Košarka
Luka Dončić in Franci Pavšer
Luka Dončić in Franci Pavšer. Foto: Val 202
Dres Luke Dončića
Dres Luke Dončića je skupaj z dresom Sergia Llulla najbolj prodajan. Foto: Franci Pavšer
Luka Dončić
Še pred 18. rojstnim dnem se je Dončić uveljavil kot eden izmed nosilcev zvezdniške ekipe Reala. Foto: Franci Pavšer
Luka Dončić
Dončić med ponedeljkovim popoldanskim treningom. Foto: Franci Pavšer
Luka Dončić
Luka pravi, da ni bilo nikoli dvoma glede igranja za Slovenijo. Foto: Franci Pavšer

Dončić: Na evropskem prvenstvu gremo po medaljo

Intervju z Luko Dončićem
30. januar 2017 ob 21:10
Madrid - MMC RTV SLO

Nestrpno smo čakali, da bo Luka Dončić prvič spregovoril za slovenske medije. Mesec pred 18. rojstnim dnevom sta se z nadarjenim košarkarjem Reala v Madridu pogovarjala Franci Pavšer in Sanja Modrić.

17-letni Ljubljančan, ki navdušuje celotno košarkarsko Evropo, je lani prek Twitterja potrdil, da bo igral za Slovenijo. Kot je povedal za RTV Slovenija, je vedno želel igrati le za slovensko reprezentanco in ni razmišljal o španski, srbski ali kateri koli drugi. Če bo zdrav, bo igral že na letošnjem evropskem prvenstvu. Na Finskem in v Turčiji pa nima želje le po nastopu, ampak ima višje ambicije, razmišlja celo o naskoku na medaljo.

Spodaj lahko preberete delček pogovora. Celoten bo objavljen tako na TV SLO 2 kot na Valu 202 konec tedna.


Ponedeljek je bil za vas dolg dan, pogosto rečemo "dolg kot ponedeljek". Dopoldne teorija za izpit za avtomobil, popoldne trening, kaj vam je bolj ostalo v spominu?
Mislim, da mi bo tokrat bolj ostala v spominu teorija za vozniški izpit, res mi je odleglo.

To je bilo verjetno celo noč učenja?
Ja, že zadnja dva tedna sem se učil in videti je, da se je izplačalo.

Vam to gre tudi v španščini?
Ja, zdaj ko sem tu že peto leto, španščino že obvladam. To danes ni bila težava, težava se je bila naučiti.

Številni mladi sanjajo, da bi igrali v Realu, vi pa, da bi imel izpit za avtomobil, kajne?
Ja, zato ker že igram v Realu. Sicer sem si že od malega želel zaigrati v Realu, tako da so to sanje, ki jih že živim. Zdaj pa si želim izpit za avtomobil, ja. Vožnja bo lažja, težka je bila teorija.

Soigralcem v Realu ste enakovredni na parketu, na parkirišču pa ne. Kako se počutite, ko po treningu ali tekmi poskačejo v svoje limuzine, vi pa pogledate, kje vas čaka mama?
Oni so že stari, 30 let ali kaj takega, oni bi radi imeli nekoga, ki bi jih vozil na treninge in tekme, jaz pa si želim voziti sam.

Se pravi vam po svoje zavidajo?
Ja, jaz njim, oni pa meni.

Llullov in vaš dres sta najbolj prodajana …
Tega ne povedo, ampak mislim, da drži. Bolje kot igraš, več dresov se proda. Čez praznike so prodali zelo veliko dresov. Veliko ljudi me ustavlja, predvsem najstniki mojih let.

Kakšen je vajin odnos s trenerjem Pablom Lasom?
Pablo je eden izmed najboljših trenerjev v Evropi. Najin odnos je super. Med tekmo se mu opravičim, ko naredim kakšno napako, predvsem v obrambi. Glede napada pa mislim, da moraš vreči na koš, ko imaš priložnost za dober met. Če je met dober, trener nič ne reče.

Na YouTubu ste zelo prepoznavni, snemalci so iskali samo vas … Kdo to objavlja?
Ne vem, ne poznam nikogar, ki bi to objavljal. Kot mladinec sem malo več gledal te posnetke, zdaj se poskušam temu izogibati.

