Kolesarstvo
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 46 glasov Ocenite to novico!
Luka Mezgec
Luki Mezgecu je med prvimi čestitala žena. Foto: BoBo
Dirka po Sloveniji, Luka Mezgec
Nasmejani Mezgec na zmagovalnem odru v središču Ljubljane. Foto: BoBo
VIDEO
Dan po razočaranju se je...
VIDEO
Pogovor z zmagovalcem Luk...
VIDEO
Razglasitev najboljših na...
VIDEO
Zaključek druge etape na...

Dodaj v

Mezgec v Ljubljani visoko dvignil roke

V zaključku etape številni padci zaradi naliva
16. junij 2017 ob 08:50,
zadnji poseg: 16. junij 2017 ob 16:13
Ljubljana - MMC RTV SLO

Slovenec Luka Mezgec je zmagovalec druge etape na kolesarski Dirki po Sloveniji, ki se je začela in po skoraj 170 kilometrih tudi končala v Ljubljani.

Zaključek etape je zaznamoval močan naliv, ki je povzročil, da se je na spolzkih ovinkih ljubljanskih ulic marsikateri kolesar znašel na tleh oziroma asfaltu.

Mezgec pred Ferrarijem
Mezgec se je v zaključku etape prebil na čelo glavnine, nato pa v zadnjem kilometru potegnil in v cilju na Slovenski cesti z lepo prednostjo pred zasledovalci visoko dvignil roki. Drugi je bil Italijan Roberto Ferrari, tretji pa Avstralec Mark Renshaw. Mezgec je z etapno zmago prevzel tudi skupno vodstvo na dirki, oblekel je zeleno majico, pa tudi rdečo za najboljšega po točkah.

Preberite še: Intervju z Luko Mezgecem


Mezgec pohodil pedale

"Ko so se začeli padci kakšen kilometer pred ciljem, sem pohodil pedale in obdržal prednost do cilja. Zadnjih 450 metrov je bilo kar dolgih. Moja ekipa je fantastično oddelala. Hvala ekipi," j
e v prvi izjavi za TV Slovenija dejal Mezgec.

Rok Korošec deveti, Jerman ostaja v belem
Med najboljšimi sprinterji je končal še en Kamničan in še en nekdanji gorski kolesar. Rok Korošec (Amplatz-BMC) je četrtkovemu šestemu mestu dodal devetega. Tadej Pogačar (Rog) je bil 11., Jure Golčer (Adria Mobil) 14., med dvajseterico je končal tudi Jan Polanc (UAE Emirates) na 17. mestu. Belo majico najboljšega mladega kolesarja je zadržal Žiga Jerman iz ljubljanskega Roga.

Zadnji ubežniki ujeti 15 km pred ciljem
Na traso se je podalo 145 kolesarjev, več jih je poskušalo s pobegi, ob 11.30 je sedmerici uspel prvi pobeg, dolgo so kolesarili skupaj, na koncu so v begu ostali še štirje, ki pa so bili ujeti 15 kilometrov pred ciljem, tako da je odločal zaključek etape v Ljubljani.

Druga etapa se je sicer začela pred Halo Tivoli, kolesarji pa so nato "obiskali" Zbilje, Kranj, Šenčur, Cerklje na Gorenjskem, Moste, Vir, Moravče, Litijo, Ivančno Gorico, Grosuplje, Ig in se vrnili v Ljubljano. Gorska cilja sta bila na Slivni in Bogenšperku.

V soboto vzpon na Roglo
V soboto bo na sporedu verjetno odločilna tretja etapa med Celjem in Roglo, končnega zmagovalca 24. dirke po Sloveniji pa bo po napovedih dal zaključni vzpon.

Dirka po Sloveniji se je sicer začela včeraj z etapo Koper—Kočevje, kjer je bil v šprintu najspretnejši Irec Sam Bennett.

DIRKA PO SLOVENIJI          
                   
2. ETAPA               
                   
Ljubljana-Ljubljana, 169,9 km:   
 1. L. MEZGEC     SLO   3:50:51
 2. R. FERRARI    ITA     vsi
 3. M. RENSHAW    AVS      
 4. A. KANKOVSKY   ČEŠ      
 5. J. POLICKY    ČEŠ      
 6. A. PALINI     ITA      
 7. S. COLBRELLI   ITA      
 8. M. CANOLA     ITA      
 9. R. KOROŠEC    SLO      
 10. R. GIBBONS    JAR    isti
 11. T. POGAČAR    SLO      
 ...                 
 14. L. PIBERNIK    SLO      
 17. J. POLANC     SLO      
 21. D. NOVAK     SLO      
 23. I. PENKO     SLO     čas

