Kobe Bryant si po dveh zelo slabih sezonah želi, da bi se Lakersi znova prebili v končnico, kar pa bo na Zahodu zelo težko. Foto: EPA
Kobe Bryant si po dveh zelo slabih sezonah želi, da bi se Lakersi znova prebili v končnico, kar pa bo na Zahodu zelo težko. Foto: EPA
Metta World Peace
Metta World Peace, nekoč bolj znan pod imenom Ron Artest, je z Lakersi naslov prvaka Lige NBA osvojil leta 2010. Foto: EPA
Marcelinho Huertas
Marcelinho Huertas je v zadnjem desetletju igral v španski ligi, pri 32 letih pa se želi preizkusiti še v Ligi NBA. Foto: EPA
D'Angelo Russell
D'Angelo Russell je adut Jezernikov za prihodnost. Foto: EPA

37-letni zvezdnik se z LA Lakersi pripravlja na novo sezono, ki bo že njegova 20. v Ligi NBA. To je rekord vseh časov v igranju za eno ekipo.

"Čas bo pokazal, ali je to zadnja sezona. Če ne bo, se bom zagotovo pripravil na naslednjo. O tem sploh ne razmišljam, imam dovolj drugih stvari v glavi pred začetkom nove sezone," je pojasnil Bryant, ki je tri zadnje sezone končal predčasno s poškodbo.

Poškodbe se kar vrstijo
Vse skupaj se je začelo aprila 2013, ko si je strgal ahilovo tetivo. V sezoni 2013/14 se je vrnil sredi decembra, a odigral le šest tekem, nato pa s poškodbo kolena končal sezono. V lanski sezoni je odigral 35 srečanj, potem pa je januarja moral na operacijo desnega ramena. Lakersi so dobili le 21 tekem, kar je najmanj v zgodovini kluba.

"Marsikoga motijo nenehne špekulacije, a veliko govoric o mojem koncu kariere pomeni, da sem imel uspešno športno pot. Zares veliko ljudi zanima, kako se bom odločil," se je nasmejal najboljši košarkar Lakersov.

"Zelo sem vesel, da se vračam na igrišče in lahko pomagam mladim igralcem, ki začenjajo kariere. Zelo se veselim izziva v letošnji sezoni. Komaj čakam, da se začne," je dodal Kobe, ki je z Lakersi osvojil pet šampionskih prstanov (2000-02, 2009 in 2010).

Jackson: Mislim, da to ni zadnja sezona za Kobeja
Do vseh naslovov ga je popeljal legendarni Phil Jackson, ki je zdaj predsednik New Yorka. Knicksom ne gre prav nič po načrtih in tudi v letošnji sezoni ne bodo imeli močne ekipe.

"Mislim, da to ni zadnja sezona za Kobeja. Mislim, da je to njegova zadnja sezona pri Lakersih," je kost za glodanje na novinarski konferenci sedmi sili vrgel "Zen Master".

Letos bo v žep pospravil kar 25 zelencev
Bryant je najboljši zaslužkar v Ligi NBA, letos bo v žep pospravil kar 25 milijonov ameriških dolarjev. Poleti bodo imeli Lakersi med vsemi ekipami v Ligi NBA na voljo največ prostega denarja, če ne bodo podaljšali s Kobejem za kakšno veliko vsoto.

Generalni menedžer Mitch Kupchak je kar 37 minut razlagal vse podrobnosti pred novo sezono. Lakersi imajo mešanico izkušenj in obetavnih mladih igralcev.

World Peace mentor Randla
Prejšnji teden je podpisal tudi veteran Metta World Peace, ki pa še nima zagotovljene pogodbe. Zelo pomembna je njegova vloga na treningih z Juliusom Randlom. 20-letni košarkar je veliki up, a lani si je poškodoval koleno že na uvodni tekmi proti Houstonu v Staples Centru.

Russell pod velikim pritiskom
Na naboru igralcev je bil drugi izbor D'Angelo Russell, pričakovanja so velika, a Magic Johnson se ne rodi vsak dan. Leta 1980 je Magic že v svoji prvi sezoni popeljal Lakerse do naslova prvaka. Kupchak razmišlja, da bo vsekakor dobil minutažo, ki jo je lani sijajno izkoristil Jordan Clarkson.

Huertas se želi dokazati v Ligi NBA
Marcelinho Huertas se je dokazal v Evroligi, pri 32 letih pa je sprejel izziv Lige NBA. Brazilec je zadnje štiri sezone igral za Barcelono, zanimivo pa bo videti, kakšno vlogo mu bo namenil Byron Scott. Konkurenca na branilskih položajih je zelo močna.