Po španskih pravilih mladoletni košarkarji ne dajejo intervjujev. Dolgo smo čakali na to priložnost in dočakali smo jo en mesec pred polnoletnostjo. Vam je bilo všeč, da imate mir, ali ste že komaj čakali, da malo nastopite in kaj poveste?
Mislim, da kar oboje. Po eni strani sem bil malce nestrpen, da dam kakšen intervju, ko sem gledal druge, ko so jih dajali. Po drugi strani pa mi je bilo tudi všeč, ker sem imel mir. Zdaj sem zadovoljen, da dajem intervjuje.

Sploh pa vas je verjetno skrbelo, da bi kaj povedali, ko je bilo toliko javnih ugibanj, za katero reprezentanco boste igrali - slovensko, špansko, srbsko, črnogorsko, ne vem, kaj vse je bilo slišati.
O tem sploh ni bilo debate. Zaradi tega nisem bil nervozen, ker sem vedno hotel igrati le za Slovenijo in vedno bom igral za Slovenijo.

Pravzaprav je bilo kar nekaj negotovosti, čeprav so denimo na košarkarski zvezi rekli, da imajo vašo obljubo. Septembra ste imeli dovolj vsega skupaj in ste kar sami tvitnili, da boste igrali le za Slovenijo. Zdaj lahko prvič poveste, kako je s tem.
Kot sem rekel, vedno sem hotel igrati le za Slovenijo. Košarkarska zveza je imela mojo obljubo, da bom igral, in to obljubo bom izpolnil.

Vsako poletje pa je nekaj prišlo vmes, od poškodbe do boja za mesto v ekipi in podobno, kajne?
Ja, letos, če bom zdrav in bo vse v redu, bom seveda nastopil na evropskem prvenstvu.

Vas je bolelo, ko so vas razglasili za igralca, ki noče igrati za Slovenijo?
Ja, v bistvu me je malce zabolelo. Mislim, da je to normalno, ker so se ustrašili, da bom zaigral za drugo reprezentanco, a sem bil miren, zato ker sem vedel, da bom igral za Slovenijo.

Tudi v Španiji vas menda sprašujejo, ali boste igral za Španijo? Menda je to pogosto vprašanje na novinarskih konferencah.
Je pogosto vprašanje, a do mene, do mojih agentov ali do moje družine ni nikoli prišlo povabilo, da bi igral za Španijo. Samo Jorge Garbajosa kot direktor reprezentance je enkrat rekel, da imam odprta vrata, a to ni bilo nobeno povabilo.

Kaj pričakujete od evropskega prvenstva? Kakšne imate tekmovalne ambicije, zagotovo ne samo revijalnega nastopa?
Mislim, da na tem evropskem prvenstvu, z Goranom, Zoranom in vsemi drugimi, ki jih je preveč, da bi jih našteval, želimo dobiti medaljo.

Igrali boste skupaj z Goranom Dragićem, NBA-zvezdo. Kako to pričakujete?
Ravno sem razmišljal o tem. Gogi je eden najboljših organizatorjev igre v NBA-ju in zelo se veselim tega.

Imate še veliko načrtov izboljšati svojo igro?
Seveda, imam veliko načrtov. Vse se da izboljšati in zelo veliko moram še izboljšati.

VIDEO
Intervju: Luka Dončič za Val 202
T. J.
Prijavi napako
Komentarji
spevec
# 30.01.2017 ob 21:21
Bravo Luka. Komaj čakam, da bomo lahko spremljali tvoje igre pod zastavo Slovenije.
Billy Joe
# 30.01.2017 ob 21:24
...sem vedno hotel igrati le za Slovenijo in vedno bom igral za Slovenijo.

Tako...zdaj pa tišina glede tega!
Luka, srečno in čim manj poškodb!
delko car
# 30.01.2017 ob 21:23
Bravo Luka!
Lepo ga je slišati v slovenskem jeziku. Meni deluje zelo preprosto, na vse komplimente se je odzval skromno, a pristno, ne zaigrano. Malo je imel treme, deluje zelo simpatično. Na igrišču pa pravi vodja od mladinskih selekcij naprej in z izkemnim občutkom za košarko. Napovedal medaljo in naj se septebra ponovi uspeh rokometašev.
ZagorCiko
# 30.01.2017 ob 21:28
Pohvale za zelo zrele odgovore pri se ne 18 letih. Drugace pa ne gre pritiskati na fanta, da nam prinese medaljo. On naj samo igra kosarko in uziva. Ce pa bi bila medalja, bi to bil sanjski uvod v reprezentancno kariero, ki upam, da bo trajala vsaj 15 let
GeorgeB
# 30.01.2017 ob 21:28
Sicer pa mali je res diamant med biseri... ;)
thejanus
# 30.01.2017 ob 21:23
povedi nas Luka! :D
Bono
# 30.01.2017 ob 21:27
Tako, fant je povedal kako je na stvari, zdaj pa mir s tem.

