Košarka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 40 glasov Ocenite to novico!
Rašo Nesterović in Matej Erjavec
Rašo Nesterović in Matej Erjavec sta ponudila odstop, ker nista uspela pravočasno najti kompromisa med klubi in sodniško organizacijo. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Erjavec in Nesterović pon...

Dodaj v

Erjavec pričakuje odgovor v nekaj dneh. Dragić: Sramota!

Sporna kilometrina naj bi se vrnila na 32 centov
6. oktober 2017 ob 13:29,
zadnji poseg: 6. oktober 2017 ob 21:01
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec in generalni sekretar Rašo Nesterović sta zaradi spora na relaciji KZS - klubi - košarkarski sodniki ponudila svoj odstop.

Prva moža zveze sta v pismu, ki sta ga naslovila na košarkarske delavce (sodnike, vodstvo sodniške organizacije in vse klube), podala tri predloge za razrešitev spora in posledično končanje sodniške stavke, zaradi katere je bil preložen začetek prvenstva v prvi ligi, pa tudi tekmovanja v drugih kategorijah.

Erjavec in Nesterović sta v prvem predlogu ponudila, da se višina sporne kilometrine vrne na prejšnjo tarifo 0,32 evra na kilometer namesto znižane 0,18 evra/km. Drugi predlog govori o tem, da se tekmovanja začnejo naslednji teden, v zadnjem predlogu pa sta ponudila odstop.

"Mislim, da bo taka rešitev najboljša za vse, ki slovenski košarki želijo vse to, kar se je z njo dogajalo v preteklosti. Predlog podajava zato, ker ocenjujeva, da je takih že večina in da nima smisla vztrajati proti temu. Veste, kakšna sva, spremenila se ne bova, bolje, da za vodenje KZS-ja najdete ljudi po svoji meri. Mislim, da to res ne bo težko :)). Vljudno vas prosim, čim prej se povežite in spišite ter podpišite predloge za IO, da zadevo zaključimo," je Erjavec končal svoje pismo.

Erjavec: KZS je posrednik v pogajanjih
Predsednik Erjavec je kasneje v telefonskem pogovoru za STA poudaril, da odgovora na oba predloga - se pravi vrnitev višine potnih stroškov in zaupnico, ki jo je naslovil na predstavnike Združenja klubov - pričakuje v nekaj dneh, saj ga že v ponedeljek čakajo nove zadolžitve. Hkrati poudarja, da Košarkarska zveza Slovenije ni problem, ampak je del rešitve. "Mi smo samo posrednik v pogajanjih. Trenutno se o stavki sodnikov med seboj usklajujejo klubi in sodniki. Navsezadnje klubi plačujejo sodnike in oni naj odločijo, koliko jim bodo plačali v prihodnje."

Sodniki ne sprejemajo znižanja kilometrine
V tem je tudi srž spora, saj je KZS lani decembra na predlog klubov sprožila akcijo, kako klubom omogočiti nižje plačilo stroškov, hkrati pa še vedno zagotoviti dobro in pošteno plačano sojenje. Zato je izvršni odbor KZS po delnih usklajevanjih junija letos prejel sklep o znižanju potnih stroškov iz 0,32 evra na 0,18 evra za kilometer. Sodniška organizacija tega sklepa ne sprejema in zavrača sojenje v vseh tekmovanjih pod okriljem KZS. Prvi krog v elitni ligi Nova KBM in 1. ženski SKL, 2. SKL ter 3. SKL je tako odložen za nedoločen čas.

Spor lahko pripelje do uničenja celotnega sistema
"Če bo Združenje klubov in Društvo košarkarskih sodnikov sprejelo najin predlog o vrnitvi kilometrine na prejšnje stanje in nama hkrati izglasovalo zaupnico, se lahko državno prvenstvo začne v nekaj urah. Po drugi strani pa se lahko spor še zavleče in pripelje do uničenja celotnega sistema. Najprej sodniškega, nato klubskega, reprezentančnega in na koncu celotne slovenske košarke,"
je dodal Erjavec. Na potezi sta torej Združenje klubov in sodniška organizacija.

