Žiga Pance je bil na pravem mestu v 50. minuti. Foto: MMC RTV SLO
Žiga Pance je bil na pravem mestu v 50. minuti. Foto: MMC RTV SLO


Po prihodu trenerja Grega Holsta so Beljačani močno dvignili raven igre, v kvalifikacijski skupini so pometli s tekmeci in se zanesljivo prebili med osmerico. Že prva tekma v dvorani Alberta Schultza je pokazala, da bo to izjemno napeta serija.
Gostitelji nikakor niso našli prave igre pred 5.150 gledalci, v 26. minuti pa so se znašli v zaostanku, ko je Patrick Platzer iz bližine le še podstavil palico po podaji Stefana Bacherja. Capitalsi so izenačili v 35. minuti, ko je bil natančen Mario Fischer. Dve minuti pred koncem druge tretjine je Christof Kromp ušel v protinapad in z bekhendom matiral nemočnega Davida Kickerta.
Odločitev je padla v 50. minuti, ko je strel Erica Hunterja še uspel odbiti Kickert, plošček mu je malce ušel, na pravem mestu pa je bil Žiga Pance, ki ga je z leve strani potisnil v prazno mrežo. Že v 57. minuti je trener Jim Boni poskusil brez vratarja in s šestimi igralci v polju, Rafael Rotter je znižal na 2:3. Kmalu zatem je moral prav Rotter na kazensko klop in sanj o izenačenju je bilo konec. Razmerje v strelih na vrata je bilo 27:35.
Gračnar zbral 32 obramb
Prvaki iz Salzburga so ugnali KAC s 4:1. Celovčani so povedli v 7. minuti, ko je Thomas Hundertpfund matiral Luko Gračnarja. Na začetku druge tretjine je izenačil John Hughes, nato pa so rdeči biki prevzeli pobudo in se veselili zanesljive zmage. Gračnar je zbral 32 obramb.
Poraza Znojma in Bolzana doma
Presenetljiva je zmaga Dornbirna v Znojmu (1:3), tudi Bolzano je bil neuspešen na domačem ledu, Linz je z dvema goloma Fabia Hoferja prišel do vodstva v seriji (3:5).
Druge tekme bodo v nedeljo. Igrajo na štiri zmage.

Četrtfinale, prve tekme:
ORLI ZNOJMO - DORNBIRN
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

SALZBURG - KAC CELOVEC
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

DUNAJ - VSV BELJAK
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

BOLZANO - LINZ
3:5 (1:1, 0:2, 2:2)