Kako bojo delali na EP...
GeorgeB
# 30.01.2017 ob 21:28
Še Erazem ozdravi pa smo lahko Evropski prvaki... ;)
DKR
# 30.01.2017 ob 21:39
jurecar.....doma zagotovo govori slovensko ( pa špansko, angleško) saj je njegova mama Slovenka in to ena lepših,kar sem jih videl. Posebej še ko je bila mlajša, pa tudi sedaj izgleda super. Z očetom ima bolj malo stikov,tako, d a ne vem kje bi govoril srbsko. Morda v tvoji domišljiji.
GeorgeB
# 30.01.2017 ob 21:31
Sicer pa lepe pozdrave tudi mami.. ;)
GeorgeB
# 30.01.2017 ob 21:30
Zdaj, ko so rokometaši dosegli srebro na SP, je letvica postavljena zelo visoko za vse ostale v ekipnih športih.
Dajmo naši. Samo dva mio nas je pa šolamo cel svet.... :)
aufzic
# 30.01.2017 ob 21:54
Res ima podoben glas kot Gogi :) Luka mi je všeč kot igralec. Je med najbolj zanesljivim in učinkovitimi v Realu. Pa to so besede: grem po medaljo z reprezentanco. Luka samo bodi potrpežljiv, glede na to, da ima mentaliteto zmagovalca, verjamem, da se bo slej ko prej poklopilo.
Bivši uporabnik
# 30.01.2017 ob 22:09
Kdor si ne postavi najvisjih ciljev mu ne more uspeti.
Ja treba je startati na medaljo.
Samo to mora biti miselnost vseh.
kasilnca
# 30.01.2017 ob 21:52
Upam, da se še razni Prepelici in Klobucarji nalezejo briljance od njega... Potem lahko šele sanjamo kovino.
Dragoon
# 30.01.2017 ob 21:45
Za 17-letnika je medalja kr konkretna napoved, najbolj čudno pa se mi zdi, da mu dejansko verjamem :D.
super_balotelli
# 30.01.2017 ob 22:17
Tip ma 17 let, igra za real, ima denarja kolikor hoče, njegov dres je najbolj prodajan. Pri samo 17 LETIH. Nerealno. Svaka čast.
Mindmaster
# 30.01.2017 ob 22:06
Osvezujoce je slisati slovenskega sportnika samozavestno reci, da je cilj medalja. Pozna se mu, da je imel bolj malo stika s slovenskimi "strokovnjaki", ki jim je domet cetrtfinale in se potem hvalijo, da so med 8 najboljsih na svetu.
VforVICTORY
# 30.01.2017 ob 23:07
Zbornaya je še en teden nazaj napovedoval, da bo Luka igral za Španijo. Pred tem je Goranu napovedoval slabo sezono. Zbornaya ali lahko zdaj napoveš, da Slovenija ne bo medalje osvojila niti v sanjah?
mile952
# 30.01.2017 ob 22:20
Da je Slovenija z Dragičem in Dončičem favorit za medaljo na EP pa je seveda res. Mislim da bomo na prvenstvu zelo blizu Špancem, Francozom, Nemcem in Litovcem. Morda celo boljši.
Quinlan
# 30.01.2017 ob 23:33
Neverjetno kako spominja na mladega Gogija, ki je bil precej časa tako živčen, sploh v Španiji 2007. Da odkrito govori o medalji pa pove, da ima zmagovalno mentaliteto in res upam, da naleze še preostale igralce v ekipi. Naša košarka potrebuje Dončića kot Sahara vodo in me res veseli, da je navezan na svojo državo in si dejansko želi igrati za njo in sem siguren, da je en izmed razlogov to dejstvo, da imamo ene najboljših navijačev, ko se gre za prvenstva in hoče biti del tega.
llela44
# 30.01.2017 ob 22:41
Ko pa Lukca gledam, vedno postanem dobre volje :D
astro
# 30.01.2017 ob 21:35
Zdaj, ko so rokometaši dosegli srebro na SP ??
Bron.
Acinho
# 30.01.2017 ob 22:02
Luka je najvecji talent v Evropi trenutno a sam zagotovo ne more osvojiti medalje, se nihce je ni, dejstvo pa je da je slovenska reprezentanca precej slabsa kot je bila denimo 2009 ko je bila se najblizje kolajni in bi si jo glede na prikazano tudi zasluzila.
jacknicholson
# 30.01.2017 ob 23:14
Mene so pa troli tu na forumu že prepričali, da bo igral za Španijo/Srbijo :)

