David Rodman je risom zagotovil zmago na uvodni tekmi turnirja v Katovicah. Foto: www.alesfevzer.com
David Rodman je risom zagotovil zmago na uvodni tekmi turnirja v Katovicah. Foto: www.alesfevzer.com

Samostojni selektorski krst je z odliko prestal Nik Zupančič. Zaradi poškodb in klubskih želja ali pritiskov je ostal brez nekaterih nosilcev igre, kot so Jan Urbas, Rok Tičar ali Robert Sabolič.

Slovenci so bili precej boljši že v prvi tretjini (streli 3:13), a ploščka niso spravili v mrežo. Povedli so v 35. minuti po akciji napadalcev Telemacha Olimpije. Anže Ropret in debitant v članski reprezentanci Nik Pem sta vpisala podajo, Gregor Koblar pa je zadel.

Na začetku zadnje tretjine je ob prednosti igralca več izenačil Mikolaj Lopuski. Dobrih pet minut in pol pozneje je srečanje odločil David Rodman. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 30:18 v korist risov.

V petek proti Avstriji
Slovenija bo v petek ob 16.00 igrala proti Avstriji, dan pozneje ob isti uri še proti Južni Koreji. Vse reprezentance bodo aprila igrale še na drugoligaškem svetovnem prvenstvu, ki ga bodo gostile prav Katovice.

V letošnji sezoni imajo risi dva velika izziva. Spomladi se bodo skušali vrniti v elitno skupino svetovnega hokeja, jeseni pa prek kvalifikacij priti še na druge olimpijske igre v nizu.

1. krog:
POLJSKA - SLOVENIJA
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Lopuski 43.; Koblar 35., D. Rodman 48.

JUŽNA KOREJA - AVSTRIJA
* 1:2 (1:1, 0:0, 0:0)
S. V. Kim 1.; Hartl 1., M. Ganahl 62.
* - po podaljšku




Petek ob 16.00:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Ob 19.30:

POLJSKA - JUŽNA KOREJA

Sobota ob 16.00:
SLOVENIJA - JUŽNA KOREJA

Ob 19.30:

POLJSKA - AVSTRIJA