Za rise bo turnir v Innsbrucku ena zadnjih preizkušenj pred Sočijem. Foto: EPA
Za rise bo turnir v Innsbrucku ena zadnjih preizkušenj pred Sočijem. Foto: EPA
Jan Muršak
Jan Muršak si bo po letu dni spet nadel reprezentančni dres. Foto: BoBo

Nasprotniki Slovenije bodo Belorusija, Francija in Avstrija, ki bo prav tako nastopila v Sočiju. "Vse tekme bodo zelo močne. A mi se z nasprotniki ne smemo ukvarjati, ampak samo z našo igro. Odločale bodo malenkosti, nobena ekipa ne bo povsem uigrana. Ekip, ki bodo tam igrale, pa ne poznam, tako da bomo v Innsbrucku videli, kako bo šlo," pravi Jan Muršak, ki je bil nazadnje član izbrane vrste pred letom dni, ko je podoben turnir gostila Ljubljana.

Turnir bo zadnji test v takšni obliki pred OI, sledili bosta verjetno še dve posamezni prijateljski tekmi.

Marcel Rodman se je po dolgih letih vrnil v nemško elitno ligo DEL, v svojem klubu Schwenninger Wild Wings pa ima tudi zanimivo olimpijsko izkušnjo. Nemci so namreč ostali brez OI, tako da ne gre brez nekaj zavisti ob Sloveniji na tekmovanju v znamenju petih krogov: "Tega je pa kar precej. Nemci kar ne morejo verjeti, da oni ne gredo, pa so šokirani, ko izvedo, da mi pa gremo. Tudi Mortena Greena, kapetana danske reprezentance, boli, da jih ne bo zraven. O tem je veliko debate, sam sem seveda ponosen, a se 'držim nazaj', ker je vseeno še treba nekaj narediti. A mi smo se uvrstili, nekateri pa se pač niso ..."

Rodmanu veliko pomeni igranje za reprezentanco: "Starejši ko sem, z večjim veseljem pridem nazaj. Ko sem tukaj, se spočijem, dobim drugo energijo, nazaj grem potem kar bolj spočit, čeprav fizično ne počivam." O tekmecih v Innsbrucku Rodman ni mogel povedati česa bistveno novega, navsezadnje se vse ekipe med seboj dobro poznajo, še posebej to velja za Slovenijo in Avstrijo. "Avstrije smo že kar malo siti, nenehno igramo proti njim. A je vseeno vedno motiv, da jih premagamo. S Francozi se srečamo občasno, Belorusi pa so zdaj najbolj naježeni. Zdaj v zadnjih letih dobivamo prave nasprotnike, vsaka tekma bo dober test. Kot pravi selektor Kopitar: morda ni najpomembnejši rezultat, je pa pomemben in treba bo stisniti, da poskušamo čim več doseči," pa je o tej temi dejal Rodman.

Predvidena postava Slovenije za uvodno tekmo v četrtek z Belorusijo (14.30):

1. petorka: Jeglič, Tičar, Sabolič; Gregorc, Kovačevič
2. petorka: Muršak, Rodman, Urbas; Pretnar, Podlipnik
3. petorka: Koblar, Mušič, Goličič; Pavlin, Tavželj
4. petorka: Koren, Verlič, Kuralt; Tošič, Erman

Kdo izmed trojice Kristan, Hočevar, Gračner bo branil katero izmed tekem, se bo odločalo na dan tekem.