Skupni vrstni red po drugi etapi:   
 1. L. MEZGEC     SLO   7:40:23
 2. S. BENNETT    IRS    +0:04
 3. R. FERRARI    ITA    0:08
 4. S. COLBRELLI   ITA     vsi
 5. Ž. JERMAN     SLO  isti čas
 6. M. RENSHAW    AVS    0:10
 7. T. BUCHAČEK    ČEŠ    0:10
 8. N. BAGIOLO    ITA    0:11
 9. I. SANTAROMITA  ITA    0:13
 10. M. CANOLA     ITA    0:14
 ...                 
 12. R. KOROŠEC    SLO    0:14
 15. J. POLANC     SLO     vsi
 16. T. POGAČAR    SLO      
 21. D. NOVAK     SLO    isti
 24. G. KATRAŠNIK   SLO      
 29. T. FINKŠT     SLO     čas
 

S. J., A. V., foto: BoBo
Dirka po Sloveniji, štart, Mark Cavendish
false
false
false
false
Dirka po Sloveniji, štart
Dirka po Sloveniji, štart
Dirka po Sloveniji, štart
Dirka po Sloveniji, štart
Dirka po Sloveniji, Luka Mezgec
Dirka po Sloveniji, Luka Mezgec
Dirka po Sloveniji, Luka Mezgec
Dirka po Sloveniji, Luka Mezgec
false
false
false
Prijavi napako
Komentarji
JoshauBoy
# 16.06.2017 ob 15:29
Bravo Luka! Lepa zmaga.

Kako ga eni bluzite - da so nizke financne nagrade - kolesarji imajo place, nagrade so pac mali bonus (in se ta nagrada se razdeli na 8 delov - med vse tekmovalace v ekipi, ki so prisotni na dirki). Na zmago ne dirkajo zaradi nagrad, ampak zaradi tega, ker to posledicno pomeni boljso placo v naslednji pogodbi (ce se omejimo na financno plat tekmovanja).
Pa da bi morali prestaviti cas starta in podobno haha. Dirka se mora zaradi mednarodnega prenosa koncat ob doloceni uri. Ker sledita prenosa Dirke po Svici in Route du Sud.

Nekateri ste strokovnjaki za vreme, marketing in se celo kopico sportov, znanosti, politike in se cesa haha
CoreySteel
# 16.06.2017 ob 15:23
leond
# 16.06.2017 ob 15:42
Tisti zelo pomembni, polni sebe Ljubljančani. Če vas moti, da ste danes prišli pol ure kasneje domov, pa dajte odpoved. Glede na to, da živite v prestolnici, ki je, če smo povsem pošteni, eno majhno mestec in nič kaj posebnega v primerjavi s pravimi prestolnicami, lahko pričakujete, da se bodo ceste zapirale tudi ob za vas zelo pomembnem času. Ne vem kaj vas moti. Ali ste pa spet glasni tisti iz javne uprave, ki delate točno 8 ur. No ja. Toliko časa ste na delovnem mestu. O delu raje ne bi. Vzeli bi si dopust. Pa bi lahko že včeraj odšli kam v tople kraje. Da vas ne bi motilo zapiranje cest v centru. Poleg tega pa so skoraj vse glavne ceste, ki vodijo iz mesta bile odprte. Zakaj vas moti, da je zaprt strog center mesta mi ne bo nikoli jasno. Saj še na kavici lahko brez problema posedate. No ja. Ne morete. Ker se je ulilo.
logistik
# 16.06.2017 ob 10:35
Kar se tiče denarnih nagrad, je nekako tako, kot v avtošportu. Vozniki so plačani po pogodbi od svojih ekip.
Pjanc
# 16.06.2017 ob 15:13
1. Taki padci se dogajajo povsod!

2. Ne kritizirajte organizatorjev! Moker asfalt, črte, še kakšno listje - smrtna kombinacija.

3. Iz zraka se je videlo, da so šli nekateri prehitro. JBG so tvegali, vendar so se tokrat ušteli.

4. Me parv zanima koliko ljudi bi bilo bilo kje drugje v Sloveniji, če je bilo 10min prej naliv.

5. Bravo LUKA!
Alek
# 16.06.2017 ob 11:47
eni ste res majstri, ni vas tu pod kolesarstvom celo leto, pol je pa končno naša dirka na tv in je "in" potem je pa potrebno hitro oddat en bedast komentar........kaj slovenci res ne znamo drugega kot samo jamrat pa kritizirat...........kar se pa tiče zapore cest, pojdite dirko spremljat ob cesto pa povejte iz prve roke kaki "zastoji" so, pol pa pridi sem pa te zlivaj gnojšnico na koncu se pa prosim še podpiši z imenom in priimkom, da bomo vedeli keri je te toti as, ko nam je zaj povedal kak je to vse brezveze.

