Kolesarstvo
Michael Matthews
Michael Matthews je odličen tudi na krajših vzponih in bi lahko še kar nekaj časa nosil rožnato majico. Foto: EPA
Cadel Evans in Michael Matthews
Tudi Cadel Evans je lahko zelo zadovoljen z razpletom prvega tedna, saj so številni favoriti veliko izgubili. Foto: EPA
Fabio Aru
Kolesarji Astane res niso imeli sreče. Skupil jo je tudi Fabio Aru, ki je v skupnem seštevku na 7. mestu. Foto: Reuters
VIDEO
Smola Brajkoviča na Giru

Dodaj v

Brajkovič z zlomljenim komolcem Giro končal v bolnišnici

Matthews na trdnjavi Montecassino utrdil skupno vodstvo
15. maj 2014 ob 17:57,
zadnji poseg: 15. maj 2014 ob 20:58
Montecassino - MMC RTV SLO

Michael Matthews je v velikem slogu dobil 6. etapo Dirke po Italiji, ki se je končala z 8,6 km dolgim vzponom na trdnjavo Montecassino. Jani Brajkovič je padel in dirko končal v bolnišnici.

Avstralec je dokazal, da mu ne bo kar tako lahko sleči rožnate majice, ki jo nosi od 2. etape naprej. Drugi je bil Belgijec Tim Wellens (Lotto), tretji pa še en Avstralec Cadel Evans (BMC).

Nova smola za Brajkoviča
Na spolzki cesti sta se zgodila tudi dva padca, udeleženi so bili tudi nekateri favoriti za skupno zmago. Kolesarji so bili razdeljeni v dve skupini. V enem izmed padcev jo je 11,3 km pred ciljem grdo skupil tudi Brajkovič, ki je obležal ob cesti, z roko je zadel v ogrado. Za Brajkoviča je nastopov na Giru že konec. Po hudem padcu so ga odpeljali v bolnišnico s številnimi poškodbami, mogoče je, da ima zlomljen komolec.

Ogromen zaostanek "Purita"
Giampaolo Caruso se je pri padcu prav tako poškodoval, tako da so ga morali prepeljati v bolnišnico. Veliko je zaradi padca izgubil tudi Joaquin Rodriguez, ki je verjetno že brez možnosti za skupno zmago. Španec je končal šele na 89. mestu, zaostal je kar sedem minut in 43 sekund.

Matthews se je zahvalil Durbridgeu
"Sploh ne morem verjeti, da mi je uspelo. Ekipa me je pripeljala v odličen položaj na zadnjem vzponu. Nisem si mislil, da lahko dobim tako težko etapo. Luke Durbridge mi je neverjetno pomagal na najtežjih odsekih, njemu sem moram zahvaliti za to zmago," je bil navdušen Matthews.

Preostali trije Slovenci veliko zaostali
Borut Božič
(Astana) je bil 85. z zaostankom sedmih minut in 33 sekund za zmagovalcem, Jan Polanc (Lampre) je končal na 115. mestu (+ 11:06), Luka Mezgec (Giant-Shimano) pa na 178. (+ 19:40).

Matthews ima zdaj v skupnem seštevku 21 sekund naskoka pred rojakom Evansom. Vsi drugi kolesarji imajo že več kot minuto zaostanka. Nairo Quintana je izgubil že dve minuti in osem sekund.6. etapa,
Sassano-Montecassino, 257 km:
 1. M. MATTHEWS    AVS   6:37:01 
 2. T. WELLENS    BEL     vsi 
 3. C. EVANS     AVS    isti 
 4. M. RABOTTINI   ITA     čas 
 5. I. SANTAROMITA  ITA    +0:13 
 6. S. MORABITO    ŠVI    0:23 
 7. W. KELDERMAN   NIZ    0:49 
 8. M. FINETTO    ITA     vsi 
 9. D. ULISSI     ITA    isti 
 10. F. DUARTE AREVALO KOL     čas 
 ...                 
 85. B. BOŽIČ     SLO    7:33 
115. J. POLANC     SLO    11:06 
178. L. MEZGEC     SLO    19:40 

