Komisar Lige NBA Adam Silver je na novinarski konferenci v New Yorku pojasnil svojo odločitev. Foto: Reuters
Komisar Lige NBA Adam Silver je na novinarski konferenci v New Yorku pojasnil svojo odločitev. Foto: Reuters
Spletna stran LA Clippers
Tako je danes videti spletna stran kluba. Foto: http://www.nba.com/clippers

80-letnemu Sterlingu je dosmrtno prepovedano vsakršno udejstvovanje v Ligi NBA, vključno z obiskovanjem tekem, treningov in prostorov Clippersov ali katerega koli drugega kluba. Kazen je Sterlingu določil komisar Lige NBA Adam Silver.

Sterlinga zmotila fotografija na Instagramu
Škandal je izbruhnil pretekli konec tedna, ko je spletna stran TMZ objavila desetminutni zvočni posnetek, na katerem Sterling svoji partnerici, mulatki V. Stiviano, naroča, naj črncev oziroma pripadnikov manjšin "ne vabi na njegove tekme". Sterling je namreč pobesnel, ko je Stivianova na Instagramu objavila fotografijo, na kateri je skupaj z Magicom Johnsonom.


Oglasil se je tudi predsednik Obama

Ameriška javnost se je na izjave odzvala z ogorčenjem. Med drugim je Sterlinga kritiziral tudi predsednik ZDA Barack Obama. Številni sponzorji so se umaknili iz kluba, ki ga je Sterling kupil že leta 1981. Zdaj naj bi bil vreden okrog 800 milijonov dolarjev.

Bo moral Sterling prodati moštvo?
Komisar Silver bo tudi pozval lastnike drugih 29 klubov v Ligi NBA, naj Sterlinga prisilijo, da proda moštvo. Za ta ukrep bi moralo glasovati tri četrtine lastnikov.

James: Komisar Silver, hvala!
"Komisar Silver, hvala, ker ste zaščitili našo lepo in močno ligo. Veliki vodja!,"
je na twitterju odločitev Silverja pozdravil prvi zvezdnik lige LeBron James. Branilec Los Angeles Lakersov Steve Nash pa je dejal: "Po razočaranju in žalosti je danes velik dan za NBA, za njene zdajšnje in pretekle igralce."

Sterling kaznovan z odvzemom ekipe
Liga NBA kaznovala Sterlinga
Sterling kaznovan z odvzemom ekipe
Liga NBA kaznovala Sterlinga