Paul George je na uvodni tekmi zasenčil tudi LeBrona Jamesa. Foto: EPA
Paul George je na uvodni tekmi zasenčil tudi LeBrona Jamesa. Foto: EPA
Roy Hibbert in David West
Roy Hibbert, ki je bil v 1. krogu proti Atlanti popolnoma razglašen, je našel pravo formo. Miami bo imel v tej seriji pod košem še velike težave. Na prvi tekmi so Pacersi zbrali devet skokov več (38:29). Foto: EPA
Dwyane Wade
Dwyane Wade je bil najboljši strelec srečanja s 27 točkami, zadel je 12 izmed 18 metov, na koncu pa je bil zelo razočaran. Foto: EPA
Indiana gladko odpravila Miami

Predlani in lani je Miami po izjemno napetih serijah izločil Pacerse iz končnice, nato pa osvojil naslov prvaka. Motiv izbrancev Franka Vogla je izjemen, in to se je videlo na uvodni tekmi v Bankers Life Fieldhousu. Paul George je prispeval 24 točk, pod košem pa sta prevladovala David West in Roy Hibbert z 19 točkami. Dwyane Wade (27 točk) in LeBron James (25 in 10 skokov) nista mogla prevesiti tehtnice na stran Miamija.
Hill in George s trojkami poskrbela za prednost
George Hill
je v prvi akciji gostiteljev zadel trojko, dvignil navijače na noge in Pacersi so hitro povedli s 7:0. George je z dvema zaporednima trojkama povišal na 20:10, tudi Hill je bil nezgrešljiv izza črte (26:17).
Na začetku druge četrtine so tudi rezervisti zadržali naskok, Luis Scola je silovito zabil, C. J. Watson pa je nanizal pet točk (41:35). Velika prednost Indiane pod košem je bila vse bolj opazna, West in Hibbert sta brez večjih težav polnila koš prvakov s Floride. Pacersi so na odmor odšli z desetimi točkami naskoka (55:45).
Prvakom se ni uspelo dovolj približati
Sredi tretje četrtine je Indiana z delnim izidom 11:2 povedla z 72:54 po trojki Lancea Stephensona. Navijači, ki so v uvodnih dveh krogih v domači dvorani videli številne slabe predstave proti Atlanti in Washingtonu, so bili navdušeni, celo vedno resni predsednik Larry Bird se je nasmehnil. Ob koncu tretje četrtine je Miami s serijo 8:0 v režiji Chrisa "Birdmana" Andersena in Jamesa ujel priključek (81:70).
Gostom se nikakor ni uspelo približati na manj kot deset točk zaostanka, sijajni George pa jih je s trojko in dvema prostima metoma dokončno potopil štiri minute pred koncem (102:84).
Vogel pričakuje precej boljši Miami na drugi tekmi
"Odigrali smo sijajno tekmo, prva peterka je odigrala odlično v napadu, tudi C. J. Watson s klopi se je izkazal. Miami je dosegel malce preveč točk iz protinapadov. To je bil zelo dober začetek serije, a nič več kot to. Zdaj je najpomembnejša druga tekma, pričakujem še težjo tekmo. Miami ni kar tako dvakrat zapored osvojil naslov," je ostal previden starteg Pacersov Vogel.
Spoelstra razočaran nad slabo obrambo
"To je bila naša najslabša tekma v obrambi, nikakor nismo našli ritma. Indiana je igrala odlično. Če bi mi nekdo pred tekmo dejal, da bomo dosegli 96 točk, bi bil zelo optimističen, da bomo zmagali. Ni nam uspelo, ker smo igrali slabo v obrambi," je poudaril trener Miamija Erik Spoelstra.
Miami je petič izgubil prvo tekmo v seriji, odkar so James, Wade in Chris Bosh združili moči pred štirimi leti. Vročici je vedno uspelo priti do preobrata. Druga tekma bo v noči s torka na sredo v Indianapolisu.

Vzhod, finale, prva tekma:
INDIANA (1) - MIAMI (2) 1:0
107:96 (30:24, 25:21, 28:25, 24:26)
18.165; George 24 (7/13 iz igre, 3/6 za tri), Hibbert in West po 19, Stephenson 17, Hill 15, Watson 11, Scola 2; Wade 27 (12/18 iz igre), James 25 (11/18 iz igre, 1/5 za tri) in 10 skokov, Andersen 14, Allen 12, Bosh 9, Chalmers 6, Battier 3.



Zahod, finale, prva tekma, torek ob 3.00:
SAN ANTONIO (1) - OKLAHOMA (2) 0:0
Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Indiana gladko odpravila Miami