Nika Barič in soigralke bi z drugo zmago naredile velik korak do evropskega prvenstva 2017. Foto: www.alesfevzer.com
Nika Barič in soigralke bi z drugo zmago naredile velik korak do evropskega prvenstva 2017. Foto: www.alesfevzer.com
Rebeka Abramovič iz Španije v Grosuplje

Selektor Damir Grgić je na uvodnem treningu zbral 12 košarkaric. Po velikem uspehu Slovenije, ki je novembra v Litvi presenetila gostiteljice (64:73), se je v vrsti Slovenije zgodila menjava ene košarkarice. V izbrano vrsto se po letu 2013 vrača 22-letna Rebeka Abramovič, ki je bila v prvem ciklusu brez kluba.

Poleg nje bodo proti Latviji v kadru še Nika Barič, Maja Erkić, Tina Jakovina, Eva Lisec, Ana Ljubenović, Teja Oblak, Sandra Piršič, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik, Tina Trebec in Živa Zdolšek.

Latvija je redna udeleženka evropskih prvenstev, novembra je ugnala Litvo s 65:62. Latvijke sta na tej tekmi do zmage vodili izkušeni Zane Teilane in Anete Jakobsone Žogota. Obe sta dosegli po 15 točk.

Povratni tekmi Slovenke čakata jeseni, 19. novembra bo v Sloveniji gostovala Litva, štiri dni za tem pa bodo dekleta kvalifikacijske nastope končala v Rigi. Na evropsko prvenstvo 2017, ki bo potekalo na Češkem, bodo napredovale zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin in najboljših šest drugouvrščenih reprezentanc.

"Vzdušje med dekleti je dobro, vidim, da so komaj čakala, da se znova zberemo na pripravah. Upam, da bomo v tem tednu treninge oddelali kakovostno. Zavedamo se, da bomo morali biti na sobotni tekmi v najboljši pripravljenosti, če bomo želeli parirati reprezentanci Latvije, ki je trenutno favoritinja naše kvalifikacijske skupine. Mislim, da smo se sposobni zoperstaviti tekmicam. To smo že dokazali na gostovanju v Litvi. V dvorani Gimnazije Celje center na tekmi pričakujem fenomenalno vzdušje, verjamem, da bodo tudi navijači pripomogli k dobremu rezultatu. Upam, da do tekme ostanemo zdravi, v soboto pa bomo naredili vse, kar je v naši moči, da se morda dokopljemo še do ene zmage," je poudaril selektor Grgić.

Prenos tekme bo v soboto od 18.20 naprej na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Rebeka Abramovič iz Španije v Grosuplje