Jeseničani niso dovolili presenečnja na odločilni tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani niso dovolili presenečnja na odločilni tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Lahajnar
Iznajdljivi Nik Lahajnar je načel mrežo Celjanov. Foto: HDD Jesenice
V finalu še Jesenice

Finalna serija na tri zmage se bo začela v ponedeljek ob 17.30 v Tivoliju.
Odločilno srečanje polfinala sta moštvi odigrali ob nenavadno pozni uri, saj se je tekma začela šele ob 21.30, pred tem so dvorano zasedali umetnostni drsalci na tekmovanju za Pokal Triglav.

Lahajnar presenetil vratarja Stojanoviča

Železarji so po dveh slabših predstavah prikazali disciplinirano in zavzeto igro pred 800 gledalci v Podmežakli. Razmerje v strelih na vrata je bilo 25:22.

Aleš Remar
in Tadej Čimžar sta na uvodu preizkusila celjskega vratarja Roka Stojanoviča. Žan Us v vratih železarjev je imel največ dela, ko je Aljaž Ribič pred golom spremenil smer ploščka. Gostje so bili vse boljši in imeli več priložnosti, nevaren je bil predvsem Žiga Grahut, a je bil Us razpoložen.
Vse je že kazalo, da se bo prva tretjina končala brez golov, ko se je 26 sekund pred koncem uvodne tretjine na desni strani celjskih vrat sam znašel Nik Lahajnar. Jeseniški napadalec je presenetil Stojanoviča s strelom na bližnjo vratnico.
Brez golov v drugi tretjini
Na začetku druge tretjine se je Stojanovič izkazal po strelu Urbana Sodje. Zatem so sledile celjske minute. Us je ubranil strel Nejca Kastelica, Rok Klavžar pa je plošček iz ugodnega položaja poslal mimo vrat. Za Jeseničane je najlepšo priložnost zapravil Matevž Erman, ko je bil sam pred golom. Do konca drugega dela sta mreži mirovali.
Brus in Rajsar potrdila zmago
Celjanom je vlak za finale začel uhajati v 42. minuti, ko je Miha Brus z natančnim strelom povišal na 2:0 po akciji Čimžarja in Sodje. Celjani so skušali znižćati, a jim ni uspelo ukaniti Usa. V 55. minuti je moral zaradi spotikanja na kazensko klop Klavžar. Jeseniško zmago je potrdil Sašo Rajsar ob prednosti igralca več, spretno je podstavil palico po strelu Sodje.
Telemach Olimpija je v dveh tekmah odpravila Slavijo (3:0 in 8:1). Zmaji so lani v finalu izgubili proti Jeseničanom z 1:3 v zmagah.

Polfinale, tretja tekma:
SIJ ACRONI JESENICE - ECE Celje 2:1
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
800; Lahajnar 20., Brus 42., Rajsar 56.

Izidi v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na dve zmagi.




Finale, prva tekma, ponedeljek ob 17.30:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE

Igrajo na tri zmage.

V finalu še Jesenice