Trener Celja Damir Grgić je svoje varovanke popeljal do pričakovanega naslova. Foto: MMC RTV SLO
Trener Celja Damir Grgić je svoje varovanke popeljal do pričakovanega naslova. Foto: MMC RTV SLO
Celjanke v finalu boljše od Triglava

To je osmi pokal za Celje, ki je v finalu igralo petnajstič zapored. Največ, 11, jih ima Ježica.
Gostiteljice so v finalu prevladovale od prve minute, Triglavu pa dopustile le dve vodstvi na začetku srečanja. 21-letna Sanja Orozović je v prvih 12 minutah zbrala kar 15 točk. Prvo občutnejšo prednost so si Celjanke priigrale v 18. minuti, ko je Živa Macura zadela svojo edino trojko na tekmi za +13 (48:35). To prednost so do konca tekme še povečevale in se ustavile pri +22, kolikor je znašala tudi končna razlika.
Najkoristnejša košarkarica zaključnega turnirja je postala domača junakinja Teja Oblak (v finalu je dosegla 23 točk), tudi nagradi za najboljšo strelko in najboljšo mlado igralko turnirja sta ostali v rokah celjske ekipe, saj sta si ju prislužili Tina Trebec (44 točk) oziroma Marica Gajić.
Triglavanke so že z uvrstitvijo v finale dosegle zgodovinski uspeh.

Izjavi po finalu

Damir Grgić, trener Athleteja Celja:
"Čestitke igralkam za zasluženo zmago, zelo dobro so začele tekmo in nadzirale potek srečanja od začetka do konca. To je bila lepa tekma in lepa promocija ženske košarke, čeprav morda v zadnji četrtini malo zaspana. Čestitke tudi Triglavu, ki v tej sezoni igra res odlično, vse čestitke pa tudi AJM-ju in Grosuplju za uvrstitev na finalni turnir."

Tomo Orešnik, trener Triglava:
"Prvi polčas je bil lepa propaganda ženske košarke, saj smo gledali dobro, napadalno in brezkompromisno igro na obeh straneh, v drugem delu pa smo imeli nekaj slabih minut v tretji četrtini, ko se je naredila dokončna razlika. Finale pokala je lep rezultat, čeprav upam, da bodo punce še naprej tako dobra ekipa, da bodo še naprej pridno trenirale ter da v nadaljevanju DP-ja prikažemo še boljše igre in se borimo za najvišja mesta."
Finale:
ATHLETE CELJE - TRIGLAV
89:67 (29:22, 23:18, 20:11, 17:16)
Oblak 23, Orozović in Trebec po 19, Gajić 13 in 13 skokov; Zdolšek 14, Ljubenović 12, Radulović 10.

Polfinale:
ATHLETE CELJE - AJM 84:62

GROSUPLJE - TRIGLAV 45:57

Celjanke v finalu boljše od Triglava