Božidar Maljković bo leto pred domačim EP-jem zbral nekatere košarkarje in jih preizkusil. Foto: EPA
Božidar Maljković bo leto pred domačim EP-jem zbral nekatere košarkarje in jih preizkusil. Foto: EPA
Maljković računa tudi na mlade košarkarje

Na seznamu članske reprezentance, ki priprave začenja jutri, so tako tudi: Alen Omić (Zlatorog), Marko Pajić (Slovan), Matej Rojc (Krka), Klemen Prepelič (Helios Domžale) in Luka Rupnik (Slovan). Prvi trije za člansko izbrano vrsto še niso nastopili, Prepelič se je priprav udeležil že lani, Rupnik pa je nastopil na lanskem Eurobasketu.

V pripravah bodo sodelovali tudi: Jure Balažič, Jaka Blažič, Zoran Dragić, Erjon Kastrati, Domen Lorbek, Edo Murić, Boštjan Nachbar, Uroš Slokar, Gašper Vidmar, Žiga Zagorc in Miha Zupan.

"V sodelovanju z glavnim trenerjem mlajših članov Zmagom Sagadinom sem se odločil za teh pet igralcev, ki so bili v kakovosti pri delu in igri nekoliko boljši od drugih. Tudi v članski reprezentanci od njih pričakujemo, da dobro delajo in le še napredujejo, kakor tudi preostali, ki jih za letos nismo izbrali. Vrat ne bomo zaprli nikomur, vsi imajo še možnost, da jih vpokličemo prihodnjič. Ker letos nimamo nobenega tekmovanja, lahko ne bi zbrali reprezentance, a smo se vseeno odločili, da nekaj več pozornosti namenimo mlajšim igralcem in tudi nekaterim, ki v zadnjih dveh letih niso igrali veliko, to sta recimo Boštjan Nachbar in Gašper Vidmar. Delali bomo dobro in odigrali tudi dva pripravljalna turnirja, na katerih pa rezultat ni v ospredju," je ob tem dodal Maljković.

Maljković računa tudi na mlade košarkarje