Goran Dragić: Sramota. Vrnite košarko otrokom.
Na domače košarkarske zdrahe se je odzval tudi kapetan slovenske zlate reprezentance Goran Dragić, ki je na twitterju zapisal: "Košarka se gleda in igra zaradi igralcev, ne pa zaradi sodnikov!!! Vrnite košarko nazaj otrokom, da lahko sledijo svojim sanjam!!! Sramota!!!"

S. J., A. V.
Prijavi napako
Komentarji
sistemc.
# 06.10.2017 ob 13:54
Dobrodošli v Sloveniji - naj sosedu krava crkne državi.

Ali hočete spet Šešoka, da nam bo postavljal razne Pipane, Zrinjske ali Urlepe za selektorje?

Rašo je eden najzaslužnejših, da sta za slovensko reprezentanco zaigrala Dončič in Randolph, in da je Kokoškov postal selektor.
okram23
# 06.10.2017 ob 13:35
Reprezentanca razturava, zveza pa takole... žalostno!
Anfield1892
# 06.10.2017 ob 14:00
Neverjetno. Vodstvo KZS, ki ima nedvomno velike zasluge, da se je lahko zgodila sanjska ugodba naše reprezentance na EP, sedaj forumaši pljuvate, branite pa sodnike.
bodirog
# 06.10.2017 ob 14:18
Rašo je prpelu Randolfa in je bil zelo zaslužen, da je za repko igral Dončič. Kdo je pripeljal Kokoškova? Rašo. A zdaj bomo pa sesuli vse skupaj, da bodo sudje srečne?
sportivko
# 06.10.2017 ob 13:42
Res sm brez besed. Že po prihodu košarkarjev v LJ, je bil sprejem takšen da ne veš al si v domovini al si pristal na Malti, z voditeljem na čelu ki je uničil euforijo Slovenske košarke, zdej pa še tole. Očitno je samouničenje naš nacionalni šport. Važn da imajo razni "strokovnjaki" pri koritu polne žepe, pa tud če vse kar propade.

In mi smo Evropski prvaki, da bo lahko nekdo pri koritu zavihal rokave? Resno?
noprou
# 06.10.2017 ob 13:35
kilometrino nazaj na 32, takoj začeti s tekmovanji, in takoj začeti pogovore s sodniki glede kilometrine v prihodnosti (in še česa)
4familia
# 06.10.2017 ob 13:48
če ne bi blo nesterovića, ne bi bli prvaki tko da...

upajmo, da rešijo vse zadeve in da se začne igrat košarka. pa dvignit ta klubski nivo malo
ms-601
# 06.10.2017 ob 13:39
Treba je razumet tud KZS, dela se en sam minus in v nedogled to ne bo šlo. Bi pa lahko probal več na prihodkovni strani, tv prenosi, gledali, sponzorji ..
Pjanc
# 06.10.2017 ob 13:36
Zanimivo, kje se bo pa sedaj našel denar? Bravo sodniki!
lojze001
# 06.10.2017 ob 13:48
Dober naslov clanka...prvi hip sem mislil da gre za Karla Erjavca in se razveselil
LTMS
# 06.10.2017 ob 14:05
Monopolisti sodniki, ki generalno največ služijo so prvič v zadnjih 30 letih v položaju, da ne vodijo košarkarsko zvezo in ker se jim malo posekajo peruti naredijo kraval. Rašo in Erjavec, ki sta najprej stisnila klube, da so poravnali svoje dolgove in nista sprejemala na tem področju gnilih kompromisov, potem pa enako naredila še s sodniki, ki ne morejo biti zgolj v vlogi delojemalca ampak del celotnega kolesja, postaneta en mesec po tem, ko sta postavila pogoje za osvojitev neponovljivega zlata, dežurna krivca.

