Bine Mašič je zadel za Slovenijo. Foto: Reuters
Bine Mašič je zadel za Slovenijo. Foto: Reuters
Sorodna novica Drozg: Na svetovno prvenstvo gremo po pet zmag

Žana Usa, ki je dobil priložnost med vratnicama Slovenije, je v prvi tretjini ob igralcu več najprej premagal Yohann Auvitu. Slovenci so izenačili v drugi tretjini, za 1:1 je poskrbel Bine Mašič v 37. minuti. V zadnjem delu zadetkov ni bilo.

"Še ena težka tekma je za nami. Mislim, da smo igrali dobro, bili smo boljši, na koncu nismo imeli sreče v podaljšku. Močna tekma, kar smo tudi pričakovali, saj vemo, da igrajo v eliti. Poskusili bomo ponoviti še eno dobro tekmo tudi jutri," je po dvoboju za Hokejsko zvezo Slovenije dejal Mašič.

"Dobra tekma, 60 minut solidno v obrambi. Zmanjkalo nam je, da bi izkoristili kakšno priložnost več. Premalo smo streljali, a če potegnemo črto, smo odigrali super tekmo. Borili smo se do konca, naši trenutki bodo še prišli. Glede na nasprotnika je bilo pozitivno," pa je ocenil selektor Edo Terglav.

Slovenska hokejska reprezentanca je na peti od šestih tekem pred SP-jem doživela prvi poraz. V Bytomu so dvakrat premagali domačo izbrano vrsto Poljske z 2:0 in 3:1, Avstrijo so v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0.

Varovanci Terglava, ki še ni dokončno določil postave za SP in ima tudi v Franciji na voljo širšo zasedbo igralcev, bodo v četrtek na istem prizorišču v Cergyju igrali še eno tekmo, ta bo tudi zadnja pred SP-jem.

Slovenci bodo iz Francije odpotovali neposredno v Italijo, kjer se bo SP začel v nedeljo, prva tekma čaka Slovence ob 12.30 proti Južni Koreji.

PRIPRAVE NA SP DIVIZIJE I-SKUPINA A

FRANCIJA - SLOVENIJA
* 2:1 (1:0, 0:1, 0:0)
* - v podaljšku
Auvitu 12., Claireaux 61.; Mašič 17.

Četrtek ob 20.00 (Cergy):
FRANCIJA - SLOVENIJA