Komaj čakam evropsko, vseeno ne smemo pretiravati, a če se bosta z Dragićem dobro povezala in bosta v dobri formi, lahko lovimo medaljo.
zerorez
# 30.01.2017 ob 22:41
Srecno in pa vozi po pameti!!
lukace5
# 30.01.2017 ob 22:18
@acinho
Reprezentanca je na približno enakem nivoju (morda malenkost slabša) kot leta 2009. Na branilskih pozicijah smo neprimerno močnejši kot takrat, na krilu smo približno na enakem nivoju, na štirki je danes luknja, na centr u pa smo tudi zelo blizu nivoja 2009. Če sestavimo popolno ekipo, bi se lahko z malo sreče uvrstili v polfinale potem pa odloča ena tekma. Zmage nad Španijo, Srbijo in Francijo bi bile presenečenja, z vsemi ostalimi pa lahko kar korektno igramo. Jaz samo upam, da bodo igrali boljše kot v kvalifikacijah, predvsem v obrambi. Takrat sem bil do selektorja precej kritičen in sem še vedno mnenja, da bi za tisto ekipo Zdovc bil precej boljša izbira. Sem pa tudi dejal, da bi Kokoškov bil za reprezentanco boljši selektor kot Zdovc v primeru, da bo imel na razpolago vse najboljše in upam, da se bodo res vsi odzvali. Goran je že napovedal, da bo to nejgov zadnji nastop za reprezentanco, Luka bo nastopil prvič in po moje si bodo letos vsi želeli biti zraven. Ta ekipa bo imela verjetno trenutno najboljšega evropskega playa in pa največjega evropskega talenta v zadnjih 15 letih in bo že zaradi tega zelo atraktivna. Zanima me samo, kako bodo rešili situacijo na PF, z Muričem na EP ne bo šlo saj ga bodo boljše štirice pojedle, tako kot je to storil Lampe....
Eva Longoria
# 30.01.2017 ob 23:44
Kako lahko pozabiš Lorbka iz leta 2009? Kot, da bi bil topic o Bullsih in bi pozabil omeniti Jordana :-)...
Erazem je takrat vse reševal 1 na 1. V Lakoviću ni imel neke večje pomoči v smislu asistenc ali, da bi mu ostali ustvarili višek. Samo žoga je šla do njega in je vse storil sam...Ni brez razloga takoj po prvenstvu podpisal najvišjo pogodbo v Evropi do takrat!
lukace5
# 30.01.2017 ob 23:25
Ja, Lorbka in njegove igre sem res pozabil)) Takrat je odigral neverjetno in bi po moje bil blizu MVP če bi osvojili medaljo. Vseeno pa je Goran danes bolj kvaliteten kot je bil takrat Lorbek in mnenja sem, da bo ob Dončiču v reprezentanci igral na še višjem nivoju. Poleg tega pa bo tudi za Luko v reprezentanci lažje kot v Realu saj je Dragič zame boljši kot Llull in predvsem ni tako sebičen. Komaj čakam, da vidim kako bo ta reprezentanca igrala in verjamem da bo Luka ob Goranu še dodatno napredoval v orgainzaciji igre.
Screet Zaneecom
# 30.01.2017 ob 23:14
Pri 17. ze legenda. Komaj cakam da zaigra za Slovenijo.

ok, ok.... ustavite konje. Kakšna legenda ? Legenda je Dražen Petrović ali pa Ivo Daneu.
Luka pa je zaenkrat eden izmed najbolj talentiranih mladih igralcev v evropi. (mogoče tudi na svetu )
Da pa bi postal legenda, bo potrebno še veliko znoja, žgancev, uspehov, pa tudi dotika sreče.
miki331
# 31.01.2017 ob 07:04
Fant je pri 18tih letih navajen le zmagovanja, kako naj govori o čem drugem kot medalji?
the magician
# 30.01.2017 ob 23:14
Lukace
Tista reprezentanca je sicer bila mogoče bolj uravnotežena saj je bila vsaj solidno pokrita na vseh pozicijah, nismo pa takrat imeli izvenserijskega igralca kot je Goran...


