San Jose se je v konferenčni finale uvrstil v letih 2004, 2010 in 2011. Tam je vselej izpadel. Foto: Reuters
San Jose se je v konferenčni finale uvrstil v letih 2004, 2010 in 2011. Tam je vselej izpadel. Foto: Reuters

oljše štiri.

Predatorje je z devetim golom v končnici (izenačen klubski rekord) v 10. minuti načel kapetan Joe Pavelski, v 17. minuti je vodstvo povišal Joel Ward. V 36. sekundi druge tretjine je zadel Logan Couture, v 32. sekundi zadnjega dela pa je za neulovljivih 4:0 in prvi finale Zahoda v zadnjih petih letih Pekko Rinneja premagal Joe Thornton.

Rinne je po zadnjem prejetem golu, zadel je Marleau, jezo stresel na hokejsko palico, z njo je dvakrat z vso močjo udaril v okvir vrat, ob drugem udarcu se je palica zlomila, zlomljeno palico pa je nato odvrgel za gol.

"To je bilo res otročje. Na takšen način nikakor nisem želel končati sezone. Želim si, da tega ne bi storil. Šlo je za veliko frustracijo. Vsekakor te palice ne bom več mogel uporabljati," je po koncu tekme dejal 33-letni finski reprezentant.

Martin Jones je za prvo nedotaknjeno mrežo San Joseja v končnici v zadnjih šestih letih ustavil 20 strelov. Sharksi se še nikoli v zgodovini niso uvrstili v veliki finale. Njihov naslednji nasprotnik bo St. Louis, ki je dan prej prav tako v sedmi tekmi izločil Dallas.

Nashville je v prvih dveh tretjinah sprožil le osem strelov v okvir Jonesovih vrat. Predatorji tako ostajajo edina ekipa poleg Winnipega in Columbusa, ki ni igrala v konferenčnem finalu.

SAN JOSE - Nashville 4:3
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Pavelski 10., Ward 17., Couture 21., Thorntno 41., Marleau 44.

Obrambe: Jones 20; Rinne 21, Hutton 1