Na obeh večernih tekmah so gledalci videli le dva gola, oba po zaslugi Švice. Največ vreden je bil uvodni Patricka Fischerja. Foto: epa
Na obeh večernih tekmah so gledalci videli le dva gola, oba po zaslugi Švice. Največ vreden je bil uvodni Patricka Fischerja. Foto: epa
Vjačeslav Zavalnjuk  (Ukrajina) in Jeff Halpern (ZDA)
Prizor s tekme med Ukrajino in ZDA Foto: epa

Skandinavci so namreč na doslej edini tekmi, ki se je končala brez golov, proti Latviji kljub premoči osvojili le točko, tako da imajo Latvijci še možnosti za četrtfinale, vendar bodo morali premagati Švedsko.

Na svetovnem prvenstvu se je z 0:0 tekma zadnjič končala lani, ko sta ta nepopularen izid odigrala Slovaška in Švedska.

Ukrajina je presenetila ameriške hokejiste in jim odščipnila točko (1:1), kar pa ji prav nič ne pomaga. ZDA so sicer močno pritiskale na ukrajinska vrata, vendar več od izenačenja, za katerega je zaslužen Brett Hauer niso zmogle. Razmerje v strelih je bilo kar 38:9 v njihovo korist, junak srečanja pa seveda ukrajinski vratar Konstantin Simčuk.

Podobno je bilo na tekmi med Rusijo in Kazahstanom. Rusi so namreč sprožili 29 strelov več od nasprotnika, ki se je favoritom upiral le prvo tretjino. V drugi tretjini so Rusi uveljavili svojo premoč in odločili zmagovalca tekme in skupine E.

SKUPINA E:
RUSIJA - KAZAHSTAN 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Dacjuk 24., Ovečkin 28., Zinovijev 36.; Sinovijev 36.

ŠVICA - BELORUSIJA 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Bezina 2., Ziegler 60.

SKUPINA F:
ZDA - UKRAJINA 1:1 (0:0, 0:1, 1:0)
Hauer 43.; Kazjančuk 31.

FINSKA - LATVIJA 0:0