Magic Johnson je po koncu kariere postal uspešen poslovnež. Foto: EPA
Magic Johnson je po koncu kariere postal uspešen poslovnež. Foto: EPA

Sterling naj bi se z rasističnimi žaljivkami spravil nad svojo spremljevalko, mulatko V. Stiviano. Razlog Sterlingovega izbruha naj bi bila fotografija z Magicom Johnsonom, ki jo je Stivianova naložila na Instagram. Sterling ji je med plazom žaljivk na rasni osnovi med drugim zabičal, naj se v prihodnosti ne fotografira več s pripadniki manjšin.

Johnson, ki je bil 13 let ikona LA Lakersov, je že solastnik bejzbolske ekipe Los Angeles Dodgers, s skupino Guggenheim Partners je kupil tudi ekipo v WNBA-ju Los Angeles Sparks, zdaj pa ima novi cilj - želi postati lastnik Clippersov. Odlično se razume s trenerjem Docom Riversom, ki je bil ogorčen zaradi žaljivk Sterlinga. To je zelo vplivalo tudi na ekipo, ki je gladko izgubila četrto tekmo prvega kroga na Zahodu proti Golden Statu v Oaklandu (118:97), izid v seriji je zdaj izenačen na 2:2.

Umrl legendarni trener Portlanda
V 89. letu starosti je v Los Angelesu umrl legendarni trener iz Lige NBA Jack Ramsay. V dvajsetletni karieri je Portland leta 1977 popeljal do naslova prvaka, zadnjih nekaj let pa je bil komentator dogajanja v ligi za ameriško televizijo ESPN. Ramsay, ki se je zadnje leta boril z rakom, je bil sprejet v Hišo slavnih leta 1992.