Sodniki ne bodo sodili. Prav. Pri najmlajših (9-11 letnikih) se da tekmovanje uredit brez njih, pri starejših pa imamo sosede iz Avstrije, Madžarske, Italije, Hrvaške... Pa naj tudi Aba ligo nehajo sodit.
Rockos
# 06.10.2017 ob 13:44
Razumem sodnike. Vsekakor pa se lahko rešitev najde tudi drugače. Res ne razumem, če v času, ko je košarkarska evforija na vrhuncu, ne more nek spoznor pristopit k projektu in dat teh par centov razlike na sodnika. Ne verjamem, da je to več kot par jurjev razlike v celem letu, kar bi lahko skoraj kak večji bife pokril.
Gautama
# 06.10.2017 ob 14:11
Jaz pa že cel optimističen in praznično razpoložen, da je Kahl Ehjavec odstopil. :D
srsly?
# 06.10.2017 ob 14:33
Hahaha, jaz vidim samo, da je tip napisal smajlija v uradnem pismu :))
RudeCorona
# 06.10.2017 ob 15:10
Po podatkih basketball-reference.com je Rašo samo s plačo, torej brez sponzorskih pogodob, v NBA karieri zaslužil več kot 50 milijonov dolarjev. Pa še pred tem v Bologni verjetno tudi ni za sendvič igral.

Kaj resno mislite, da se tukaj pogaja o centih zato, da bi se osebno okoristil?
ymnenje
# 06.10.2017 ob 14:22
Brez vseh-cisto vseh tock mozaika ne bi osvojili medalje na EP. Brez spremembe zakona (hvala Vilfan) ne bi mogel Randolf igrati. Brez Nesterovica (hvala Raso), ne bi sploh dobili Randolfa.
Brez Kokoskova (hvala) ne bi igral Dragic. Brez Dragica v zivljenski reprezentanci formi ne bi prisli dalec (hvala Goran). In brez enotnosti in samozavesti ne bi osvojili nicesar.
Drzali smo skupaj in za isti cilj.
Tole pa izgleda kot razpad sistema. Kot da bi se ponavljala stara zgodba zaradi katere so vse prejsne generacije ostale brez medalje.
judoka
# 06.10.2017 ob 15:20
Mimogrede Sportal poroča da še danes ne morejo dobiti dresov Gorana Dragiča, Luke Dončiča in ostalih članov evropskih prvakov. Sem kar vesel da Nesterovič ni pristal v Olimpiji, bi bil mrtva teža.

Madona eni ste pa res pametni. Dobavni rok za izdelavo original dresa je cca 3/4 leta. Zdaj smo lahko vsi pametni in komentiramo, da se jih je narocilo premalo. Ampak dokler ni reprezentanca prisla do polfinala je bilo dresov zadosti na zalogi. Seveda je po naslovu EP zdaj povprasevanje vecje od spekulacij, ampak kdo je vnaprej lahko racunal na kaj takega?
Po drugi strani je Rasho (in zveza) direktno odgovoren za:

1. Postavitev Kokoskova za selektorja
2. Naturalizacijo Randolpha
3. Izvedbo projetov (ep) clanskih ekip v zenski in moski konkurenci, ki sta obe dosegli najvecje uspehe v zgodovini
4. Tekoce leto bo financno pozitivno, dolgovi so iz preteklosti

