Luka Gračnar je v Amiensu v izjemni formi. Foto: Drago Cvetanovič
Luka Gračnar je v Amiensu v izjemni formi. Foto: Drago Cvetanovič

Slovenija je v prvih krogih SP-ja doživela poraza, najprej proti Belorusiji z 0:2, nato so izbranci selektorja Gorazda Drinovca tesno klonili še proti Dancem (3:4).

V obračunu ekip, ki sta v prvih dveh krogih ostali brez točke, pa so bili danes Slovenci boljši. Eden ključnih mož na ledu je bil vratar Luka Gračnar, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno, pa čeprav so domačini proti njemu sprožili kar 44 strelov.

Dva Humarja ob "power playu"
Prva sta zadela Miha Pesjak (17.) in Luka Petelin (38.), Gregor Koblar je v 43. minuti izkoristil kazenski strel, ob koncu tekme pa je, ko so Francozi izgubljali živce in si nabrali precej kazni, z igralcem oziroma dvema več dvakrat zadel še Nik Humar (49. in 59.).

Slovenija se bo v četrtek ob 15.30 pomerila z Avstrijo, ki je v prvih treh krogih doživela tri poraze. Na lestvici sicer vodita še neporaženi Danska in Norveška s po devetimi točkami, Belorusija jih ima šest.

Svetovno prvenstvo U-20, divizija I, skupina A, 3. krog:
FRANCIJA - SLOVENIJA
0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
1.500; Pesjak 17., Petelin 38., Koblar 46., Humar 49., 59.

Kazenske minute: 24; 10

Streli na gol: 44; 27

Igralca tekme: Romain Carpentier; Miha Pesjak

Slovenija: Gračnar, Trelc, Repe, Humar, Škrjanec, Snoj, Kozar, Logar, Pesjak, Sotlar, Kalan, Uduč, Koblar, Podrekar, Stan, Zupan, Oberstar, Truden, Petelin, Pem, Planko, Židan.