Opa...a si pozabil na Lorbka. Na tistem prvenstvu je definitivno igral izvenserijsko. S P.Gasolom je bil najboljši igralec na prvenstvu in je bil v napadu neustavljiv. Goran ni še nikoli v reprezentanci izgledal tako dominanten kot je takrat Erazem. Na posamezni tekmi ja, ampak ne na celotnem prvenstvu in takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. Upajmo, da se bo to zgodilo mogoče letos.
lukace5
# 30.01.2017 ob 23:07
Pa še ena zanimivost glede Dončiča. V zadnjih petih tekmah EL ima povprečno najvišji PIR med vsemi igralci in sicer 22. Na drugem in tretjem mestu sta Udoh in De Colo. Toliko o njegovem napredku letos. Poleg tega vse to počne v povprečno 24 min na tekmo, Udoh igra kar 32 min, De Colo pa 26 min.
zabavljac
# 31.01.2017 ob 07:52
Sej super za ta intervju in vse, sam kaka so to vprasanja? Par vprasanj je res neumnih, kot uno kdo objavla posnetke, kako se pocuti ko po treningu vsi grejo v svoje avte on mora pa mamo cakat. Kdo si je tega spomnu resno?
Eva Longoria
# 30.01.2017 ob 23:16
@Lukace

2009 je bil Erazem še kako izvenserijski. Gladko prva štirica prvenstva. V 1/4 finalu je lastnoročno odpihnil Hrvate! Imam velik respect do Gorana, toda njemu je veliko bolj pisana na kožo košarka v NBA kot "FIBA basketball". Zaenkrat še nobeden SLO košarkar ni bil na kateremkoli EP tako dominanten in izvenserijski kot je bil Erazem na Poljskem!
Ker je PF v sodobnem basketu poleg PG najbolj pomembna pozicija nisem tako zelo optimističen za tale EP. Bomo pa imeli najboljši backcourt na prvenstvu poleg Francije ;-)
lukace5
# 30.01.2017 ob 22:56
@Quade
Goran je bil takrat 2. play in še ni imel neke pomembne vloge v ekipi niti ni bil blizu današnjemu nivoju. Udriha na prvenstvu ni bilo zaradi poškodbe, Smodiš je bil popolnoma neupraben... Na beku smo pokriti za 2 nivoja boljše kot takrat. Na centru tudi ni neke velike razlike med kvaliteto takrat in danes, na PF pa je res trenutno situacija zelo slaba. Tista reprezentanca je sicer bila mogoče bolj uravnotežena saj je bila vsaj solidno pokrita na vseh pozicijah, nismo pa takrat imeli izvenserijskega igralca kot je Goran in pa igralca z jajci, ki brez težav odloča tekme v EL kot to počne Dončič, Za razliko od preteklih let sem menja, da dobljenih tekem sedaj ne bomo več izgubljali in da bomo v večini dobivali tesne končnice.
Conchis
# 30.01.2017 ob 22:32
To je to, 30-letniki nimajo dovolj v hlačah, da bi napovedali, kar je napovedat gremo. Ne rabimo turistov, rabimo malo cojones in pa seveda briljance ala Dončič, pa tudi Dragić, Vidmar itd.
Bendit
# 30.01.2017 ob 21:36
Pri 17. ze legenda. Komaj cakam da zaigra za Slovenijo.
Fs
# 31.01.2017 ob 01:16
nuLanuLa
Ni šans. Nimajo naši košarkaši tega, kar imajo rokometaši - psihološko trdnost od prve do zadnje minute turnirja.

Med polčasom sigurno ne bi tega napisal!! Ali pa, če bi dali gol, dva manj od Hrvatov. Priznaj.