Jasno pa, da v SLO znajo ljudje vecinoma kritizirat, ko pa je treba nekoga pohvalit je pa seveda tisina.
Rockos
# 06.10.2017 ob 14:03
Anfield1892: Čeprav to ni nič novega tule, kajne? :) Tudi tebe in mene bodo. Zaslepljenost pač ne pozna meja. Zdaj je že minus na računu zveze kriv. Ne bi o Real Madridu in Manchester Unitedu.
Mommy_Kitty
# 06.10.2017 ob 14:37
Kaj pa če bi sodniki malo nazaj stopili in pogledali še iz drugega zornega kota kot samo iz tega, da si svoje denarnice polnijo. Za tistih par evrov onemogočajo mladim talentom, ki so dobili zagon da bi lahko igrali tekme, in verjetno bodo čez 20 let izredno ponosni ker se bodo lahko potolkli po prsih in dejali, vidite Slovenci jas sem bil eden tistih, ki je pripomogel da v sloveniji nimamo naslednikov naše zlate generacije, saj bi me pobralo če bi lahko iz potnih stroškov spil 2 piva manj kot pa sem si sam želel kljub temu da imam že dnevnice dobro plačane. Sram jih je lahko da onemogočajo naše prihodnje rodove uspešnih košarkarjev ker hočejo na vsak način dobit ene 2 pira več vn iz potnih stroškov.
lemur3
# 06.10.2017 ob 14:08
Škoda uspešnega vodstva.
kapljač
# 06.10.2017 ob 14:12
Nekaj se očitno mora spremenit v miselnosti "zaplankanih" odgovornih , če želimo da gre šport pot ki si jo zasluži .
Težka bo nadomestiti tako Erjavca kot Nesteroviča enakovredno.
Čeprav pri nas je tako, vse se da nadomestiti , če že ne z "konji Lipicanci" , bodo pa domača kljuseta dovolj, toliko da vlečejo do prve zapreke. Kar nas je tudi že pokopalo v čisto vseh porah naše družbe.
Podpiram da Erjavec in Nesterovič ostaneta še na mnoga leta.
borchica
# 06.10.2017 ob 17:38
V ozadju so nekateri, ki hočejo spodrezati prav Rašota in Erjavca, ki sta začela čistiti sranje na KZSju in v slovenski košarki. V medije se daje plače sodnikov v 4.ligi, ki so res male, ma to sodijo mulci večinoma, ki se kalijo. Sodniki v prvi ligi dobijo 150 evrov, v drugi pa 110 evrov na tekmo plus kilometrino in ti so organizirali ta protest, ki je pa kamuflaža za čisto druge stvari. Igralci v drugi ligi ne dobijo niti za sendvič in sok in na plečih klubov, sodniki prav lepo živijo. Jaz ne bi zmanjšal kilometrine, ampak bi prepolovil njihove zaslužke, vzporedno naredil kampanjo izobraževanja novih sodnikov in v letu dveh to golazen zradiral s košarkarskega zemljevida.
JohnSmith
# 06.10.2017 ob 14:40
@Sanmaranzano: Sploh pa ta minus ni nastal zaradi nudenja boljših pogojev mlajšim, klubom in reprezentancam, ampak zaradi nekontroliranega zapravljanja za nekošarkarske projekte.

Kateri so ti nekošarkarski projekti, kjer se je nekontrolirano zapravljalo?
dalton1
# 06.10.2017 ob 21:53
Tipično Slovensko, takega naroda ni nikjer. Čim se doseže uspehe, reprezentance, posameznikov v vseh športih, kulturi, gospodarstvu itd. Takoj začnejo delovati rušilne sile in po glavi tistega, ki se je dvignil iz poprečja. Žal to ni samo tu na portalu, ampak povsod in vsakem okolju. v vsej zgodovini. Spomnim se primera še iz bivše Juge. Nek naš talentiran igralec, panoge ne bom povedal, je naredil prekršek, oz. nek večer se ga je preprosto napil. Je pa bila čudna sestava disciplinske komisije. Dva Slovenca in en Srb. Seveda je dobil 2 letno prepoved igranja, s tem končal kariero, za tako kazen pa sta bila oba Slovenca, proti pa Srb. Tele zdrahe v košarki po sanjskem uspehu, ki je dvignil narod, spodbudil mladino, postavil Slovenijo v samo špico tega športa, pa zaradi 18 centov uničiti vse kar je bilo težko prigarano. In kar je najbolj žalostno, za tako raboto razbijači kar dobivajo podporo.Sramota!!!
slorest
# 06.10.2017 ob 19:17
Realno vas je pa večina tukaj, ki stalno klincate, kot da ste nadzorni organ KZS. Če nimate predlogov, dajte molčati, udrihati po tipkovnici pa zna vsaj pamž, ki lahko stoji na svojih tačkah (od enega leta dalje). Dejstvo je, da smo EVROPSKI PRVAKI, da je nekdo (nekateri, VELIKO) moral narediti nekaj prav. Najbolj pa me pogreje, ker ste verjetno vsi neskončno pridni, da lahko cel dan komentirate. Verjetno pa Erjavec in Rašo češljata muda, ko se naveličata svoja pa eden od drugega! Sploh Rašo, ker je bil v življenju znan lenuh, v NBA mu je pa oče, ki je legenda NBA-ja, zrihtal mesto, KAJNE?!
judoka
# 06.10.2017 ob 15:12
okram23

