David Rodman je v 28. minuti zadel ob prednosti igralca več. Foto: BoBo
David Rodman je v 28. minuti zadel ob prednosti igralca več. Foto: BoBo
Takuro Jamašita
Takuro Jamašita je izenačil na 2:2. Foto: BoBo
Slovenci v napeti končnici do treh točk

Risi znova niso blesteli, zapravili so vodstvo z 2:0 in končnica je bila zelo napeta. Minuto in 20 sekund pred koncem je prednost igralca več z močnim strelom unovčil Aleš Kranjc. Zmago je potrdil Tomaž Razingar, ki je zatresel prazno mrežo. Razmerje v strelih na gol je bilo 33:23 za Slovence. Najboljša igralca tekme sta bila David Rodman in japonski vratar Masahito Haruna.
Robar zadel z modre črte
Opozorila selektorja Matjaža Kopitarja, da bodo Japonci kljub visokemu porazu na prvi tekmi neugoden tekmec, niso bila zaman. Začetek tekme je bil podoben kot v nedeljo proti Veliki Britaniji. Japonci so na vrata Andreja Hočevarja sprožili nekaj nevarnih strelov.
V 12. minuti se je Mitja Robar z leve strani odločil za strel z modre črte, Rok Tičar se je odlično postavil pred vratarja Masahita Haruno in plošček je končal v mreži. Branilec Blaž Gregorc je najprej poskušal s samostojnim prodorom, a je bil vratar "samurajev" na mestu, nato pa je bil v 15. minuti že premagan, a so branilci Japonske plošček izbili nazaj v polje.
David Rodman izkoristil "power play"
V drugi tretjini so imeli Slovenci veliko premoč. V 28. minuti je bil na kazenski klopi Takuma Kavai, Kranjc je streljal z modre črte, Haruna je plošček odbil, David Rodman pa ga je z desne strani poslal pod prečko. Risi so nato še bolj pritisnili in Japonci dve minuti niso prišli iz obrambne tretjine. Neučinkovitost v teh minutah se je Sloveniji hitro maščevala v 35. minuti, ko so Japonci izvedli hiter protinapad, Rjo Tanaka pa je matiral Andreja Hočevarja.
Kranjc in "Raza" junaka končnice
V 48. minuti je Takura Jamašita izkoristil zmedo v slovenski obrambi. Japonci so nato izkoriščali živčnost domačih, ki jih je večkrat razburil glavni sodnik Eduards Odins, in brez večjih težav držali neodločen izid. V napeti končnici je bil Kranjc minuto in 20 sekund pred koncem natančen z modre črte. Plošček je Haruni ušel prek golove črte. Enajst sekund pred koncem je Razingar še ujel plošček in ga požrtvovalno preusmeril v prazen gol.
Avstrijci in Madžari še drugič zmagali
Avstrijska reprezentanca je premagala Veliko Britanijo s 7:3. Avstrijci so si nove tri točke zagotovili že v prvi tretjini. V manj kot treh minutah so z zadetki Thomasa Hundertpfunda, Gregorja Baumgartnerja in Manuela Latuse tako rekoč odločili zmagovalca, saj niso ponovili napake s prve tekme, ko so po visokem vodstvu proti Ukrajini popustili in na koncu le tesno zmagali. Tokrat so v nadaljevanju njihovi tekmeci sicer dosegli tri gole, toda zanesljive zmage Avstrije niso mogli ogroziti.

Madžari so ugnali Ukrajino s 3:1 in dosegli drugo zmago. Odločilna je bila že prva tretjina, ko sta zadela Nikandrosz Galanisz in Ladislav Sikorcin v razmiku minute in pol. Ukrajina je prek Aleksandra Pobjedonoscova v zadnji tretjini znižala, Madžari so nato v 52. minuti zapravili kazenski strel, Janos Vas pa je potrdil zmago z zadetkom na prazna vrata v 59. minuti.
V torek bodo imeli hokejisti prvi prost dan, v sredo pa Slovence čaka obračun s starimi znanci Madžari.

2. krog:
SLOVENIJA
- JAPONSKA
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
8.070; Robar 12., D. Rodman 28., Kranjc 59., Razingar 60.; Tanaka 35., Jamašita 48.

MADŽARSKA - UKRAJINA
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Galanisz 11., Sikorcin 12., J. Vas 59.; Pobjedonocev 44.

AVSTRIJA - VELIKA BRITANIJA
7:3 (3:0, 2:2, 2:1)
Hundertpfund 8., Baumgartner 10., 22., Latusa 10., Trattnig 35., Latusa 44., Herburger 53.; Shields 34., 39., Neilson 51.


Lestvica:

MADŽARSKA 2 2 0 0 0 8:2 6
AVSTRIJA 2 2 0 0 0 12:7 6
SLOVENIJA 2 2 0 0 0 7:4 6
UKRAJINA 2 0 0 0 2 5:8 0
JAPONSKA 2 0 0 0 2 3:9 0
VELIKA BRITANIJA 2 0 0 0 2 5:10 0









							

			
			
Slovenci v napeti končnici do treh točk