Sava Lešić je bil najboljši igralec tekme. V 24 minutah je dosegel 17 točk, 10 skokov in pet podaj. Foto: www.alesfevzer.com
Sava Lešić je bil najboljši igralec tekme. V 24 minutah je dosegel 17 točk, 10 skokov in pet podaj. Foto: www.alesfevzer.com
Hugh Robertson
Hugh Robertson in soigralci so bili brez idej. Foto: www.alesfevzer.com
Visoka zmaga Olimpije nad Heliosom

Zeleno-beli so izgubili v Laškem in v Rogaški Slatini, premagali so le Tajfun po čudežni trojki Nikole Pavlićevića s polovice igrišča. Tokrat so prikazali popolnoma drugačen obraz. Zadeli so 12 trojk, Domžalčani pa le dve iz 26 poskusov. Olimpija je imela ogromno prednost v skokih (43:22) in podajah (25:10).
Vse odločeno že po 10 minutah
Gostje so delovali kot razbita vojska. Vse je bilo odločeno že po prvi četrtini (26:9), do odmora je prednost Ljubljančanov narasla na 25 točk (52:27).
V drugem polčasu se slika na parketu pred 500 gledalci v Stožicah ni spremenila. Domžalčani so bili popolnoma nemočni. V tretji četrtini so dosegli le šest točk. Prednost se je vseskozi večala in na koncu znašala kar 51 točk.
Odlična predstava Lešića in Robinsona
Blestel je Sava Lešić, ki je prispeval 17 točk in 10 skokov. Dawan Robinson je zadel vse tri poskuse izza črte. Pavlićević je zadel štiri trojke iz šestih poskusov.

Vulić: Enostavno nas ni bilo na parketu
"Čestitke fantom, ki so opravljali svoje naloge od prve do zadnje minute. Vsi, ki so stopili na parket, so zaigrali s pravim pristopom kot že na tekmi z Rogaško. Uspeli smo igrati našo igro in prikazali lepo predstavo. To tekmo je zdaj treba pozabiti, se spočiti in pripraviti na naslednje srečanje. Čaka nas nekoliko več premora, ki ga bomo skušali izkoristiti za čim boljši trening," je pojasnil trener Gašper Potočnik.

Trener Heliosa Jakša Vulić je bil zelo slabe volje: "Tokrat nas enostavno ni bilo na parketu. Igrali smo premehko. Union Olimpiji smo dovolili, da se razigra. Ljubljančani so izkoristili tisto, kar smo jim ponudili. Tekma je bila praktično končana že po prvi četrtini. Po tej tekmi me skrbi dejstvo, da ne vidim razloga, zakaj so naši fantje prikazali takšen pristop. To moramo v krajšem premoru rešiti. Posebej nezadovoljen sem s tem, da nismo pokazali niti malo ponosa, s katerim bi, kljub temu, da smo izgubljali, pokazali, da si zaslužimo nastopati v Ligi Nova KBM za prvaka ter da smo konkurenčni klubom, ki so nastopali v Ligi ABA. Srečanje je bilo enosmerno, vsaka primerjava statističnih detajlov je nesmiselna."

Obe ekipi imata zdaj dva tedna odmora zaradi zaključnih turnirjev v mlajših kategorijah. Union Olimpija bo 13. aprila gostovala v Novem mestu, Helios pa bo gostil ekipo Zlatoroga.

Liga za prvaka, 4. krog:
UNION OLIMPIJA - HELIOS SUNS
105:54 (26:9, 26:18, 21:6, 32:21)
500; Lešić 17 in 10 skokov, Robinson 17 (3/3 za tri), Pavlićević 14 (4/6 za tri), Mahkovic 13, S. Zagorac 11, Rupnik in Zakis po 10, M. Lapornik 7, Hrovat, Nikolić in Vučetić po 2; Čakarun 12, Lelić 11, Robertson 9, Močnik 8, Ž. Zagorac 7, Atanacković 4, Gorjanc 3.

Sobota ob 19.00:
ZLATOROG - TAJFUN

ROGAŠKA - KRKA

Lestvica:                         
UNION OLIMPIJA           4  2 2  6
HELIOS SUNS              4  2 2  6
ROGAŠKA                  3  2 1  5
ZLATOROG                 3  2 1  5
KRKA                     3  2 1  5
TAJFUN                   3  0 3  3
Visoka zmaga Olimpije nad Heliosom