# 06.10.2017 ob 13:35
Prijavi neprimerno vsebino Reprezentanca razturava, zveza pa takole... žalostno!


Ja in zveza ni imela veze z uspehom reprezentance?
oliva
# 06.10.2017 ob 14:13
Tudi jaz sem se razveselila, ker sem mislila, da je Karl Erjavec 'ponudil odstop'. :))
basketinho
# 06.10.2017 ob 17:39
maja kibira

ti pa pojma nimaš. raj ne piš neumnosti. zakonsko določena kilometrina je za prevoz na delo 0,18 €. Službena pot pa znaša 0,36€. Ne eno ne drugo ni pogojeno za sodnike, saj niso zaposleni na KZS, tako da ne govori neumnosti.

In ja - uspeh na evropskem prvenstvu se je seveda posrečil. Premagati vse najboljše reprezentance je bila sreča. Pojdi raje na rubriko Politika pa tam komentiraj.
rader1991
# 06.10.2017 ob 19:04
a hoče avanzo nazaj? al hoče nazaj sešok?
inzaghi
# 06.10.2017 ob 15:45
Eni pa res komentirajo stvari o katerih nimajo pojma. Znižanje kilometrine bi najbolj prizadelo mlade sodnike, ki sodijo (sodimo) mlajše kategorije. Ob že tako smesnih taksah so želeli še za skoraj polovico znižati nadomestilo za prevoz. Pri tem je potrebno upoštevati, da se ob nakazilih na študentsko napotnico oziroma podjemno pogodbo kilometrina polno obdavči. Kilometrino dobi plačano samo en sodnik, na tekme pa se je potrebno voziti skupaj. Vsi tisti, ki govorite, da se predsednik in najvišje rangirani sodniki borijo za lasten prihodek, se motite. V Sloveniji je 10 mednarodnih sodnikov, ter 15 sodnikov, ki sodijo tekme prve lige. Preostalih sodnikov, katerim bi znižanje kilometrine pomenilo občutno znižanje prihodkov, pa je prek 200.

Da še objasnim koliko znašajo takse za sojenje posamezne tekem:
Fantje od U9 do U15 2. SKL 15€ bruto
Dekleta od U9 do U15 13€ bruto
Fantje U15 1.SKL in U17 2.SKL 19€ bruto
U17 1.SKL in U19 2.SKL 25€ bruto
U19 1.SKL 31€ bruto
Tekma v povprečju traja uro in pol. Sodnik mora biti eno uro pred tekmo v dvorani, po tekmi pa ostaja tudi pol ure po tekmi.
Študent dobi nakazanega približno 60% bruto zneska, plačilo pa so v lanski sezoni zamujala tudi za 4 mesece. Se vam res zdi, da sodniki služijo mastno služijo?
Resnica123
# 06.10.2017 ob 13:51
Kosarkarski trenerji premorejo vec obcutka odgovornosti kot zdravniki in politiki!
Lovec
# 06.10.2017 ob 13:40
Kako v sloveniji gradimo Potemkino Vas.

