Celjani so bili v letošnji sezoni že nekajkrat blizu, tokrat pa so premagali železarje in imajo v ponedeljek  priložnost, da se na domačem ledu prebijejo v finale. Foto: Sara Ros
Celjani so bili v letošnji sezoni že nekajkrat blizu, tokrat pa so premagali železarje in imajo v ponedeljek priložnost, da se na domačem ledu prebijejo v finale. Foto: Sara Ros
Jure Sotlar
Jure Sotlar je načel mrežo Slavije. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so sredi izjemno napornega ritma, saj se v polfinalu Lige INL merijo z Lustenauom, kjer pa jim prav tako ne kaže dobro, saj zaostajajo že z 0:2 v zmagah in lahko v soboto izpadejo iz tekmovanja.
Zelo se poznajo tudi številne poškodbe. Jure Dolinšek, Miha Pesjak, Gašper Cerkovnik, Anže Terlikar in Shane Heffernan niso mogli pomagati svojim soigralcem.

Jezovšek natančen dvakrat
Motivirani Celjani so povedli v 17. minuti, ko je Žan Jezovšek z igralcem manj presenetil nezbrane gostitelje. Na kazenski klopi je sedel Žiga Svete. Po pol ure igre je Tomo Hafner unovčil prednost igralca več. Sredi druge tretjine je Žan Us stopil v vrata gostiteljev namesto Jureta Pavliča.
Končni izid je postavil Jezovšek po podaji Aljaža Ogrizka v 43. minuti. Vratar Rok Stojanovič je bil vedno na pravem mestu. Jeseničani so slabe tri minute pred koncem vratarja Usa zamenjali s šestim igralcem v polju, a tudi zaključni pritisk ni obrodil sadov. Končno razmerje strelov na vrata je bilo kar 41:18.

Rajšp odlično branil v Tivoliju
V Tivoliju je blestel vratar Slavije Jakob Rajšp, ki je zbral kar 44 obramb. Olimpija je povedla že v 3. minuti, ko je bil natančen Jure Sotlar. V nadaljevanju so bili gostitelji neučinkoviti. Tudi Založani so imeli svoje trenutke, Enes Gorše je v 39. minuti po samostojnem prodoru zadel okvir vrat Oliverja Roya.
Šele dve minuti pred koncem je Žiga Pešut povišal na 2:0, sekundo pred koncem pa je prazno mrežo zatresel Gregor Koblar. Razmerje v strelih na vrata je bilo 47:20. Roy je mrežo ohranil nedotaknjeno.
Zmaji so odigrali prvo uradno tekmo po 21. februarju, ko so končali Ligo Ebel. Formo so skušali ohranjati s prijateljskima dvobojema proti Crveni zvezdi in Triglavu.

Polfinale, prvi tekmi:
SIJ ACRONI JESENICE - ECE CELJE 0:1
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
300; Jezovšek 17., 43., Hafner 31.

TELEMACH OLIMPIJA - PLAYBOY SLAVIJA 1:0
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
250; Sotlar 3., Pešut 58., Koblar 60.



Drugi tekmi, ponedeljek ob 18.15:

ECE CELJE - SIJ ACRONI JESENICE

Ob 19.00:

PLAYBOY SLAVIJA - TELEMACH OLIMPIJA

Igrajo na dve zmagi.
Finale na tri zmage se bo začel 28. marca.