Imajo hokejisti, odbojkarji, rokometaši, nogometaši, zakaj ne bi imeli še košarkaši??
Dolga je pot do medalje, ampak slej ko prej jim bo uspelo.
the magician
# 30.01.2017 ob 23:56
Luka je bil v bistvu zelo blizu igralca meseca januarja v Evroligi. Imel je boljši index kot dobitnik nagrade Kuzmič. Real je prav tako kot Zvezda dobil vse tekme, edino kar je Luko penaliziralo je to, da ni odigral tekme proti Bambergu zaradi lažje poškodbe in to je verjetno odločilo v prid Srbu.
bnika33
# 30.01.2017 ob 23:13
Bravo in pa srečno Luka, legenda si! komaj čakam da te lahko spremljam še v naši reprezentanci :)
domen_92
# 31.01.2017 ob 10:56
Prav je da so cilji visoki in tudi višji od realnosti, ker te to žene naprej, te sili k napredku. Realno gledano pa po kvaliteti zaostajamo vsaj za en kakovostni razred za top štiri( Francija, Španija, Grčija, Srbija) in bi bila medalja veliko presenečenje za katerega bi morali imeti dober razpored, optimalno formo, močno ekipno sinergijo in pa še kanček sreče.
borut-blas
# 31.01.2017 ob 07:11
rad bi videl ekipo ki bo lahko hkrati krila in dragiča in dončiča, drugi samo prispevajo nekaj v obrambi in kašen lahek koš pa je medalja tu
mogoče sem res preveč navijaški, ampak občutek imam, da bo medalja morda celo zlata
Remix
# 31.01.2017 ob 01:50
Prvih pet uprasanj krneki. Nobene izvirnosti v intervjuju
Quade
# 30.01.2017 ob 23:51
pa skos omenjate kako so zdej boljši branilci ko 2009 haha

jaka lakovič je bil zakon takrat, lorbek mlajši pa samo sta tut lepo zadevala, da ne omenjamo nacbarja, pravo moderno krilo. to kar mamo danes na krilu se lahko skrijejo pred njim...

Mamo pa letos šanse k je vse bolj odprto, ekipe so v rebuildu.deset let nazaj so mel vsi neke zlate generacije

slovenija (smodiš, lorbek, lakovič, nachbar, bečirović), grčija (spanoulis, papaloukas, diamantidis, fotsis, printezis, bourusis, zisis), francija (parker, diaw, noah, gelabale, batum, turiaf), rusija (kirilenko, hrjapa, voroncevic, holden, mozgov, fridzon, monia), turčija (okur, turkoglu, ilyasova), litva (šiškauskas, kaukenas, lavrinoviči, javtokas, mačiulis, kleiza, jasaitis), španija (gasola, navarro, calderon, rubio, fernandez, reyes), pa nemčija z nowitzkim...

use je bo STACKED
KLIPAN
# 30.01.2017 ob 23:40
Hvala bogu, da je v Španiji in da ima zmagovalno mentaliteto.
gregsa
# 30.01.2017 ob 22:28
Mile952 ne pozabi Grkov! Lukace 5 ... močno drži!
sam-zee
# 31.01.2017 ob 05:37
SLO basket fani - največji teoretizerji na svetu... tudi sam sem zraven. Tema EP2017 odprta, MMC bo pregorel...

Seveda pa super za Luko, komaj čakam da ga vidim v reprezentanci! Upam da smo kompletni in da vidimo do kod bomo segli.
Screet Zaneecom
# 30.01.2017 ob 23:10
Fante deluje iskreno.
Lepo.
jan(ez)ch
# 31.01.2017 ob 13:07
vse je mogoče, če si dovolj močno želiš. in prav je tako,da visoko ciljamo, kar je tudi sam že dokazal. Luka je rojen zmagovalec, zmaguje z Realom povsod, dosegel svoje cilje hitro in povsem logično, da cilja po najvišjih mestih. zame je vse na mestu. ne maram Reala, a njegov dres si bom naročil, da ga bom imel doma ;)
Evropsko prvenstvo v košarki
link
Igor Kokoškov
12
9. november 2017 ob 18:10 Gorana poznam že zelo dolgo, še ko je bil mladenič v prvi sezoni Lige NBA. Zdaj je veteran. Igralske odlike so vsem znane, a njegova osebnost je tista, ki še posebej navdušuje.
Več novic ...
Evroliga v košarki
link
Vrnitev Dončića z 11 točkami za pomembno zmago Reala
33
23. marec 2018 ob 23:12 Luka Dončić se je uspešno vrnil na parket po poškodbi. V 28. krogu Evrolige je k zelo pomembni zmagi madridskega Reala nad Žalgirisom z 88:81 prispeval 11 točk.
Več novic ...
Kazalo