Igralec s številko 11 začenja svojo 11. sezono v Ligi NHL. Foto: Reuters
Igralec s številko 11 začenja svojo 11. sezono v Ligi NHL. Foto: Reuters
Sidney Crosby
Sidney Crosby že vrsto let kroji vrh Lige NHL. Foto: Reuters
Jonathan Quick
Jonathan Quick je že vrsto let prvi vratar LA-ja. Foto: Reuters

Slovenski as ima za seboj dva uspešna turnirja, saj se je s Slovenijo prebil na olimpijske igre, z
Evropo pa je bil drugi na svetovnem pokalu. Kralji bodo novo sezono odprli v San Joseju, kjer bodo gostovali pri prvaku Zahodne konference. Morski psi so lani v prvem krogu končnice izločili prav Los Angeles.

Naslov branijo Pingvini
Lovoriko iz lanske sezone bodo branili v ekipi Pittsburgh Penguins. Pingvini so junija s skupnim izidom 4:2 v zmagah odpravili San Jose Sharks in četrtič po letih 1991, 1992 in 2009 osvojili Stanleyjev pokal.

Poškodoval se je Crosby
A vsaj začetek obrambe naslova - to je v NHL-u zelo težka naloga, zadnji, ki so bili prvaki dvakrat v nizu, so bili igralci Detroita v letih 1997 in 1998 -, bo nekoliko težji. Na enem zadnjih treningov pred sezono se je namreč poškodoval prvi zvezdnik ekipe Sidney Crosby, kapetan moštva je moral po pretresu možganov na bolniški dopust in za zdaj še ni znano, kdaj se bo vrnil na ledene ploskve.

Tekma vseh zvezd na Kopitarjevem ledu
Redni del sezone NHL bo potekal do 11. aprila, kot vselej pa bo za moštva najpomembneje, da se sploh uvrstijo v končnico. Ta se bo začela 19. aprila 2017 in se bo končala sredi junija. Tekma vseh zvezd bo 29. januarja v Los Angelesu.

Kralji si prizadevajo spet na vrh
Los Angeles je po zadnjem naslovu prvakov pred dvema letoma sezono zatem končal celo brez končnice, v prejšnji sezoni pa se je poslovil nepričakovano zgodaj, že v prvem krogu. A v kalifornijski ekipi so prepričani, da imajo kakovost za nov naskok na vrh, izpostavljajo pa tri igralce. Kopitarja, Drewa Doughtyja in vratarja Jonathana Quicka.

Sutter: Postava še ni dokončna
"Še vedno uigravamo ekipo in iščemo prave kombinacije. Imamo nekaj težav s poškodbami, naša postava pa še ni popolnoma določena. Nekaj fantov se je v pripravljalnem kampu zares izkazalo, zdaj pa je na potezi vodstvo kluba," je o dokončni sestavi moštva kraljev za klubsko spletno stran dejal trener Darryl Sutter.

Slovenski as že v tekmovalnem pogonu
Kopitar je v pripravah preživel malo časa s klubskimi soigralci, zato pa ima v nogah že veliko tekem. "Ne bojim se, da bi bil neuigran. Za menoj je, če prav pomislim, že 14 tekem, tako da sem že v pravem tekmovalnem ritmu. Res je bilo nenavadno, da nisem imel ob sebi igralcev, ki jih dobro poznam, a že čez nekaj dni bo popolnoma drugače," je v napovedi prve tekme dejal slovenski hokejski as.

McDavid že kapetan
Med favoriti za končno zmago v sezoni 2016/17 spadajo Pittsburgh, Washington, Chicago, San Jose, Nashville, Dallas ... Morda pa bo presenetil Edmonton, kjer so se odločili za precej nenavadno potezo: Connor McDavid, ki ga onstran Atlantika primerjajo z legendo Waynom Gretzkyjem, velja za enega najbolj obetavnih igralcev, kot prvemu izboru na naboru leta 2015 pa so mu pri kanadski ekipi prejšnji teden pri komaj 19 letih že namenili vlogo kapetana, tako da je postal najmlajši kapetan v NHL v zgodovini.

Liga NHL, tekme 12. oktobra:
OTTAWA - TORONTO
CHICAGO - ST. LOUIS
EDMONTON - CALGARY
SAN JOSE - LOS ANGELES (Kopitar)