Ostalim, pa veliko užitkov ob spremljanju dirke, jutri se pa vidimo na Rogli.
rdečinavijač
# 16.06.2017 ob 15:02
Sramota pa za gledalce v Ljubljani! Skoraj nikjer nikogar v mestu z 300000 prebivalci!
JohnSmith
# 16.06.2017 ob 11:20
@windmaster: Super ste. V tujini je bil včeraj praznik Telovo, danes je petek, vse dere na morje, vi pa zaprete pol Ljubljane!

Saj če grejo na morje, kakšno vezo ima potem to, da je nekaj cest v Ljubljani zaprtih dvakrat po 15 minut?
sLOVEnia sport
# 16.06.2017 ob 15:04
Taki padci se dogajajo povsod rudi na giru in touru. Moker asfalt in pa črte so povsod nevarne, tako da ne kritizirate postavljalceb
Ples
# 16.06.2017 ob 14:58
Bravo Mezgec!
logistik
# 16.06.2017 ob 14:34
SBP: naj ponovim: denar dobijo kot profiji od svojih klubov. Tudi tvoj Hamilton na posamezni dirki od organizatorja ne dobi nič. Plačajo ga Mercedes in privat sponzorji
cartekmedo
# 16.06.2017 ob 15:36
Mi je pa smešno bilo včeraj gledati začetek dirke pri nas na Eurosportu 2. Smejala sem se angleškemu komentatorju,ki je izgovarjal imena naših mest,krajev.
mihatirs
# 16.06.2017 ob 15:04
haha en kolesar kr po pločniku, pa direkt u enga zadetka na metodonu prletu :D ...k da bi ga komet zadel :D :D D:
rdečinavijač
# 16.06.2017 ob 14:58
Brevo Luka!
Po Trstu še Ljubljana!
1-2-3
# 16.06.2017 ob 12:14
Za Tour de France “pol“ Francije pa se ne pritožujejo, mesta se celo tepejo med sabo, da bi šel tour čez njih. Sploh pa 10 minutna zapora res ni nič. Poleg tega je pa to odlično reklama, da se prenaša signal po svetu, malokrat dobimo takšno pozornost in moramo jo zares izkoristiti. Sem pa videl (tudi čez naš kraj), da so progo speljali tako, da gredo mimo kakšnih znamenitosti, ne samo po lepši cesti...
JohnSmith
# 16.06.2017 ob 11:18
Čist druga dirka kot Franja. :) Za Franjo so bile ceste zaprte 5-6 ur, tule pa policaji praznijo cesto 10 minut, potem se vsi kolesarji odpeljejo mimo v nekaj minutah in življenje gre dalje.
Noob
# 16.06.2017 ob 16:48
Mene je sram, da sem Ljubljančan! Sej ubistvu sem Slovenec, bolj Zemljan. Eni se neki usajajo ker je par ulic bilo zaprtih. Center bi itak mogli cel zapret, prav fajn je, ko je odsek Slovenske samo za buse. Nimaš tam kej iskat z avtom. Tam je za pešče in javni prevoz. Pejte na kolo, ljudje! Je bolj zdravo, hitrejši si pa še okolja ne onesnažuješ. Danes, ko imamo tu BicikeLJ pa je še lažji. Tega pleha je itak preveč. Vsak danes hoče imet avto... V ljubljani (če tu delaš) ga ne rabiš. Meni gre edino to na živce, ko grem s kolesom, pa z avtom rinejo čisto povsod, še po kolesarskih... Pa kako objestni so eni. Grem po Celovški s kolesom, itak mam prednost naravnost, ko imam zelen val, a tip rine desno na križiščih z avtom in me izsiljuje, da moram bremzat, da se ne nagazim v njega. Me prime včasih da bi se zanalašč zaletu pa mu pleh not zabil. Samo je škoda kolesa (in tudi živcev). Kolesarji me boste razumeli, tistim z avti, ki ste objestni pa samo, bodite bolj previdni. Vem da znajo biti tudi eni kolesarji izsiljevalski, vendar se mi zdi da so tisti z avti bolj. Navsezadnje je na kolesarju večja škoda, če ga zbije avto, kot pa obratno.
1-2-3
# 16.06.2017 ob 15:13
Ah čisto lepa dirka, pač smola za organizatorje, da jim je zagodlo vreme in da so ulice postale drsališča, ampak saj to se dogaja povsod, poglejte kdaj tudi tour de France kjer je res profesionalna ekipa organizatorjev. Tudi tam se večkrat vozijo po tleh, pa ko je padla tista oznaka za zadnje kilometre na progo pa ko so dirkali čez kocke in se je dež tako ulil, da je blo še z gorskim kolesom čez pridt pravi podvig...
drg
# 16.06.2017 ob 15:10
To Mezgec! Solo akcija! :)

