Tanja Žakelj ima lepe možnosti za skupno zmago. Foto: Grega Stopar/Unior Tools Team
Tanja Žakelj ima lepe možnosti za skupno zmago. Foto: Grega Stopar/Unior Tools Team
Katerina Nash
Katerina Nash je zmagala prvič v svetovnem pokalu. Foto: EPA

Prvo zmago v svetovnem pokalu si je prikolesarila Čehinja Katerina Nash, na drugem mestu je z zaostankom 17 sekund končala Poljakinja Maja Wloszczowska, Žakljeva na tretjem mestu pa je ciljno črto prečkala 24 sekund za zmagovalko. Na četrtem mestu je končala olimpijska in svetovna prvakinja, Francozinja Julie Bresset, ki je sicer vodila večino dirke. Blaža Klemenčič v Kanadi ni nastopila.

Žakljeva, tekmovalka Unior Tools Teama, je dirko začela nekoliko zadržano, po dveh krogih zaostajala 46 sekund, a je nato iz kroga v krog zmanjševala razliko. Vodilne je dokončno ujela v zadnjem krogu, nato pa sta Nasheva in Wloszczowska napadli in si privozili dovolj prednosti za prvo in drugo mesto.

"Danes sem skušala čim bolj racionalno razporediti svoje moči, nato pa sem znova napadala v drugi polovici dirke. Dejansko sem vozila hitrejše v drugi polovici, v vsakem krogu pa sem največ pridobila v zadnjem delu kroga. Linije smo dobro preučili in verjamem, da sem vozila po najhitrejših. Tudi tako sem lovila tekmovalke pred seboj," je dejala Žakljeva in nadaljevala: "Julie Bresset je naredila odlično potezo na začetku dirke in napadla v pravem trenutku. Pravzaprav sem bila jaz tista, ki je naredila napako na serpentinah, kar je Julie dobro izkoristila, vendar smo jo na koncu vendarle ujele. V zadnjih dveh krogih sem dala vse od sebe in tretjega mesta sem resnično zelo vesela."

"Do konca svetovnega pokala je še ena dirka, zato se bom morala povsem zbrati in znova napadati. Cilji so bili že pred sezono zelo visoki, po odličnem začetku svetovnega pokala pa so se seveda še nekoliko povečali, in seveda si želim zaključiti na zmagovalnem odru ter osvojiti skupno zmago v svetovnem pokalu," je sklenila tekmovalka iz Ledin.

Slovenka je v boju za skupno zmago sezone izgubila kar nekaj točk, a ima pred zadnjo dirko v norveškem Hafjellu 85 točk prednosti pred drugouvrščeno Nashevo, na tretjem mestu skupnega seštevka pa je Wloszczowska s 780 točkami.