Andreas Kristler je v 16. minuti zadel za vodstvo Salzburga, ki ga nato do konca tekme ni več izpustil. Foto: www.alesfevzer.com
Andreas Kristler je v 16. minuti zadel za vodstvo Salzburga, ki ga nato do konca tekme ni več izpustil. Foto: www.alesfevzer.com

Celovčani so vodili s 3:2 v zmagah, nato pa izgubili zadnji dve tekmi, ko je v vratih Salzburga stal Juuso Riksman. Luka Gračnar je na prejšnjih treh tekmah prejel 14 golov in je bil na odločilni tekmi v vlogi rezervista.

Gostje so na sedmi tekmi povedli v 6. minuti, ko je Martin Schumnig zadel z močnim strelom po podaji Jamieja Lundmarka. Dve minuti zatem je John Hughes po samostojnem prodoru zelo spretno spravil plošček mimo Bernda Brücklerja v mrežo. V 16. minuti je Andreas Kristler unovčil prednost igralca več, v zadnji minuti prve tretjine pa je Ben Walter povišal na 3:1.

Ganahl zapravil kazenski strel za izenačenje
Jamie Lundmark
je vrnil KAC v igro ob "power playu" v 23. minuti. Sredi druge tretjine je imel KAC na voljo kazenski strel, a je Manuel Ganahl preveč okleval, Riksman je vrgel palico pod plošček in izenačenja ni bilo. V predzadnji minuti so Celovčani poskusili brez vratarja, Walter in Daniel Welser pa sta zatresla prazno mrežo za veliko veselje na Solnograškem.

V nedeljo se začenja polfinale. Salzburg bo gostil Beljačane, v Znojmu pa bo gostoval Linz. Igrali bodo na štiri zmage.

Četrtfinale, sedma tekma:
SALZBURG - KAC Celovec 4:3
5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
3.200; Hughes 8., Kristler 16., Walter 20., 59., Welser 60.; Schumnig 6., Lundmark 23.

Že odigrano:
LINZ - Bolzano 4:2
Dornbirn - ORLI ZNOJMO 2:4

Dunaj - VSV BELJAK 1:4

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na štiri zmage.


Polfinale, prvi tekmi, nedelja ob 17.30:
SALZBURG - VSV BELJAK

ORLI ZNOJMO - LINZ