 
Skupni vrstni red po 6. etapi:              
 1. M. MATTHEWS    AVS  24:18:14 
 2. C. EVANS     AVS    +0:21 
 3. R. URAN      KOL    1:18 
 4. S. MORABITO    ŠVI    1:25 
 5. M. RABOTTINI   ITA    1:25 
 6. I. SANTAROMITA  ITA    1:47 
 7. F. ARU      ITA    1:51 
 8. T. WELLENS    BEL    1:52 
 9. I. BASSO     ITA    2:06 
 10. N. QUINTANA    KOL    2:08 
 ...                  
 75. J. POLANC     SLO    15:02 
126. B. BOŽIČ     SLO    23:11 
176. L. MEZGEC     SLO    36:26 
 
A. G.
Prijavi napako
Komentarji
nocik
# 15.05.2014 ob 17:59
Brajkovič. Takoj sem pomislil na komentarje, ki bodo pod tem člankom.
ezat_anim
# 15.05.2014 ob 18:03
Valda ni Brajko spet padel ?

katere dve stvari v svetovnem športu sta najbolj ziher, vzemši vpoštev vse discipline in panoge:

1. Pastor Maldonado - F1, ni dirke na kateri se ne zaleti ali faše kazen
2. Brajkovič - še malo pa bo - ni etape v kateri se ne razmaže po asfaltu
serpico
# 15.05.2014 ob 19:36
Uganka...kdo je to?

Ko za računalnik sedem svoj,
pravi internetni sem heroj.

Vsak dan rad pozornost iščem,
zato pa kakšno pesmico napišem.

Neumnosti pisati se ne branim,
saj jaz sem slavni ezat_...

Ko zvečer oči zaprem,
počutim se kot Superman.

Zjutraj pa realnost kruta,
za zajtrk spet kosmiči, skuta.

Solze hitro bom obrisal,
kaj ko bi še eno pesmico napisal...
tily
# 15.05.2014 ob 18:51
Kak bedak od človeka je ta Evans. Pred kakima dvema letoma se prav spomnim, kako so ga vsi čakali na Touru in zlivali gnojnico na Rolanda, ker ga ta ni čakal. Zdaj, ko je pa situacija obratna pa takoj izkoristi smolo tekmecev in gre z vso možno močjo delat razliko. Fuj pa tak športnik...

Pa smola za Brajkoviča, če sam ne pade, ga pa drug zruši, nekako mu kar ni usojeno.
SoloCare
# 15.05.2014 ob 19:44
Zelo konstanten kolesar.........na vsaki dirki pade...
rokers
# 16.05.2014 ob 12:37
Dobro ljudje ste zlili dovolj gnojnice...pejte raje komentirat politiko in zlivajte vsoj gnev in bes in zafrustriranost na ljudi, ki so na to že navajeni (ne pravim, da si politiki to zalsužijo). Alek imaš definitivno prav - grozni smo postali: ma ne samo glede Brajkota, večina komentarjev na forumih je ena samo onaniranje nad tujo nesrečo, pljuvanje nad uspehi in neuspehi drugih, vsi smo vsevedni, ljudje na pozicijah pa grozni, slabi....narod si zasluži državo kot jo ima. če se ne bomo znali mi imet fajn, pa bit odprti, sprejemat različne, dopuščat izjeme in drug drugega spodbujat, si zaslužimo da nam kradejo in izmozgajo. Narod, ki ni pozitiven ni vreden preživetja!!!
Pa to sedaj nakladam, ker je ravno kolesarstvo tak šport, kjer vsi navijajo za vse, kjer nasprotniki spodbujajo en drugega, kjer so legende nadnacionalne, kjer se slavi tako zmagovalce, kot tiste ki pridejo v cilj zadnji, kjer so vsi heroji, ki pridejo na vrh vzpona, ki končajo tako etapo kot danes, kjer ni sovražnih rivalstev. Včeraj je kljub tej nesreči bilo lepo videt kako so si nekateri pomagali med seboj - ko je tiralongo že vstal in bi lahko šel naprej, se je ustavil pogledal kaj je s Carusom, ga spodbudil in šele potem šel naprej. kolesarjenje je za pozitivne ljudi, ki spoštujejo napor, odpoved in korajžo tekmovalcev, ne pa za tiste ki iščejo zdraho in prepir.. Kolesarjenje pomirja duha in krepi telo - bodite pozitivni. Brajkotu in vsem ostalim želim čimboljše okrevanje in LEP GIRO VSEM!
Nacek
# 15.05.2014 ob 18:45
Jao meni... Pa to je neverjetno, kolkrat je Jani že padel :/
jast123
# 15.05.2014 ob 17:59
Na spolzki cesti je prišlo tudi do padca, v katerega so bili udeleženi tudi nekateri favoriti za skupno zmago. Veliko je izgubil Joaquin Rodriguez.

