Marjan Manfreda je odločil tekmo v Lustenauu. Foto: BoBo
Marjan Manfreda je odločil tekmo v Lustenauu. Foto: BoBo

Junaka jeseniške zmage sta Jaka Ankerst, ki je prispeval dva gola, in Marjan Manfreda, ki je v 56. minuti dosegel odločilni zadetek ob prednosti igralca več.

Končno razmerje strelov je bilo 35:34 za domače. Nervoza je bila prisotna na obeh straneh, saj je bilo kazni zelo veliko, gostitelji so imeli osem izključitev, železarji pa kar devet.
Že v 4. minuti je Ankerst unovčil prednost igralca. Izenačil je Petr Vala v 9. minuti, ko se je Roku Stojanoviču plošček izmuznil v mrežo. "Power play" Jesenic je deloval odlično, v 14. minuti je Jure Sotlar po 22 sekundah unovčil prednost za novo vodstvo.
Na kazensko klop je moral v 28. minuti Manfreda, kmalu pa se mu je pridružil še Tadej Čimžar. Več kot minuta igre petih proti trem je bila velika prednost, ki so jo domači spremenili v 2:2. Zadel je branilec Marco Zorec.
V 45. minuti je Ankerst učinkovito zaključil protinapad po podaji Saša Rajsarja. Napaka pri leteči menjavi je pomenila novo izključitev Jesenic, darilo pa so hokejisti Lustenaua hitro spremenili v izenačenje na 3:3. Natančen je bil Philipp Winzig. Obe ekipi sta le čakali na napaki tekmeca. V 54. minuti je bil izključen Dominik Oberscheider. Dolgo so železarji pletli mrežo okoli vrat Patricka Machreicha. Devet sekund pred iztekom kazni je to prednost znal izkoristiti Manfreda, ki je svojo ekipo popeljal v četrto vodstvo na tekmi.
Gostitelji so nato vse moči usmerili v napad, dve minuti in pol pred koncem je bil izključen Nathan DiCasmirro. Zadnji dve minuti je Lustenau napadal tudi brez vratarja, a tudi ob igri šestih proti štirim mu ni uspelo izsiliti podaljška.

Napak pri leteči menjavi je pomenila novo izključitev, darilce pa so hokejisti Lustenaua hitro spremenili v 3:3. - See more at: http://www.hddjesenice.si/alge-elastic-lustenau-sij-acroni-jesenice-4/#sthash.9WdHKHqR.dpuf

Železarji si polfinale lahko zagotovijo že v sredo, ko bo v dvorani Podmežakla tretja tekma v seriji.

ALPSKA LIGA, četrtfinale, druge tekme:
LUSTENAU - SIJ ACRONI JESENICE 0:2
3:4 (1:2, 1:0, 1:2)
1.621; Vala 9., Zorec 29., Winzig 47.; Ankerst 4., 45., Sotlar 14., Manfreda 56.

NEUMARKT - RITTEN 0:2
3:4 (2:3, 0:0, 1:1)

CORTINA - PUSTERTAL 2:0
4:3 (0:1, 3:0, 1:2)

FELDKIRCH - ASIAGO 0:2
* 3:4 (1:1, 1:1, 1:0)
* - v podaljšku

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage.