Erazem Lorbek je pred prihodom k Barceloni že igral za CSKA, vendar je vrnitev v Rusijo izmed treh možnosti morda še najmanj verjetna. Foto: EPA
Erazem Lorbek je pred prihodom k Barceloni že igral za CSKA, vendar je vrnitev v Rusijo izmed treh možnosti morda še najmanj verjetna. Foto: EPA

"Da, imam ponudbo Barcelone, vendar ne bom nič rekel, dokler se ne izrečejo v San Antoniu. Odločitev bi lahko bila znana po prvem juliju," je za enega izmed španskih medijev potrdil slovenski krilni center, ki v nedeljo prihaja na dopust v Slovenijo. Za njim je fantastična sezona v dresu Barcelone. Zdi se, da je njegova prihodnost razpeta med katalonskim velikanom in NBA-klubom iz San Antonia, vendar bi se vmes lahko vmešal tudi moskovski CSKA, kamor se je vrnil italijanski strateg Ettore Messina.

Že v sredo zvečer se je z 28-letnim slovenskim reprezentantom znova sestal tudi tehnični direktor košarkarjev Barcelone Joan Creus in dejal: "Lorbek je povedal, da še ni sprejel odločitve in da pregleduje ponudbe. Našo ponudbo ima že dalj časa."

Balducci medtem seveda priznava, da bi bili Spursi s svojim "evropskim" načinom igranja zelo privlačni: "Šele pred dnevi je zaključil sezono, tako da stvari ne morejo biti povsem jasne. V NBA-ju se do 1. julija ne moremo pogovarjati, tako da bomo čakali."

Lorbka je leta 2005 na naboru izbrala Indiana, ki pa ga je potem pred letom dni ob nakupu Georga Hilla poslala v Teksas. Lorbek je bil pred dnevi imenovan za MVP-ja finala španskega prvenstva po osvojitvi naslova s Katalonci, prav tako je bil prvič v karieri izbran v najboljšo peterko Evrolige.