Mene bolj, kot ta Rodriguez zanima, kaj je z Brajkovičem, ki je obležal ob cesti!!!!
the magician
# 15.05.2014 ob 22:00
Vsi naši so padli razen Božiča.
Mezgec:
Doslej je deževalo prav vsak dan. In ko je cesta enkrat mokra, je tako, kot bi kolesaril po ledu. Danes se je padec pripetil pri hitrosti 60 kilometrov na uro. In to povsem spredaj, kjer sem bil tudi sam. Ko sem padel, sem se še 50 metrov drsal po asfaltu, preden sem se ustavil. Svojega kolesa sploh nisem našel in so mi prinesli rezervno, da sem prekolesaril ciljni vzpon. Z gotovostjo lahko potrdim, da na tako nevarni dirki, kar zadeva spolzko cestišče, še nisem vozil.
rokin
# 15.05.2014 ob 21:12
sram vs je lohk vse k blatite po brajkoviču! če človek nima sreče je pač nima! ni zdej on krvi če en pred njemu pade! skolirite se hinavci opravljivi!
the magician
# 15.05.2014 ob 18:18
Grozen prvi teden Gira. Eden najslabših v zadnjem obdobju. Že trasa je bila zelo slaba, potem pa je svoje dodalo še vreme. Začelo se je že katastrofalno s padcem kolesarjev Garmina na TT-ju. Že tam je nagajalo vreme, ko niso imele vse ekipe istih pogojev. Naslednji dan spet katastrofalno vreme in padci. Se vrnejo v Italijo in na prvi etapi nevtralizacija etape zaradi spolzkega cestišča. Ponovno pride do množičnega padca in ko je kazalo, da je včeraj končno zalaufalo in da bomo lahko v nadaljevanju spremljali normalno dirkanje, se spet zgodi to kar se je danes. Brajko danes nič kriv nič dolžen zleti s ceste v zaščitno ograjo. Caruso nepremično leži 10 minut na cesti in čaka, da mu kdo pomaga. Ogromno poškodb, strganih dresov in krvi po celotnem pelotonu. Favoriti, ki so že zgubili upanje za visoko uvrstitev (Rodriguez, Majka, Roche) in ostali, ki so si po nepotrebnem pridobili zaostanek (Scarponi, Niemiec, Hesjedal že v 1. etapi). Zdaj vidim , da Jani ni končal etape. Samo to se mu je še manjkalo...Grozno.
Bivši uporabnik
# 15.05.2014 ob 21:40
Brajkovič res nima sreče s padci. Zelo dober kolesar z veliko smole...
the magician
# 15.05.2014 ob 21:30
Problem padcev je drugje kot večina misli, če sploh kdo razmišlja. Na tako visokem tekmovalnem nivoju, sploh pa po 6 urah napora je telo izčrpano in zaradi tega se podaljšajo reakcijski časi. Situacije, ki jih spočit kolesar brez problema obvlada, od zavijanja, zaviranja, skokov, eksplozivnih odgovorov, po šestih urah napora ne more več razumno kontrolirat. Zakaj je Brajkovič tolikokrat na tleh? Ker je neroden? Ne, ampak ker je tako izčrpan, da preden odreagira na nenadno spremembo, je že na tleh.

