Jakob Fuglsang na Touru ne bo član ekipe RadioSchak. Foto: EPA
Jakob Fuglsang na Touru ne bo član ekipe RadioSchak. Foto: EPA

"Povedal mi je Kim Andersen, vendar ni povedal zakaj," je dejal Fuglsang. Na mesto, ki je bilo namenjeno Fuglsangu, bo na Dirki po Franciji tekmoval Chris Horner. "Seveda sem razočaran in prepričan sem, da je zame mesto v tej ekipi. Če pogledamo, v kakšni formi sem in kakšni so moji rezultati, ne morem reči, da je devet kolesarjev boljših od mene," je po odločitvi spregovoril 27-letni Danec.

Zamenjava bi lahko bila povezana s poškodbo Andyja Schlecka. Nekateri namigujejo tudi, da vodstvo RadioShacka ni naklonjeno Fuglsangu, ker se dogovarja z moštvom Saxo Banka, ali pa gre preprosto za to, da ameriški sponzorji zahtevajo tri svoje kolesarje v ekipi za Tour.

"Odločitev je bila težka, a to je bila naša skupna odločitev. Poškodba Andyja Schlecka je vse postavila na glavo. Zagotavljam pa, da se nismo odločali na osebnih preferencah," je zamenjavo komentiral predstavnik za stike z javnostmi pri moštvu RadioShacka Philippe Maertens.

"V medijih ne moremo prebrati vsega, kar se dogaja v naši ekipi. To je le vrh ledene gore. Ni treba biti genij, da opaziš, da ne gre vse tako, kot bi moralo iti," je na težave v moštvu opozoril Fuglsang, tudi zmagovalec Dirke po Sloveniji leta 2009.