek pri kirurgu novo slikanje, tudi on je že na ledu. Miha Verlič in Brock McBride se po bolezni še vedno ne počutita najbolje, Boštjan Groznik pa je že zdrav.

Tivoli bo zagotovo poln
Olimpija po uspehu na Madžarskem v zmagah vodi s 3:2 in ima v četrtek v Ljubljani prvo priložnost za napredovanje polfinale. Tekma se bo začela ob 19.15. Za srečanje je na voljo le še nekaj čez 100 vstopnic. V četrtek dopoldne se bodo sporostile še vstopnice za zadnji sektor proti mali dvorani na vzhodu, ki je zaenkrat še zaklenjen za gostujoče navijače (organizirane skupine Madžarov tokrat namreč niso napovedane).

Četrtfinale, šeste tekme, četrtek ob 19.15:
TILIA OLIMPIJA - SAPA FEHERVAR 3:2

DUNAJ - LINZ 2:3

KAC CELOVEC - SALZBURG 3:2

Že končana serija:
MEDVEŠČAK - Orli Znojmo 4:0

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na štiri zmage. Morebitne sedme tekme bodo v nedeljo. Polfinale se začenja v torek.