Nekaj je tudi na tem, kar praviš ti. Večji problem pa je, ko na največjih dirkah ne pride do selekcije v prvih etapah. Ko so na začetku ravninske etape in so vsi še v nekaj sekundah. Takrat se točno ne ve, kje je kdo v smislu skupnega seštevka in vsi silijo v ospredje. Šprinterji, kapetani z njihovimi pomagači, tisti, ki mislijo, da imajo možnost prevzeti majico vodilnega v naslednjih etapah, tisti, ki so sicer v drugem planu, ampak imajo tudi osebne ambicije v skupnem seštevku...Vsi ti (več kot 100 kolesarjev) hočejo v zaključku kolesariti na pozicijah okrog 10.-30.mesta v grupi. Nervoza je velikanska, ker se vsi hočejo izogniti padcem in najmanjša napaka enega kolesarja lahko naredi pravo razdejanje. Še posebej, če so ceste mokre in spolzke, kar trenutno na jugu Italije kaže da so.

Po mojem mnenju bi bilo najboljše traso GT-ja sestaviti tako, da prvi etapi, ki naj bo ekipni ali posamični kronometer od 20km, sledi hribovita etapa z več vzponi, ki bo že naredila neko selekcijo in razlike v skupnem seštevku. Tako bi bil stres na naslednjih etapah manjši in bi se zmanjšalo število padcev.
*Alek*
# 15.05.2014 ob 21:15
Pa eni ste navadni debili, današnjemu padcu se nebi mogel izognit, razen če bi oba kolesarja Europcara preskočil. Me prav zanima koliko teh, ki ste taki pametnjakoviči je gledalo današnjo etapo.
brane37
# 15.05.2014 ob 19:07
Brajkovič res nima sreče
vedno padci in odstopi
Jani držimo pesti za čim prejšnje okrevanje
JoshauBoy
# 15.05.2014 ob 18:09
Cestitke Janiju za voznje na letosnjem Giru, tako zrelo se na tritedenski dirki ni vozil – res, da se je na Giru precej lazje pozicionirati, kot pa na Touru. Edini izmed kolesarjev Astane, ki do danes ni padel, tako, da ga je tudi nerodnost zapustila. Ni pa ga nesreca, ker za to, kar se je zgodilo danes ni kriv niti malo. In ce bo kdo spet pametoval v smislu “spet je padel”, kot je to mogoce opaziti v novih komentarjih prejsnje teme, bo samo dokazal svojo debilnost in nepoznavanje. Res, da je bil v preteklosti ze neroden, ampak na tem Giru mu pa ni kaj ocitati. To danes pa je bilo tako, kot da bi pesec pri zeleni preckal prehod za pesce, pa bi avto iz nepreglednega ovinka pridrvel z veliko hitrostjo in zbil pesca – nekateri izmed vas bi potem pesca krivili, ker ga je v preteklostih pac veckrat spodneslo kot koga drugega?!

Sicer je pa etapa kar unicila Giro. Ze tako ali tako ne prevec sanjsko zasedbo za generalno razvrstitev, potem takole padci krojijo. To, da je Evans pridobil malo prednosti, je za zanimivost morda dobro. To pa da so iz skupnega boja nic krivi izpadli (oz. kasirali veliko) Purito, Arredondo, Majka, Roche Scarponi, Cunego, Cataldo, Niemiec, Kruijswijk… se kdo? pa je katastrofalno za letosnji Giro.

Purito, Arredondo, Majka, Roche, Scarponi, Niemiec so se bili letos vsi sposobni boriti vsaj za peterico.

Vsem, ki so se danes znasli na tleh in teh ni bilo malo, pa cimprejsnje okrevanje.

Kakorkoli, ju3 bo Mezgec zmagal – ce ni tudi on padel, ker je prisel med zadnjimi v cilj.
bbzz
# 15.05.2014 ob 19:59
Sram naj vas bo!!!

