Foto:
Foto:
Klemen Prepelić
Ponedeljek, sreda, petek so termini prvih tekem finala. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Novomeščani in Ljubljančani so se pomerili v zadnjih štirih finalih Lige Telemach. Zadnje tri naslove je osvojila Krka, ki je na papirju v rahli prednosti tudi tokrat. Sicer sta kluba v finalu igrala šestkrat, štirikrat pa je bila boljša Krka.

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili petkrat. Trikrat je bila uspešnejša Krka. V finale sta se moštvi uvrstili z "dvokorakom" po zmagah nad Zlatorogom oziroma Mariborom.

"Po mojem mnenju sta ekipi izenačeni, tako da bodo odločale malenkosti. Videlo se bo, katera ekipa je pravi tim. Za zmago v seriji treh tekem se mora pokazati tudi karakter ekipe. Želimo si finale končati v treh tekmah. To je želja, realnost pa je nekaj povsem drugega. Izkušnje kažejo, da so finalne tekme dolge. V finalu sem igral šestkrat in je bil izid največkrat 3:2. Verjetno je, da lahko pride do pete tekme," je srečanje napovedal kapetan Krke Smiljan Pavić.

Tudi najboljši strelec Olimpije Jaka Blažič stavi na ekipni duh: "Motivacija je na visoki ravni, igralci smo nestrpni pred finalom. Zagotovo bo to serija več tekem. S Krko smo letos že nekajkrat igrali in se dobro poznamo. Zagotovo bo odločala kolektivna igra. Z borbenostjo in požrtvovalno igro v obrambi se bo zmagovalo tekme. Želimo si vrniti naslov v Ljubljano in zato tudi garamo vso sezono, zdaj pa nas čaka končni izpit."

Igrajo na tri zmage. Druga tekma bo v sredo ob 18. uri v Stožicah, tretja pa v petek znova v Novem mestu. Vse si boste lahko v živo ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.