Krka, ki je pred dnevi osvojila superpokal, in Olimpija bosta morali očitno za tekmovanje v Ligi Aba odigrati še dve dodatni tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Krka, ki je pred dnevi osvojila superpokal, in Olimpija bosta morali očitno za tekmovanje v Ligi Aba odigrati še dve dodatni tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
ABA in KZS na svoji strani

Iz Uniona Olimpije so sporočili, da se bo košarkarska tekma med Unionom Olimpijo in Krko, napovedana za ponedeljek ob 18.45 v Stožicah, igrala v okviru Lige NKBM in ne bo štela za tekmovanje Liga Aba.

Tekmovanji med seboj nista dosegli dogovora o medsebojnem upoštevanju tekem, zato bosta kluba prisiljena odigrati še dve dodatni tekmi in zanju poiskati alternativna termina, kar je na meji izvedljivega, ob tem opozarjajo v ljubljanskem kolektivu.

Absurdno in košarki škodljivo
Slovenska košarkarska kluba, Krka in Union Olimpija, sta pretekli teden pripravila kompromisne predloge, ki bi morali zadovoljiti vse vpletene strani in slovenski derbi upoštevati za obe tekmovanji. "Pri Unionu Olimpiji obžalujemo, da zaradi neobstoječe komunikacije med organizacijama, KZS in Liga Aba do dogovora ni prišlo. Neprilagodljivost na resnično specifično situacijo, v kateri sta edina slovenska udeleženca mednarodne Lige Aba v sezoni 2016/2017, ocenjujemo za absurdno in košarki škodljivo," so zapisali v KK Union Olimpija.

Navijače obenem obveščajo, da so vstopnice za tekmo že v prodaji, in sicer po cenah, predvidenih za tekmovanje Lige NKBM. Kupcem paketa MAXI 13, ki vsebuje tudi prej predvideno tekmo Liga Aba za isti datum, pa bodo omogočili ogled dodatne tekme brez doplačila.

"KZS ni članica LigeABA, ki je Fiba ne priznava"

V odgovor na novico so pri Košarkarski zvezi zapisali: "Vsem klubom, članom Liga Nove KBM, so bile na sestanku 22. septembra jasno razložene terminske obveznosti klubov do Lige Nove KBM. Niti od Košarkarskega kluba Union Olimpija niti od katerega koli drugega kluba Lige Nove KBM takrat ni bilo nikakršnih pripomb glede terminov tekem v Ligi Nova KBM. Tudi termini prenosov Lige Nove KBM so bili jasno sporočeni klubom in so z njimi soglašali oziroma jim niso nasprotovali."

"Kljub temu je KZS, na predlog Uniona Olimpije, spremenila datum njene tekme proti Košarkarskemu klubu Krka, pri tem pa je zanimivo, da ima Union Olimpija, ki si tekmovanja v Ligi ABA ni priborila na parketu, ampak za zeleno mizo, še vedno pripombe v zvezi s tem terminom in pogoji, pod katerimi bi se ta tekma igrala (pravila Lige Nove KBM ali Lige ABA). Po drugi strani pa Krka, ki si je igranje v Ligi ABA priborila na parketu, v isti zadevi nima prav nobenih pripomb. KZS je in vedno bo delovala v interesu slovenske košarke, ki pa jo bo tudi zaščitil, ko bo to potrebno. KZS namreč ni članica Lige ABA (tudi FIBA je ne priznava), zato morajo klubi, ki so člani Lige ABA, odnose urejati neposredno s to ligo," so dodali.

ABA in KZS na svoji strani