Rebeka Abramović je bila z 20 točkami najboljša strelka Celja. Foto: Aleš Fevžer
Rebeka Abramović je bila z 20 točkami najboljša strelka Celja. Foto: Aleš Fevžer
Celjanke le še korak do novega naslova

Novo dinamično in razburljivo srečanje se je prelomilo v 18. minuti, tokrat nekoliko presenetljivo v korist Celjank. V vrstah zadnjih sta namreč v razmiku 30 sekund Helena Boada in Eva Lisec napravili svoji tretji osebni napaki, ki sta ju prikovali na klop. Pričakovati je bilo, da bodo močno motivirane triglavanke tedaj prevzele vajeti igre v svoje roke, a se je zgodilo prav nasprotno.

Trener Athleta Damir Grgić je postregel s consko obrambo, za katero niso našle rešitve. Celjanke so to izkoristile in do polčasa z osmimi zaporednimi točkami ušle na +12 (33:45). Tudi v drugem polčasu so se aktualne prvakinje držale svojega ritma, v nasprotju s prvo finalno tekmo niso doživele padcev in tekmo zanesljivo pripeljale do konca.

Pri Triglavu je bila z 20 točkami najboljša Živa Zdolšek, 11 pa jih je ob šestih podajah dodala Sara Meden. Na drugi strani je pri 20 točkah tekmo končala Rebeka Abramović, s 15 pa ji je sledila Boada.

Tretja tekma, na kateri si lahko Celjanke že zagotovijo jubilejni deseti naslov državnih prvakinj, bo v sredo ob 18.00 v Celju. Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju.


Izjavi po tekmi

Tomo Orešnik, trener Triglava: "Obramba tokrat ni bila prava, Celjankam smo prehitro dovolili, da razvijejo met z razdalje. Z agresivno obrambo smo se vrnili, nekajkrat povedli, a je bil zaključek prvega polčasa zelo slab in takrat je nastala višja razlika. Premalo smo prikazali v napadu, s takim odstotkom meta je tekmo težko dobiti."

Damir Grgić, trener Athleta Celja: "Kot smo pričakovali, je bila to še ena težka tekma, na kateri smo imeli nekaj manjših težav, predvsem v obrambi, v kateri nismo našli pravega ritma. V drugi četrtini smo vzeli stvari v svoje roke in na koncu tekmo uspešno pripeljali do konca, zato čestitam svojim igralkam."

Finale, druga tekma:
TRIGLAV - ATHLETE CELJE 0:2
59:76 (21:19, 12:26, 12:18, 14:13)
Zdolšek 20 in 8 skokov, Meden 11 in 6 podaj, Jakovina 9, Rupnik in Piršič po 6, Hafner, Jelenc in Green po 2, Jakobčič 1; Abramović 20, Boada 15, Belak 14, Gajić 9, Lisec 6, Potočnik 5, Osterman 4, Hamrouni 3.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage.

Celjanke le še korak do novega naslova