Prvo kot prvo je to dirka in ne panoramska vožnja! Pa kaj mislite ,da je Janiju žur se valat na asfaltu in trepetat vsako sezono za dobro pogodbo???
Ne morem verjet koliko kretenov komentira kolesarstvo in očitno niti ne pogleda posnetka,kaj šele da bi si ogledali prenos ali celo dirko v živo!
Ste kot postrvi v ribniku ,katere se ujame na haribo bombone! Takoj ko koga fašejo na doping ali ko Jani pade ,se oglasi plaz kvazi strokovnjakov!
Klasični slovenceljni,ki se futrate s tujo nesrečo v kolikor je pa "tuja sreča",pa vas futra nevoščljivost!
Jani je car! Prav tako je car vsak od naših kolesarjev v svetovni karavani. Car je pravzaprav vsak športnik o katerem mu naši ljubi mediji namenijo vrstice, raje držimo pesti za čimboljši rezultat, če vas pa panoga ne zanima pa zaveži gobec in stran prste od tipkovnice!
g3nius.
# 15.05.2014 ob 18:47
To kar je BMC naredu danes ni fer, pa tut če gledaš iz tekmovalnega stališča. Evans mi je že od nekdaj nesimpatičen, to kar je pa danes nardil je pa še ena svinjarija...
*Alek*
# 16.05.2014 ob 09:31
Včasih sem kar malo zaskrbljen, ko berem določene komentarje, ki se tako radi naslanjajo na tujo nesrečo, me ne bi motilo ko bi bili 2-3, tako jih je pa vsaj 1/3, če še ne več takih, a smo res postali družba, ki zna samo obsojat in pljuvat. Me prav zanima, kako bi se počutili, če bi ob vaši nesreči bil nekdo pameten "sej si si pa sam kirv"
rozi1234
# 15.05.2014 ob 19:24
Zmeraj v nepravem trenutku na nepravem mest, škoda za brajkota.

Njegova psiha je v tem trenutku čisto na dnu, upam da čim prej okreva in potem naredi vsaj kakšen rezultat čene bo teško dobil kakšno pogodbo bodisi v astani ali kje drugje.
MIRNČAN
# 15.05.2014 ob 18:01
Komentator je rekel da je Polanc Poljak.
kon
# 16.05.2014 ob 00:46
Ah škoda Brajko ... Tole je bla pa res smola. Čim hitrejše okrevanje!
rokers
# 15.05.2014 ob 22:50
No..itak že prebrani komentarji od ljudi, ki jih kolesarjenje zanima zarad škandalov. padci in doping so redka tema za vas..

Zdaj sem se naposlušal intervjujev: Tiralongo pravi, da so šli prehitro, da se je takoj videlo, da je tam nevarno, a so šli prenoro v krožno- en pade, padejo vsi. Basso ni kritiziral BMCja, pravi, da so šli pač v ritmo pred padcem in da naj se ne dela polemike, Oss, ki je najbolj gnal v hrib je rekel, da pač so šli svoj ritem in ko so vidli razliko so pač šli na polno kot se spodobi za konec etape. Noben ni kritiziral organizatorja, tudi druge kolesarje nisem slišal da bi kritizirali BMC.

Moje mnenje: BMC verjetno niso vedeli, da je prišlo do tako hudega padca (do takih posledic, število kolesarjev ki so padli so videli) in so pač gnali na polno: če so vedeli, da je padlo in ima posledice tako št konkurentov ni prav. Glede dirke: kaj so tukaj krivi organizatorji ne vem: etape na Irskem se je vedlo da bodo take, za Bari je bila odločitev prava (ne vem zakaj je na J Italije bolj spolzek asfalt) in danes je bila krivda kolesarjev in seveda kako se znajo prilagodit na razmere na cesti: vedelo se je kdo bo danes sodeloval pri boju za najvišja mesta in ne vem zakaj so vsi silili v ospredje: Pozzovivo je rekel, da ko je videl kak je asfalt se je nalašč držal bolj zadaj in ni padel! Do takega padca je prišlo, ker je padel en v ospredju (ni isti padec zaradi katerega je padel naš Brajko).
Če pogledamo je po navadi veliko več padcev in odstopov zaradi tega na TDFju (V Franciji je več krožnih, večja gužva in do 7-8 etape so vsi skupaj na lestvici), ampak letos jo je pač zagodlo vreme.
Giro je seveda izgubil nekaj pomembnih protagonistov: Purito, Kittel, Caruso (ki je bil v odlični formi, tudi v drugi etapi je padel), pa Martin, Brajko, in mladi obetavni Villela..ampak jaz ne bi delal drame: Evans dokazuje da je izkušen in v super formi, Mathews, danes zjutraj sem napovedal da bo zmagal, bo še jutri zdržal, v soboto ga slečejo, Majka bo zelo nevaren, Basso se drži, Ullissi me zanima kaj bo sposoben v soboto..No zaostanki za Evansom najpomembnejših konkurentov po novem:
2.Uran 57sek
3.Majka1:04
4.Aru 1:30 (danes padel in verjetno se je poškodoval)
5.Basso 1:45
6.Quintana 1:47
7. Pozzovivo 1:50 (od manj napovedanih favoritov je kar opasan in v soboto zame favorit)
8.Ullissi 2:01
9. Kišerlovski 2:03
10. Scarponi 2:07 (tudi padel in se kar odrgnil)
Cunego in Rolland skoraj 3min, od Katjuše super ekipe je prvi Moreno čez 5min za Evansom (odstop Purita je skkoraj zagotovo obet da gre na TDF).. Arredondo, Roche, so poleg vseh naštetih tudi končali svoja roza sanje...
Praktično so po mojem zdaj v igri za stopničke: Evans, Majka, Uran, Quintana, Pozzovivo in mogoče en od Astane (kdor jo je manj skupil danes), Basso mislim da ne.
johnb
# 15.05.2014 ob 18:54
To z Janijem ne more biti slučaj no. Toliko padcev.
scenic
# 16.05.2014 ob 00:40
janez pade in se pobere!to smo slovenci!ne damo se!
sumtb
# 15.05.2014 ob 18:08
Grd padec, ... upam da ni kdo hudo poškodovan. Tudi Brajkovič na napačnem mestu ob napačnem času. Zdaj če bi vedeli kaj je zadaj vprašanje če bi šli prvi tako na polno. Vidim da tudi ni nikjer rezultatov razen prvih 10, ... Verjetno bo danes ogromno hude krvi in v naslednjih dneh ne bo neke sloge.

