Union Olimpija je sicer v izjemno težkem položaju, a klub bo vendarle lahko igral v Ligi ABA. Foto: www.alesfevzer.com
Union Olimpija je sicer v izjemno težkem položaju, a klub bo vendarle lahko igral v Ligi ABA. Foto: www.alesfevzer.com

Za jadransko ligo so burni tedni, kar se tiče sestave tekmovanja. Najprej so podelili posebni povabili, ki sta ju prijela Olimpija in FMP Železnik, a ljubljanskemu klubu ni uspelo zagotoviti denarja za wild card (150.000 evrov). Obenem je sodelovanje zaradi prenatrpanega urnika odpovedal slovenski prvak domžalski Helios Suns. Zatem je liga povabila Zlatorog, a so Laščani, ki so najprej protestirali, zakaj ne dobijo vabila, to zavrnili. Ob popolnih nesmislih slovenskih klubov se je zdelo, da bo v Ligi ABA igrala le Krka, ki si je vstopnico zagotovila s prvim mestom v rednem delu Lige za prvaka.

Toda na koncu je vendarle Olimpija zapolnila prosto mesto, za katerega pa ji zdaj ne bo treba plačati. Zmaji so tako ob Ciboni edini, ki so odigrali vse sezone jadranske lige. V prvi sezoni so osvojili tekmovanje, pred petimi leti pa so klonili v finalu. Lani je Olimpija zasedla sedmo mesto in je bila najvišje uvrščena slovenska ekipa. V novi sezoni bodo Ljubljančani igrali tudi v Evropskem pokalu in jasno v državnem prvenstvu. Prvič bodo imeli dva predstavnika Makedonci, saj bo ob MZT-ju iz Skopja igral tudi njegov mestni tekmec Karpoš Sokoli.

V ponedeljek se je sicer sešel svet sponzorjev Olimpije, ki je razpravljal o načinih za čim hitrejši zaključek finančne sanacije. Klub bo v naslednjem obdobju imenoval tudi članskega trenerja ter strokovni štab ter začel sestavljati ekipo za prihodnjo sezono v skladu s trenutnimi finančnimi zmožnostmi, so sporočili. Olimpija je še naprej v velikih finančnih težavah. Vodstvo kluba je predlagalo prisilno poravnavo. Ta naj bi nekoč priznanemu evropskemu klubu omogočila normalno preživetje in - kot je dejal direktor kluba Matevž Zupančič - je način, da ostane klub pri življenju.

1. krog, sobota, 1. oktobra:
CRVENA ZVEZDA - MZT SKOPJE

CEDEVITA - BUDUĆNOST

ZADAR - FMP ŽELEZNIK

MEGA LEKS - ekipa 14

KRKA - ekipa 13

IGOKEA - CIBONA

MORNAR - PARTIZAN