Ekipa Eda Murića bo igrala pod taktirko trenerja Olimpije Aleša Pipana, Nebojše Joksimovića pa pod vodstvom trenerja Heliosa Zmaga Sagadina. Foto: KZS/www.alsefevzer.com
Ekipa Eda Murića bo igrala pod taktirko trenerja Olimpije Aleša Pipana, Nebojše Joksimovića pa pod vodstvom trenerja Heliosa Zmaga Sagadina. Foto: KZS/www.alsefevzer.com
Edo Murić, Nebojša Joksimović
Reprezentanta sta takole določila, kdo bo začel izbor. Foto: KZS/www.alsefevzer.com

Revijalna tekma bo potekala 29. decembra v dvorani Brinje. Program se bo začel že ob 12.00, vrhunec pa bo članska tekma ob 20.00. Ogled tekem mlajših kategorij je brezplačen, vstopnica dvoboja ekip Eda Murića in Nebojše Joksimovića pa do 27. decembra stane osem evrov, 28. in 29. pa deset evrov.

Na prireditvi bodo zbirali hrano
Košarkarji se bodo med tekmo pomerili tudi v metu za tri točke, v zabijanju in v Sonyjevem izzivu, kjer se bodo pomerile ekipe. Letošnji All Stars bo poleg vsega tudi dobrodelen, za kar bo poskrbela Fundacija Drevored, ki se trudi izboljšati kakovost življenja posameznikov, družin in otrok v stiski. V ta namen bo na All Starsu zbirala hrano z daljšim rokom trajanja, ki jo lahko v za to označen prostor ob vhodu v dvorano, prinese vsak obiskovalec prireditve, kakor tudi vsi tisti, ki vstopnice za dogodek ne boste imeli. Zbrana hrana bo romala približno 15 grosupeljskim družinam, ki so v hudih finančnih stiskah.

"Izbor soigralcev je težko delo, veliko raje bi videl, da to naredijo trenerji, ker so že navajeni," je na začetku dejal Murić, ki je že drugič izbiral svojo ekipo, in vsem glasovalcem sporočil: "V veliko čast mi je, da sem že drugič dobil največ glasov, zato se vsem iz srca zahvaljujem." Nekoliko starejši Joksimović bo sicer že četrtič nastopil na All Starsu, a se še ni znašel v vlogi, da mora izbirati soigralce. Navdušen je bil tudi nad obiskom štiridesetih osnovnošolcev OŠ Nove Jarše, ki so si v živo ogledali izbor obeh kapetanov: "Vidim, da se je zbralo lepo število košarkarskih nadobudnežev, ki so dokazali, da se lepo vzdušje z evropskega prvenstva še vedno pozna. Upam, da bo tako njih kot tudi drugih mladih v Grosuplju veliko in da bodo uživali v dobri predstavi."

Trenerja pohvalila izbor košarkarjev
"Računal sem, da Nebojša ne bo vzel še enega težkega centra, tako da mi je speljal Mateja Krušiča, ki sem ga želel izbrati naslednjega,"
je po pregledu ekip, ki sta jih sestavila, povedal krilo Krke, branilec Olimpije pa je sporočil: "Zavedam se, kako je pomembno imeti dobre centre, zato sem izbor baziral na centrih z dobro kombinacijo z zunanjimi igralci. Prav nič ne bi menjal."

Izbor igralcev sta pokomentirala tudi oba trenerja. "Fanta sta pametna, poznata košarko in sistem, kako se sestavlja ekipe, mislim, da sta sestavila dokaj enakovredni moštvi. Obeta se nam zanimiva borba," je sporočil Zmago Sagadin, ki je dobil največ glasov spletnih uporabnikov, Aleš Pipan pa je dodal: "Oba dobro vesta, kaj ekipa potrebuje in sta dokaj realno razdelila moči na obe strani, zdaj pa je vse na igralcih, da pokažejo, kaj znajo, odigrajo čim bolje in se vsi potrudijo za čim boljši spektakel."

EKIPA EDA MURIĆA

EKIPA NEBOJŠE JOKSIMOVIĆA

Edo Murić (Krka)

Nebojša Joksimović (Union Olimpija)

Jasmin Hukić (Krka)

Matic Rebec (Helios)

Sani Bečirović (Krka)

Gregor Hrovat (Helios)

Đorđe Majstorović (Helios)

Goran Jagodnik (Hopsi)

Sasu Salin (Union Olimpija)

Alen Omić (Union Olimpija)

Danijel Vujasinović (Hopsi)

Matej Krušič (Grosuplje)

Domen Bratož (Slovan)

Jaka Klobučar (Krka)

Goran Jurak (Zlatorog)

Jaka Brodnik (Union Olimpija)*

Ousman Senega Krubally (Grosuplje)

Miha Fon (Maribor Nova KBM)

Drago Brčina (Elektra)

Mitja Nikolič (Rogaška Crystal)

Sandi Čebular (Rogaška Crystal)

Igor Tratnik (Portorož)

Stanko Sebič (Tajfun)

Miha Lapornik (Zlatorog)

Trener: Aleš Pipan

Trener: Zmago Sagadin

Pomočnik trenerja: Andrej Žakelj

Pomočnik trenerja: Dalibor Damjanović

* - Jaka Brodnik bo zaradi objektivnih razlogov na članski tekmi nastopil namesto Daividasa Gailiusa.