Dwight Howard že po eni sezoni zapušča Los Angeles Lakerse. Foto: Reuters
Dwight Howard že po eni sezoni zapušča Los Angeles Lakerse. Foto: Reuters

Pet moštev se je potegovalo za sijajnega centra, na koncu pa se je 27-letnik odločil za odhod v Houston. "Odločil sem se, da postanem član Rocketsov. Čutim, da je to najboljše mesto zame. Navdušen sem, da sem se pridružil temu moštvu, in se že veselim uspešne sezone. Rad bi se zahvalil navijačem v Los Angelesu, ki jim želim vse najboljše," je povedal sedemkratni udeleženec tekme All Star, ki bo z štiri sezone dobil 88 milijonov dolarjev.

"Dwight nas je obvestil, da se ne bo vrnil k Lakersom. Seveda smo razočarani. Zahvaljujemo se mu za čas, ki ga je preživel pri nas, in predanost ter trud, ki ga je vložil v lanski sezoni. Želimo mu vse najboljše v nadaljevanju kariere," je v imenu Lakersov spregovoril generalni menedžer Mitch Kupchak. Howard, ki je bil trikrat izbran za najboljšega obrambnega igralca v ligi, je v Los Angeles prišel pred lansko sezono, prej pa je osem sezon igral za Orlando. Zanj so se potegovali še Atlanta, Golden State in Dallas.

S Houstonom naj bi popularni "Superman" podpisal 10. julija, ko se v NBA-ju tudi začne obdobje podpisovanja pogodb s prostimi igralci. S tem nadaljuje tradicijo izjemnih centrov v dresu Rocketsov, pred njim so na primer igrali že Elvin Hyes, Moses Malon, Ralph Sampson, Hakeem Olajuwon in Jao Ming. Po prihodu prvega izbora na naboru leta 2004 so Rakete skupaj z Jamesom Hardnom, Jeremyjem Linom, ki sta v klub prišla lani, in Chandlerjem Parsonsom eden izmed favoritov Zahodne konference. Po slabi sezoni, ko so Lakersi sicer sestavili s Kobejem Bryantom, Pauom Gasolom, Stevom Nashom in Metto Worldom Peacom zvezdniško zasedbo, a sezono končali v prvem krogu končnice, je Howard prvi "obrnil" hrbet sloviti franšizi iz mesta angelov.

Španski organizator igre Jose Manuel Calderon bo kariero nadaljeval pri Dallas Mavericksih. Podpisal je štiriletno pogodbo. Od leta 2005 je igral za Toronto, februarja pa se je priključil Detroitu.

Hrvaški ostrostrelec Bojan Bogdanović pa bo v prihodnji sezoni prvič preizkusil v Ligi NBA. Mostarčan se seli v Brooklyn Netse, kjer sestavljajo povsem novo ekipo. Z Mrežicami je podpisal triletno pogodbo.