Žiga Pance je bil v Zagrebu natančen dvakrat. Foto: Reuters
Žiga Pance je bil v Zagrebu natančen dvakrat. Foto: Reuters

Že uvod je pokazal, da je kakovostna razlika med ekipama prevelika. Vse je bilo odločeno že po prvi tretjini. Ken Ograjenšek je zadel v 7. minuti, nato je Rok Tičar z igralcem manj v 11. minuti povišal na 0:2 in tri minute zatem iz bližine še na 0:3. V 18. minuti je bil natančen še Jan Urbas.

Hrvati so se bolje upirali v drugi tretjini, ko so pred 1.000 gledalci v Domu športov zadeli dvakrat. Dvakrat se je med strelce vpisal tudi Žiga Pance, za zadnji slovenski zadetek pa je poskrbel Rok Leber.
V uvodnih dveh tretjinah je branil Robert Kristan, v zadnjih 20 minutah pa Andrej Hočevar.

Do odhoda na Poljsko še tri tekme
V torek sledi naslednja pripravljalna tekma s Hrvati na Bledu. Prihodnjo soboto bo na sporedu še zadnja domača pripravljalna tekma z Japonci na Jesenicah. Na poti na Poljsko se bodo slovenski hokejisti 20. aprila ustavili še v Budimpešti in se na zadnjem testu pomerili z Madžari.

Slovenska reprezentanca bo na Poljsko odpotovala precej oslabljena. Poškodovani so Jan Muršak, Marcel in David Rodman, Boštjan Goličič, Rok Pajič ter Nik Pem.

Pripravljalna tekma, Zagreb:
HRVAŠKA - SLOVENIJA
3:8 (0:4, 2:2, 1:2)
1.000; Jačmenjak 22., Janković 35., Perković 55.; Ograjenšek 7., 25., Tičar 11., 14., Urbas 18. Pance 38., 47., Leber 58.

Torek, 12. aprila (Bled):
SLOVENIJA - HRVAŠKA

Sobota, 16. aprila (Jesenice):
SLOVENIJA - JAPONSKA

Sreda, 20. aprila (Budimpešta):
MADŽARSKA - SLOVENIJA