Risi se veselije zanesljive zmage. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Risi se veselije zanesljive zmage. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Sabolič
Robert Sabolič je dosegel dva zadetka ob koncu srečanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Risi zlahka do visoke zmage

Čeprav Slovenci še niso blesteli in so delali napake, pestila pa jih je tudi neučinkovitost, so še enkrat premagali Hrvaško, ki v svetovnem hokeju nastopa v dva razreda nižjem tekmovanju. O premoči risov priča razmerje strelov na vrata, v prvi tretjini je bilo 17:6, v drugi 25:4, v zadnji pa kar 31:4.

Selektor Matjaž Kopitar je tokrat ponudil priložnost v golu Andreju Hočevarju, nekoliko pa je premešal tudi peterke, tako je Tomaž Razingar začel v tretjem napadu ob Ericu Pancetu in Andreju Hebarju, Aleš Mušič pa v drugem ob bratih Rodman.

V prvi tretjini zadel le Hebar
Vratar Hočevar je sicer moral v prvi tretjini dvakrat posredovati ob nevarnih strelih tekmecev, a je imel bistveno več dela Mate Tomljenović v hrvaških vratih. V prvem delu ga je opravil dobro, saj je ustavil številne slovenske akcije, klonil pa le enkrat, ko ga je z močnim strelom od daleč premagal Andrej Hebar.

Hrvati vse bolj popuščali
V drugi tretjini so Slovenci najprej zapravili minuto prednosti z dvema igralcema več na ledu, potem pa so se akcije pred Tomljenovićem vrstile po tekočem traku. Zadetkov bi tako lahko bilo tudi veliko več, enkrat ga je po strelu Hebarja rešila vratnica, v drugi tretjini pa je moral hrvaški vratar po plošček v mrežo še dvakrat. V 27. minuti je Žiga Jeglič v mrežo pospravil odbitek po strelu Roberta Saboliča, sledila pa je lepa akcija Marcela Rodmana in Mušiča v 34. minuti.

Blestel napad Jeglič-Tičar-Sabolič
V zadnji tretjini so Hrvati zamenjali vratarja, Slovenci pa so potrebovali šest minut, da so ob silovitih napadih premagali še Andreja Vasilijevića. V 46. minuti je bil uspešen Razingar, minuto zatem pa po slalomu v obrambi tekmecev še Rok Tičar. Slovenski hokejisti so z lepimi akcijami in željo po zadetkih večkrat izvabili aplavz navijačev, ki so tivolske tribune kljub neatraktivnemu tekmecu napolnili bolj kot pa na nedavnih finalnih tekmah državnega prvenstva. Piko na i je postavil Sabolič. Za 6:0 je meril natančno z desne strani, sedmica v hrvaških vratih pa je bila posledica uigrane akcije prvega napada.

Sloveniji do začetka prvenstva in prvega obračuna 15. aprila proti Veliki Britaniji ostajajo le še zadnji treningi in piljenje forme za največji reprezentančni dogodek v sezoni.

Pripravljalna tekma, Ljubljana:
SLOVENIJA
- HRVAŠKA
7:0 (1:0, 2:0, 4:0)
2.800; Hebar 17., Jeglič 27., Mušič 33., Razingar 46., Tičar 47., Sabolič 55., 58.

Beljak:
AVSTRIJA
– BELORUSIJA
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Altmann 14., Schiechl 38., Kristler 53., Latusa 60.; Koviršin 45., Drozd 57.

Risi zlahka do visoke zmage