Chris Paul bo z žogami zalagal
Chris Paul bo z žogami zalagal "stroj za zabijanje" Blaka Griffina. Foto: EPA

Za "najboljšega organizatorja igre po Magicu Johnsonu" so Clippersi plačali visoko ceno. V New Orleans odhajajo izjemno perspektivni branilec Eric Gordon, center Chris Kaman in krilo Al-Farouq Aminu, Sršeni pa so dobili še nezaščiten prvi izbor na naboru za leto 2012. Posel vključuje še dva izbora drugega kroga, ki sta pripadla Clippersom.

Strokovnjaki si niso edini, kdo je zmagovalec letošnjega največjega posla na NBA-tržnici. Clippersi so se dolgo upirali, da bi New Orleansu dali tako Gordona kot prvi izbor nabora, na koncu pa so vseeno popustili. V svoje vrste so resda dobili Paula, a pogodba s Clippersi ga veže le še leto in pol, prost igralec pa lahko postane že po koncu letošnje sezone. Paul, ki se je dalj časa spogledoval z New York Knicksi, je namignil, da bo pogodbo s Clippersi zanesljivo oddelal do konca.

26-letni Paul je lani dosegal 18,7 točke in 9,8 podaje na tekmo. Clippersi imajo izjemno nadarjeno in mlado ekipo, zbrano okoli krilnega centra Blaka Griffina, ki je imel lani v svoji prvi sezoni povprečje 22,5 točke in 12,1 skoka na tekmo.

New Orleans je dobil še ne 23-letnega Gordona, odkritje prejšnje sezone s povprečjem več kot 22 točk na tekmo. Gordon, ki je še pred nekaj dnevi dobil zagotovila, da ne bo vključen v posel, je novico izvedel na avtobusu, na katerem so bili navijači Clippersov s sezonskimi vstopnicami. "V tem poslu ne moreš več nikomur verjeti. To je težko pogoltniti, vendar – sam sem le košarkar. Šel bom naprej brez zamere," razočaranja ni mogel skriti Gordon.

New Orleans je edini klub, ki je v lasti Lige NBA. Prejšnji teden je komisar Lige Davvid Stern blokiral prestop Chrisa Paula v Lakerse, v katerega je bil v trojni menjavi vključen tudi Goran Dragić.

Howard (zaenkrat) ostaja v Orlandu
Druga glavna tarča prestopnega roka Dwight Howard ostaja v Orlandu, kljub možnosti, da zapusti klub po koncu sezone kot prosti igralec. Prvi center Lige NBA se je najprej zelo ogrel za New Jersey, pozneje pa dopustil možnost, da ostane v Orlandu.

Hamilton okrepil Chicago
Novo okrepitev pa ima tudi Chicago. Član Bikov je postal Richard Hamilton, ki naj bi po poročanju medijev podpisal triletno pogodbo vredno 15 milijonov dolarjev. Hamilton je devet sezon nastopal za Detroit Pistonse.