Tyronn Lue je v petih mesecih uspel poplejlati Cleveland do prvega naslova v zgodovini kluba. Foto: EPA
Tyronn Lue je v petih mesecih uspel poplejlati Cleveland do prvega naslova v zgodovini kluba. Foto: EPA

Prejel bo 35 milijonov ameriških dolarjev, skoraj še enkrat toliko, kot je zaslužil v enajstletni profesionalni karieri.

39-letni strokovnjak je bil do zdaj brez prave pogodbe, saj je od 22. januarja vodil Cavalierse kot začasna zamenjava za Davida Blatta. V rednem delu je popeljal LeBrona Jamesa in soigralce do prvega mesta na Vzhodu (27 zmag in 14 porazov pod njegovim vodstvom).

V končnici je Cleveland pometel s tekmeci na Vzhodu, nato pa je bil v finalu Lige NBA že v izgubljenem položaju. Golden State je vodil s 3:1 v zmagah. Lue je dobro unovčil zgodovinski preobrat v finalu, ko so Cavaliersi dvakrat zmagali v Oracle Areni in dobili serijo s 4:3 v zmagah. Med sezono mu je klub za triletno pogodbo ponujal 9,5 milijonov ameriških dolarjev.

"Dobil sem izjemno priložnost, da tudi v naslednjih sezonah vodim to neverjetno skupino igralcev," je bil navdušen Lue.

"Lue je prevzel ekipo v zelo težkem položaju. Njegov miren pristop je bil ključen, igralcem je vlil samozavest. Bil je pravi vodja tudi v finalu, taktično je izjemno pripravil ekipo na tekmece. Zelo sem zadovoljen, da imamo zdaj dolgoročno rešitev, ki obeta svetlo prihodnost kluba," je pojasnil generalni menedžer David Griffin.