Namesto, da bi zajahali val izrednega uspeha članske reprezentance, je to samo neka kamuflaža za slabo vodenje. Sam spor ni od začetka, Mlajše selekcije so končale tekmovanje že maja-jun 2017. Kaj so dobro plačani funkcionarji zveze delali do sedaj mi ni jasno.
borut-blas
# 06.10.2017 ob 19:30
torej o čem se pogovarjamo - o službenem potovanju ali o prevozu na delo?
jCoob
# 06.10.2017 ob 17:50
ne štekam tega z dresi: adidas bi se moral veselit takega povpraševanja, kzs bi se morala veselit takega povpraševanja - obojni bi zaslužili. zakaj ne sklenejo aneksa h podpisani pogodbi, če ju že dosedanja pogodba zavezuje, da ne prodajajo (smejo prodajat) dresov? :)) ..

kar se pa sodnikov in kilometrine tiče: v mlajših selekcijah sodijo nadebudni, mlajši: študentje itd, ki dobijo plačano preko napotnic ŠS. če se sicer kilometrina ne obdavčuje, tem sodnikom -
študentom pa kilometrino vkalkulirajo v celotni znesek na napotnici, in mora ŠS za ta celotni znesek obračunati tudi davščine.. potem so tu kilometrine za "redne" sodnike in kilometrine za "študentske" sodnike različne.. stvar ki bi jo morali razrešit na zakonski ravni? ali pa vsaj kilometrino izplačevati ločeno od napotnic, morda kar direkt?
zoga123
# 06.10.2017 ob 17:03
ma halo, kaj nasedate na populizem.

statuti kzs ja so edini ki govorijo o menjavah struktur. erjavcev mail s smailiji je namenjem samo igranju zrtve.
celotna situacija s sodniki je brezvezna, sedaj ko se klubi /lige s sodniki dogovorili, bi pa zrtve igrali... spor je zakuhal kzs, 1 liga se je dogovorila, kzs je zblokiral 1 ligo in se povecal spor z vulgarnimi izpadi, sedaj so pa vse lige popizdile in podprle moratorij (vceraj). pa se takoj oglasi Erjavec, kot neka zrtev. poleg tega se lansira govorice o zarotah ( s strani kzs) ki jih ni.
pa kdo bo prevzel v zvezo v takem dreku kot je. 2013 so imeli na racunih / bilancah miljon in vec euro, sedaj -500 000 euro.

point; nobene zarote, lahko resljiva situacija ki jo je Kzs eskalirala do nivoja neprisebnosti.tako da splosna javnost dojema stvar na nacin da jebe lud zbunjenog:)

lige so se dogovorile, kzs uzaljena in zacne mesati meglo ter igra mucenike.
ker jih noben ne rusi, tudi nobene menjave ne more biti.

upam da je opis situacije dovolj razumljiv.
odlekiran
# 06.10.2017 ob 15:05
Nekje sem bral spisek zaposlenih na KZS. Enih 50 modelov. Bi kar tam začeli.
KEFLAVIK1
# 06.10.2017 ob 14:06
kaj to so trije ločeni predlogi, po načelu vzemi enega oz. je to en skupni predlog?
morda bi nam namenili celoten dopis?
Mile
# 07.10.2017 ob 10:22
Smešno, da nekateri mislijo, da bi morali sodniki zastonj delati. Predlagam, da se kar sami javite KZSu in pričnete soditi tekme zastonj oz. tako da se vam povrne samo potne stroške, ki pa se do razdalje 10 km itak ne izplačajo. Da vas vidim junake, kako boste žrtvovali vaše vikende za dobrobit naše košarke. Gremo iz besedičenja do dejanj.
xcw
# 06.10.2017 ob 21:28
POVEZAVA