In pa tako, kot Hvastja ves čas povdarja .. če voziš spredaj, si odvisen sam od sebe. In to je Mezgec lepo demonstriral.
drg
# 16.06.2017 ob 15:55
Uboge žabice, ki ste prav patetične v svoji nepomembnosti (čeprav si domišljate drugače), da ste morali danes pol ure čakat na cestah ali na ulicah. Ubožci.
orchid
# 16.06.2017 ob 13:12
vroče...soparno....čakajoče....nato policija...nato motoristi...in še motoristi....in še več motoristov...in zapora ceste....brez panike...lepo umirjeno....in nato ubežniki....7 njih...in spremljevalna vozila....in malo čakanja...nato pa glavnina...uf, kakšen užitek....noro....krasno...navdihujoče
...brzina....še mal spremljevalnih vozil....policija....in potem je vsega konec.... :( hitro, prehitro.... :( poročanje s terena.press...... :D

ampak ok, zdej sem doma, na hladnem, ob pivu, čakam na tv prenos in uživanje ob zaključku dirke.... :)

skratka, da povzamem....super organizacija, cesto so zaprli tik pre prihodom ubežnikov, nič pretresljivega čakanja, gneče itd...galantno in na nivoju....pogrešala sem edino mal več reklamnega dogajanja pred kolesarji, ampak ok...tud to bo ...enkrat....:)

hvala, Slovenija...za tako lepo izkušnjo in prireditev...upam, da še kdaj... :) :) :)
tureavanture
# 16.06.2017 ob 15:15
drugo leto predlagam cilj na severni obvoznici na dan ponedeljka ob 7h zjutraj
rdečinavijač
# 16.06.2017 ob 15:03
sloBlloodPatriot:

Ti si res pravi poznavalec športa.
Tvoji zapisi in predlogi so na meji bebavosti.
logistik
# 16.06.2017 ob 14:58
Bravo Luka!!!
Ples
# 16.06.2017 ob 15:06
Super so ti posnetki z zraka, res škoda, da jih je bilo tokrat zaradi vremena manj ...
sLOVEnia sport
# 16.06.2017 ob 12:19
Edini minus dirke po sloveniji je, da ni več etap - lahko ni postala to enotedenska dirka 3 šprinterske pa gorska in nato še kraljevska. Nato pa še kromometer. Kak menite ostali??

In pa, da bi postala to dirka UCI WORLD TOURA, kar pa pomeni več denarja sebeda. Glede tradicije me ne skrbi, saj smo v ospredju na svetu
Nvm zakaj ma lahko katar in UAE svojo dirko, "ko pa ni arabca ki bi se mu dal gont".

Seveda denar je sveta vladar
rooster
# 16.06.2017 ob 09:58
Nagradnih nagrad bolje da ne bi omenjali, ker vse skupaj potem izgubi ves blišč, ki si ga trudijo pričarati!

tud na velikih dirkah je vse skupaj bolj bogo
Gaston
# 16.06.2017 ob 16:26
In ko berem vse te komentarje Ljubljančanov .. hvala bogu, da ne živim tam! Resno. Da bi moral živeti med takimi ljudmi ...

@drg: Škoda, pa tako neverjetno pasal bi mednje. Enaka mentaliteta, le druga plat iste medalje.
Heisenberg
# 16.06.2017 ob 15:23
Čestitke Luki za zmago, zelo pametno se je pripeljal cez vse ovinke in na koncu konkurenco unicil z svojo mocjo.

