Žiga Pance je dosegel edini zadetek za Telemach Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žiga Pance je dosegel edini zadetek za Telemach Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Navijači v Domu športov so le dočakali premiero na domačem ledu, zbralo se je kar 4.000 privržencev medvedov. Gostitelji so povedli v 9. minuti, ko je Nathan Perkovich matiral Jerryja Kuhna. Le dve minuti za tem sta Eric in Žiga Pance lepo izigralo obrambo Medveščaka, Žiga pa je na koncu poslal plošček v prazno mrežo.

Na začetku druge tretjine je bil znova uspešen Perkovich, ki je v 38. minuti po podaji Tomislava Zanoškega ob prednosti igralca več postavil tudi končni izid. Pri Zagrebčanih je bil prve pol ure v vratih Robert Kristan, nato pa ga je zamenjal Michael Ouzas. Po koncu tekme so gledalci s stoječimi ovacijami pospremili igralce Medveščaka z ledu in celo zahtevali, da se vrnejo na led.

Kuhn preprečil polom
Vratar Olimpije Kuhn je zbral 45 obramb in preprečil še višji poraz. Pri zmajih sta manjkala Scott Freeman, ki je odšel na poroko sestre, in Patrick Coulombe, ki je na Češkem dobil plošček v glavo. Branilec ima lažji pretres možganov, zato je njegov nastop na turnirju na Madžarskem ta konec tedna še vprašljiv.

Le še osem dni do začetka Lige Ebel
Ljubljančani so lani zasedli sijajno 3. mesto v Ligi Ebel, poleti pa so prenovili ekipo. Trener Heikki Mälkiä nikoli nima na voljo popolne postave in igra nikakor ne steče. Prejšnji teden so zmaji doživeli dva poraza na Češkem, Mlada Boleslav je bila dvakrat boljša s 6:1. Do začetka Lige Ebel je le še osem dni, saj naslednji četrtek ob 19.15 v Tivoli prihaja Dunaj.

Zagreb:
MEDVEŠČAK
- TELEMACH OLIMPIJA
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
4.000; Perkovich 9., 21., 38.; Ž. Pance 11.

Sobota ob 17.30, Szekesfehevar:
SAPA FEHERVAR - TELEMACH OLIMPIJA