Onda872
# 06.10.2017 ob 20:04
Kaj pa če bi vprašali sodnike iz sosednjih držav, če bi prišli soditi k nam. Saj smo vsi del enake sodniške evropske organizacije. Pa da vidimo, kdo bo koga.
zarman
# 06.10.2017 ob 15:57
Ne vem, kaj hočete? Ljudje,ki neprestano tarnajo, da so premalo cenjeni in da so za svoje delo premalo plačani so na strani tistih, ki bi radi sodnikom znižali kilometrino in takse. Ljudje, ti "športni delavci" potrošijo veliko časa, truda in denarja za to, da lahko sodijo na nivoju slovenske lige. In sojenje vseh ostalih tekmovanj, ki niso članske lige, ne prinašajo domala ničesar in so v slovenski košarki bolj ali manj "ljubiteljske narave". Vsak konec tedna se vozijo širom Slovenije, da sodijo košarkarske tekme nižjih lig in kategorij skoraj brezplačno, v tem primeru pa bi si za to lahko pokrili le stroške bencina, kje pa je amortizacija avtomobila?. Dajte zadevo pogledati malo manj površno. Denarno slovenska košarka ni niti približno na nivoju nogometa in tukaj domala ni sodnikov, ki bi to počeli samo in izključno samo zaradi denarja, ker se jim v tem primeru večini ne bi izšlo. Kdor je kadarkoli bil v tej situaciji dobro ve, o čem razpredam.
darkwader
# 06.10.2017 ob 13:47
Mimogrede Sportal poroča da še danes ne morejo dobiti dresov Gorana Dragiča, Luke Dončiča in ostalih članov evropskih prvakov. Sem kar vesel da Nesterovič ni pristal v Olimpiji, bi bil mrtva teža.
GeorgeB
# 06.10.2017 ob 23:26
Demonopolizirajte športen stave v Sloveniji in od koncesijskih dajatev bo denarja dovolj tako za košarko, kot tudi za vse ostale športe...
vrtnar_1
# 06.10.2017 ob 22:07
Torej če se sodnik pelje 50.km daleč na tekno dobi 32 eurov samo za prevoz. Ko bi jst mel vsaj 1/4 tega ko se vozim v službo...
Sem vseskozi navijal da se Dragic vrne...Gogi ti kar rajši uživaj čez lužo da se ne bom obremenjeval s temi zdrahami v Sloveniji.
threepointer
# 06.10.2017 ob 20:28
@robertvo
A trenerji v teh klubih, ki naj bi jim sodniki sodili brezplačno, tudi delajo zastonj? Če je tako, potem naj bo tako tudi za sodnike. Drugače pa jih bo najbrž težko prepričati, naj bodo ravno oni dobrodelni...
alkum
# 06.10.2017 ob 19:38
Delavec za prevoz na delo dobi 0,10 evra na km, tako je vsaj uradno za javni sektor, medtem ko v gospodarskem dobijo ponekod še manj.
borut-blas
# 06.10.2017 ob 19:22
0.32 evra na kilometer je 32 evrov na sto kilometrov 320 na tisoč, 3200 na dest tisoč 32000 evrov na 100000km
za bencin in ostale stroške na 100 km je največ 15 evrov na 100000 km torej 15000 evrov
na 1000000 km dobi če se samo eden vozi z avtom 17000 evrov
če je življenska doba avta samo 200000km lahko iz te kilometrine kupi avro za 34000 evrov
....
ni slabo
heroj
# 06.10.2017 ob 19:16
Glavni krivec težav v športu je država ... namesto, da bi davčna bila bolj prijazna do športa, vlaganja v šport. Primer v sosednji avstriji, ko je večino teh transferjev lepo "na roke"

Če bi se tam davčna vmešala, bi stroški se povečali za vsaj 100% in bi jim šel šport v franže, večino lokalnih lig ne bi mogl niti furat it. Kar naj pove par profijev, kako to je, ko igrajo v avstrijskih regionalnih ligah.

Kar se tiče sodnikov ... delajo, žrtvujejo vikende, j***** jim itak vse po spisku, pol pa še zaslužit ne smejo. Če bi država bila država bolj prijazna, ne bi klubi komaj živeli, ves sponzorski denar pa dali samo za tekmovalne stroške. Vsak euro v šport je dobro vložen euro!!!
BACK
# 06.10.2017 ob 19:03
"..tarifo 0,32 evra na kilometer namesto znižane 0,18 evra/km. " ..O kakih cifrah tlele v SLO NBA se mi pogovarjamo, a prou vidm jest ...:)
Bow
# 06.10.2017 ob 15:50
Kilometrina se ne obdavčuje. Razen, če je izplačana višje kot je zakonsko določeno.
Kazalo