Evroliga
slice
Dončić prvi košarkar z zlatim pokrom naslovov
537. del rubrike Športni SOS, 23. maj 2018 ob 10:25 Luka Dončić je prvi košarkar v zgodovini, ki je združil naslov evropskega reprezentančnega in klubskega prvaka, v Evroligi pa je osvojil obe mogoči MVP-nagradi.
43
Karizmatični vodja junakov zelenega gozda
24
22. maj 2018 ob 10:15 Najprijetnejše presenečenje letošnje evroligaške sezone je Žalgiris, ki je na Final Fouru osvoji tretje mesto.
Kralj Luka osvojil vso košarkarsko Evropo
128
21. maj 2018 ob 11:30 Madridski košarkarski princ Luka Dončić je dokončno postal kralj in sedel na evropski prestol. 19-letni mladenič je v Beogradu vodil Real Madrid do desetega evropskega naslova.
Randolph: Dončić si zasluži vse nagrade. Pripravljen je na NBA.
67
21. maj 2018 ob 07:22 Evropski košarkarski vrh je znova Realov, ki je pred Željkom Obradovićem prišel do desetega evroligaškega naslova. Prvaka sta postala dva slovenska reprezentanta.
Sanjski konec sezone - MVP Dončić popeljal Real do "la decime"
313
20. maj 2018 ob 22:37 Kakšen konec Evrolige – v napeti tekmi je Realu v Beogradu uspelo premagati favorizirani Fenerbahče (85:80) in se tako na krilih MVP-ja zaključne četverice Evrolige Luke Dončića desetič povzpeti na ...
Ko na vrata potrka Real Madrid, je ponudbo težko zavrniti Luka Dončić, ki že kot najstnik blesti v dresu Real Madrida, je odprl vrata kraljevega kluba drugim slovenskim košarkarjem. V Beogradu je v času Final Foura Evrolige igral tudi Žiga Samar.
34
Dončić pred finalom prejel kar tri nagrade: tudi MVP Evrolige! Luka Dončić je dan pred finalom Evrolige prejel izjemno odmevno priznanje, saj je bil izbran za najboljšega igralca sezone (MVP).
70
Udrih prepričan, da Dončić v NBA-ju lahko postane obraz franšize Beno Udrih, slovenski košarkar z najdaljšim stažem v Ligi NBA, napoveduje Luki Dončiću bleščečo kariero v najmočnejši ligi na svetu.
35
Od Carigrada do Beograda: Dončića od popolne sezone loči le še ena zmaga V Beogradu bo v nedeljo okronan evropski klubski prvak. Bo to desetič uspelo košarkarjem Real Madrida ali na drugi strani legendarnemu trenerju Željku Obradoviću, ki vodi Fenerbahče?
51
Luka Dončić popeljal Real v finale Evrolige Košarkarji madridskega Reala so v polfinalu zaključnega turnirja Evrolige v Beogradu z 92:83 premagali moskovski CSKA.
201
Smodiš: Dončić sploh še ni pokazal vseh svojih vragolij Legendarni slovenski košarkar Matjaž Smodiš je v pogovoru za MMC dejal, da bi Luki Dončiću svetoval, naj po sezoni odide v Ligo NBA, saj je v Evropi že zdaj na vrhuncu.
31
Dončić: Če bi bil Kokoškov prvi trener v NBA-ju, bi mi bilo veliko lažje "Moji zadnji tekmi v Evroligi? To bomo še videli," je v Beogradu dejal Luka Dončić, ki je na Final Fouru deležen številnih vprašanj glede prihodnosti in odhoda v Ligo NBA.
85
Udrih noče pogrevati zgodovine, a pravi: Vedno sem želel igrati Beno Udrih ima v Beogradu priložnost, da po Rašu Nesteroviću postane drugi Slovenec, ki bi v karieri osvojil šampionski prstan Lige NBA in naslov evropskega klubskega prvaka.
108
Velikani Evrolige: ob parketu nasprotniki, na večernih druženjih veliki prijatelji "Dobrodošli v deželi košarke," se je glasilo geslo EuroBasketa 2005, ki je bil v Srbiji in Črni gori. Beograd zdaj znova gosti evropsko košarkarsko elito, s Final Fourom tokrat klubsko.
13
Obradović in Dončićev Real v lovu na evroligaško desetico Na zaključnem turnirju Evrolige v Beogradu, kjer bo močna tudi slovenska udeležba, bo legendarni Željko Obradović naskakoval že deseti naslov najboljšega na stari celini.
52

Kazalo