Poleg Luke pa vidim, da je tudi SLOBlood v formi. Strokovnjak vseh področij.:-)
SLOBloodPatriot
# 16.06.2017 ob 15:01
ES Watts bo bogatejši za nekaj spektakularnih padcev...
eos
# 16.06.2017 ob 11:24
Helikopter je lepo preletaval center Ljubljane in sigurno posnel odlične kadre. Upajmo, da bo tudi ob ciljnem času vreme še zdržalo.
luckylucke
# 16.06.2017 ob 09:30
Nagradnih nagrad bolje da ne bi omenjali, ker vse skupaj potem izgubi ves blišč, ki si ga trudijo pričarati!
leond
# 16.06.2017 ob 16:58
@los-t:eni ste res pametni iz svojega vrta v svoji odmaknjeni vasi
Ne vem sicer kaj misliš z vasjo. Sam osebno 3 mesece na leto živim v NY. Lansko leto sem preživel 6 mesecev v Šanghaju. Tako, da sem precej bolj navajen na rush hour, kot pa vi danes. Ne mi o vasi. Poleg tega pa Ljubljano dobro poznam in se dá peljat mimo centra kamorkoli greš. Pa še nekaj. Govoriš o nakolesarjenju. Če bi malo več uporabljali kolo namesto "pleha", bi mogoče bili malo manj zafrustrirani.
RobiK3a
# 16.06.2017 ob 16:01
Mezgec hitrejši od Ferrarija ?!
seven7
# 16.06.2017 ob 11:49
JohnSmith.

Seveda. Na franji je nekaj tisoč udeležencev ki jo zvozijo v zelo različnim tempom.

Profi dirke pa nekaj 100 tekmovalcev, ki so vsi skupaj ali znotraj 10 min ce je pobeg...
Ples
# 16.06.2017 ob 15:12
Luštnega zmajčka je dobil
mkv
# 16.06.2017 ob 15:07
Bravo Luka; zdej pa jutri pa Polanc :D
logistik
# 16.06.2017 ob 15:06
sLOVEnia sport Točno tako. Trase niso postavljali danes zjutraj (slaba vremenska napoved), ampak davno nazaj. Če bi bila suha cesta bi hejterji našli kak drug razlog za pluvanje.
jaz jaz
# 16.06.2017 ob 15:00
Bravo Mezgec, super
sLOVEnia sport
# 16.06.2017 ob 14:46
Nč vam ni prou!!!
Pa me spremljajte dirke
drg
# 16.06.2017 ob 09:05
Spet se nam obeta leta etapa. Upam, da danes uspe kateremu od naših. ;)
dumpster
# 16.06.2017 ob 09:01
Upam, da bodo šprinterji uspeli ostati v glavnini, pa da zmaga Mezgec. Čeprav se mi zdi bolj verjetno, da bomo videli šprint specialistov za klasike, ali pa zmago ubežnikov. Tudi to je OK, ampak šprint celotne skupine bi bil pa res spektakularen.
rdečinavijač
# 16.06.2017 ob 16:48
Špilak se med drugim vzpenja na Solden in zgleda da obleče rumeno majico vodilnega Dirke po Švici.
jaz jaz
# 16.06.2017 ob 15:32
@Ples

predvidevam, da je bilo mišljeno da dirkajo po cesti :) verjetno niso predvideli tega. če bi ble pa tam ograje pa trakovi bi blo pa še hujše. se pač zgodi, poglejte kje vse skačejo na Touru
prlek
# 16.06.2017 ob 14:40
Do sprinta bo že nehalo deževati.
Ampak cesta bo pa mokra.
matjazmmc
# 16.06.2017 ob 14:22
Upam, da na cilju v Ljubljani ne bo dežja, kajti zaključni sprint je nevaren že v suhem vremenu
1-2-3
# 16.06.2017 ob 14:10
Ja policijskih motorjev je bilo pa res toliko, da ne vem od kje so jih nabrali haha drugače res, gledalcev ob progi res ni veliko, vendar pa verjamem, da če bodo organizatorji dirko držali na takšnem nivoju in jo še dvigali bo zagotovo tudi gledalcev ob progi več, ker bodo morda prepoznali da se preko prenosa v živo lahko tudi predstavijo. Je pa res da tako kot tour po Franciji v Sloveniji gotovo ne bo nikoli...
eos
# 16.06.2017 ob 12:26
Kdor je malo bolj kolesaril po Sloveniji, ve, da bi tudi z enotedensko dirko težko pokrili vse lepote naših pokrajin. Tudi profilno bi bile etape hudo zanimive za večji spekter profi ekip.
Recimo kronometer na Krvavec ali Kum bi bil res spektakel, glede organizacije in izvedbe je pa drugo vprašanje.
Alek
# 16.06.2017 ob 18:15
Mater ko prebereš vse te zagrenjene vpise maš občutek, da je enim danes prihajal zraven, sam ne uno ta fajno, ampak DRISKA.

Drugače pa super dirka, škoda za vreme in padce, ter bravo za Luko.
JanezNovak
# 16.06.2017 ob 17:08
Nad zastoji se pritožujejo predvsem tisti, ki se iz okoliških krajev vsak dan vozijo na delo v Ljubljano. Kdor dejansko živi v Ljubljani se je že znašel z avtobusom, kolesom ali pa kar peš.
Kazalo