Zdaj za večino sveta je poljak = slovak = slovenec = slovan, tako da to da se tako motijo mene sploh ne preseneča.
the magician
# 16.05.2014 ob 17:02
Gremo zdaj Mezgec! Pa Božič tudi, če bo sodeloval v šprintu.
JoshauBoy
# 15.05.2014 ob 19:58
Mathewsa pa ne bodo več slekli do konca. Giro je končan.
A zdaj ze sprinterji, ki so sicer solidni v klanec, zmagujejo po trasi najbolj zahtevn dirko?

Sicer pa verjamem, da si se salil.
johnb
# 15.05.2014 ob 19:44
Upam da to pomen da gre Jani kot kapetan Astane na Tour.
sumtb
# 15.05.2014 ob 19:12

It was a relatively straightforward day for the peloton during stage 14 of the Tour de France but the final decent turned into chaos when a number of riders suffered multiple punctures. Cadel Evans (BMC) was struck by a series of flats within a short period of time and, at least from a viewer’s perspective, appeared to have the worst luck of everyone. Even when his first puncture occurred the team car was not nearby and when a teammate, Steven Cummings finally appeared, he was of little assistance with a double puncture to both front and rear tyres.

Punctures and mechanicals are part of racing but when someone like Evans - last year’s Tour winner and still a contender for this year’s race - punctures not once but three times, it’s customary to wait for him to join. It’s one of the ‘gentleman’ sides to the sport which isn’t enforced by any particular person but out of respect, it is quite often implied by one of the patrons of the peloton. In this particular case it was race leader Bradley Wiggins (Sky) summoned the bunch to ease the pace on the long decent of the Mur de Péguére.


