Brian Fahey je dosegel četrti zadetek za rdeče bike, ki lovijo prvi naslov v Ligi Ebel po letu 2011. Foto: www.alesfavzer.com
Brian Fahey je dosegel četrti zadetek za rdeče bike, ki lovijo prvi naslov v Ligi Ebel po letu 2011. Foto: www.alesfavzer.com

V uvodni tretjini je v taktičnem boju že vse kazalo, da se mreži ne bosta zatresli. 31 sekund pred koncem prvega dela igre je Thomas Raffl zadrsal z desne strani v napadalno tretjino in s strelom po sredini vrat presenetil Matta Zabo, ki je slabo posredoval.

Le Magowan ukanil Gračnarja
Ryan Duncan
je v 38. minuti v gneči pred vrati Capitalsov povišal na 2:0. Zadetek so sodniki priznali šele po ogledu posnetka. Pol minute pred koncem druge tretjine je Rafael Rotter, ki je v končnici v izjemni formi prodrl po desni strani in podal pred vrata, kjer je Kenny Magowan v padcu podstavil palico in ukanil Gračnarja. Slovenski čuvaj mreže je predtem zaustavil tri velike priložnosti Dunajčanov.

Preveč izključitev pri Capitalsih
Na začetku zadnje tretjine je na kazenski klopi sedel Danny Bois, John Hughes pa je povišal na 3:1. Gostje so postajali vse bolj nervozni. Rdeči biki so imeli v 50. minuti kar minuto in 40 sekund dva igralca več. Brian Fahey je z močnim strelom zadel za 4:1. Salzburg se je razletel po ledu, Kyle Beach in Brett Sterling sta v zaključku srečanja matirala Zabo za visoko zmago favoritov v finalni seriji.

Druga tekma bo v petek ob 19.30 na Dunaju.

Finale, prva tekma:
SALZBURG - DUNAJ 1:0
6:1 (1:0, 1:1, 4:0)
3.200; Raffl 20., Duncan 38., Hughes 41., Fahey 50., Beach 52., Sterling 60.; Magowan 40.

Druga tekma, petek ob 19.30:
DUNAJ - SALZBURG

Tretja tekma, nedelja ob 17.45:
SALZBURG - DUNAJ

Četrta tekma, torek ob 19.30:
DUNAJ - SALZBURG

Stanje v zmagah je v krepkem tisku; igrajo na štiri zmage.