New Orleans je odločen, da Chrisa Paula, ki mu pogodba poleti poteče, zamenjajo še pred začetkom sezone. Foto: EPA
New Orleans je odločen, da Chrisa Paula, ki mu pogodba poleti poteče, zamenjajo še pred začetkom sezone. Foto: EPA
Dwight Howard
Dwight Howard zdaj tudi ne izključuje možnosti, da bo ostal v Orlandu. Foto: EPA
Chauncey Billups bo Clippersom prinesel prepotrebne izkušnje. Foto: Reuters

Paul, organizator igre New Orleansa, je bil najprej na poti v Lakerse. Šlo je za posel treh moštev, v katerega so bili vključeni Lakersi, New Orleans in Houston, a je komisar Lige NBA, ki je lastnik Sršenov, na ogorčenje vseh blokiral veliko menjavo.

Howard - New, Jersey, Los Angeles ali Orlando
Lakersi so obupali in nezadovoljnega akterja propadle menjave Lamarja Odoma poslali v Dallas, kar je razjezilo prvega zvezdnika ekipe Kobeja Bryanta. Jezerniki zdaj hočejo na vsak način v ekipo pripeljati najboljšega centra Lige NBA Dwighta Howarda. Ta je od Orlanda uradno zahteval zamenjavo in izrazil željo za odhod v New Jersey, kjer bi združil moči s svojim dobrim prijateljem Deronom Williamsom. Howard pa ni odporen niti proti Los Angelesu, pri tem pa ni pomembno, ali gre za Lakerse ali Clipperse. Tudi tu pa je prišlo do preobrata, saj Howard zdaj dopušča možnost, da ostane na Floridi.

Clippersi še vedno prvi kandidat za Paula
Clippersi, v zadnjih dveh desetletjih grdi raček Lige NBA, se je zdaj spremenil v lepega laboda. Mlada perspektivna ekipa, zbrana okrog zvezdnika Blaka Griffina, je postala mamljiva tudi za superzvezdnike, ki jih privlači glamur Los Angelesa. Clippersi so se torej "spravili" na Chrisa Paula in posel je bil praktično sklenjen, a je prav klub iz Los Angelesa na koncu potegnil ročno zavoro. Za Paula naj bi po njihovem mnenju Liga NBA zahtevala preveč. Clippersi bi se morali odpovedati izjemno nadarjenemu branilcu Ericu Gordonu, Chrisu Kamanu, Al Farouqu Aminu, Ericu Bledsoeu in nezaščitenemu prvemu izboru nabora. Skorajda že sklenjeni posel je v zadnjem trenutku propadel, a Clippersi kljub temu ostajajo prvi favoriti za novi Paulov klub.

Prišel tudi Billups
Medtem so se Clippersi na tem položaju okrepili še s Chaunceyjem Billupsom, ki ga je po novi kolektivni pogodbi New York "pomilostil".

Carter v Dallas, Gasol ostaja Grizli
V senci Paula in Howarda je prišlo še do nekaterih sprememb. Detroit se je odrekel uslugam Richarda Hamiltona, ki je zdaj najbližje Chicagu. Marc Gasol je tik pred podaljšanjem pogodbe z Memphisom, Vince Carter pa najverjetneje odhaja v Dallas, ki je izgubil branilca Joseja Bareo (Minnesota).