No, če so v tej etapi čakali bi morali tudi danes glede na to da je od 195ih šlo naprej 8 kolesarjev.
JoshauBoy
# 15.05.2014 ob 18:32
Purito zaradi bolecin v hrbtu jutri zelo verjetno ne bo startal. Poleg manjse zanimivosti na Giru, me tudi skrbi, da to kje ne pomeni, da bo Spilak ostal brez ze zagotovljenega kapetanskega traku na Touru.
JoshauBoy
# 15.05.2014 ob 18:27
Na sreco je Majka se v igri, sem zdaj pogledal video in je prisel s skupino, ki je zaostala 49 sekund. V neuradnih rezultatih pise, da je zaostal vec kot 15min. Kot kaze je zamenjal kolo z McCarthyjem, ki je v rezultatih tam, kjer bi moral biti Majka.
d_a_r_k_o
# 16.05.2014 ob 17:16
Na glavi je tretji obročnik in nima smisla hvaliti padcev.
Ni kaj, sprednja verižnica bi morala biti trikotne oblike.
the magician
# 16.05.2014 ob 17:12
Uf, škoda. 3. mesto vseeno lep rezultat. Bouhanni in Nizzolo sta bila očitno močnejša.
rokers
# 16.05.2014 ob 17:10
3!
škoda malo prezgodaj, ampak Bouhanni je pač boljši..
d_a_r_k_o
# 16.05.2014 ob 16:39
Na Finskem je bojda asfalt drugačen. Se pravi granulat, ki ga zamešajo v bitumen.
rokers
# 16.05.2014 ob 16:36
dobro zdaj bom še zardel:) danes si giant ne sme privoščit, da jim ne utečejo ubežniki in da pride do šprinta, danes je dobra prilika za Međeka (tako izgovori bogi italijan - bi jim naši kolegi lahko povedali kako se izgovori)
stanka
# 16.05.2014 ob 16:23
rokers hvala, še moj podpis in pluska
1001
# 16.05.2014 ob 15:38
Ko vidim takšne padce me vse boli, na da bi se še pol zgražal nad udeleženci!!
Vsem čimprejšne okrevanje in novim zmagam nasproti!
Pohvale pa rokersu in joshauboyu za voljo do komentiranja, kljub nekaterim bučkam, ki so pod novicami.
rokers
# 16.05.2014 ob 13:23
Caruso je OK, slabši jo je odnesel Purito. Caruso nima nič zlomljenega.
MIRNČAN
# 16.05.2014 ob 13:14
Kako pa je s Carusom? Grdo je zgledalo.
*Alek*
# 16.05.2014 ob 13:10
rokers lepo si napisal, če bi lahko bi ti dal 3 pluse :)

Tale slika pove vse o kolesarjih, pa še za nasmejat je, priporočam ogled :)

https://twitter.com/TourDeJose/status/46
7237343808978944/photo/1
sonce12
# 16.05.2014 ob 08:45
Ko je bil pa 9. na Touru, pa vsi za njega. Letos se je na Giru lepo vozu v ospredju glavnine in imel za sabo kapetana. Pri padcih je pa on izgleda da ranljivejši, najbrž ima tudi krhe kosti, po konstituciji je tudi med boj suhimi in tako ko pade nekaj zaškrta in je žal konec.
CTM
# 15.05.2014 ob 23:16
ali ima Jani tako smolo ... ali pa je mal "štorast" tretjo sezono zapored se je zvrnil....
JoshauBoy
# 15.05.2014 ob 22:58
Majka bo zelo nevaren
Majka je menda zelo vprasljiv za start jutri. Tudi Quintana je padel in si poskodoval koleno, ampak baje, da ni nic resnega.
goalkeeper
# 15.05.2014 ob 21:42
nogav1ca kaj ti bluziš o opijatnih anelgetikih, fantje so 6 ur pa pol se vozli po dežju, 257 km, logično da na koncu pozornost malo popusti, ponavdi pa so padci predvsem rezultat tega da se hočejo vsi naprej prerinit na pozicije, pol s epa to zgodi + itak je mokra cesta, bremze ne primejo tako in ko se 200 kolesarjev nabije v eno ubogo krožno križišče je rezultat padec kot je bil današnji.
the magician
# 15.05.2014 ob 21:41
Ufff...Angel Vicioso ima trojni zlom stegnenice. To verjetno zanj pomeni konec kariere.
the magician
# 15.05.2014 ob 21:00
Purito kot kaže tudi odstopil s počenim rebrom in zlomljenim prstom.
JoshauBoy
# 15.05.2014 ob 20:55
Se mora najprej pozdravit. Potem pa z nastopi dokazat, da si zasluzi mesto v ekipi. Predvsem je skoda, ker je mislim da imel plan biti pomocnik na Giru, pa potem iti Svico na rezultat. Zdaj bo pa potrebno pozdraviti telo in predvsem se psiholosko pobrati. Upam, da se do kaksne Dirke po Avstriji sestavi in potem pocasi vrne...
johnb
# 15.05.2014 ob 20:50
Pol pa mu ostane Vuelta.
Kazalo