Miha Verlič, ki se z risi pripravlja na svetovno prvenstvo v Ostravi, bo v novi sezoni igral za Beljak. Foto: HZS
Miha Verlič, ki se z risi pripravlja na svetovno prvenstvo v Ostravi, bo v novi sezoni igral za Beljak. Foto: HZS

23-letni Mariborčan je v pretekli sezoni igral za Gradec, a je zaradi poškodbe odigral le 28 tekem. Dosegel je šest golov in prispeval še pet podaj. V Gradcu so se odločili za prekinitev pogodbe, saj bodo po neuvrstitvi v končnico prevetrili kader.

Järvenpää, ki je med letoma 2009 in 2012 izjemno uspešno vodil Olimpijo (tretje mesto v Ligi Ebel v sezoni 2011/12), je z veseljem sprejel Verliča, ki ga zelo dobro pozna.

"Verlič je zelo dober napadalec, ki lahko igra centra in tudi krilo. Zelo visok igralec, ki še odlično in hitro drsa. Zunaj ledenih ploskev je zelo miren človek, na ledu pa je vedno borben. Navijači v Beljaku ga bodo ljubili," je pojasnil finski strokovnjak.

Beljak je v letošnji sezoni izpadel v četrtfinalu proti Salzburgu z 1:4 v zmagah. Beljačani so edina ekipa, ki je proti prvakom dobila tekmo v končnici.
Pretnar iz Beljaka na Dunaj
Ekipo zapuščajo Klemen Pretnar (naslednjo sezono bo igral na Dunaju, kjer trener ostaja Jim Boni), Cole Jarrett, Geoff Waugh, John Lammers, Mario Altmann, Marco Pewal in tudi sijajni napadalec Darren Haydar. Tudi v naslednji ekipi ostajata stara znanca Tivolija Brock McBride in vratar J. P. Lamoureux.