Hokejisti Ottawe so leta 2007 igrali v velikem finalu, kjer jih je s 4:1 odpravil Anaheim. Foto: Reuters
Hokejisti Ottawe so leta 2007 igrali v velikem finalu, kjer jih je s 4:1 odpravil Anaheim. Foto: Reuters

Ottawa se je v finale Vzhodne konference uvrstila spet po desetih letih in zdaj čaka boljšega iz dvoboja Washington - Pittsburgh.

Ottawa je odlično odprla tekmo in po zadetkih Mika Hoffmana v 5. in Marka Stona v 15. minuti uvodno tretjino dobila z 2:0. Za priključek Rangersov je v 34. minuti poskrbel Mika Zibanejad, a je za dva gola prednosti dve minuti pozneje poskrbel Erik Karlsson.

V 53. sekundi zadnje tretjine je dramatičen konec srečanja z zadetkom napovedal Chris Kreider. V finišu so se valili napadi Rangersov (streli v zadnji tretjini 15:5) na vrata Ottawe, a je obramba na čelu s Craigom Andersonom (37 obramb) zdržala. Končni izid je sedem sekund pred koncem postavil Jean Gabriel Pageau s strelom v prazno mrežo.

"Vedeli smo, da bodo pritisnili, vedeli smo, da bo zadnja tretjina verjetno najtežja v končnici. In res je bila, a smo uspešno prebrodili nevihto," je povedal napadalec Ottawe Kyle Turris.

Vsi udeleženci finala bodo znani v noči na četrtek, ko bosta odločilni tekmi Washington - Pittsburgh in Anaheim - Edmonton.

Vzhod, polfinale, šesta tekma:
NY RANGERS - OTTAWA 2:4
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Zibanejad 34., Kreider 41.; Hoffman 5., Stone 15., Karlsson 36., Pageau 60.
Obrambe: Lundqvist 22; Anderson 37.

Izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.