Emir Sulejmanović ne bo nosilec igre nove in prenovljene Olimpije, temveč se je odločil za kaljenje v Barceloni. Foto: Aleš Fevžer
Emir Sulejmanović ne bo nosilec igre nove in prenovljene Olimpije, temveč se je odločil za kaljenje v Barceloni. Foto: Aleš Fevžer

Sulejmanović, ki bo čez 11 dni postal polnoleten, je po izteku pretekle sezone, v kateri je igral tako za mladinsko kot člansko moštvo Olimpije, sporočil klubu, da namerava skleniti prvo profesionalno pogodbo z Barcelono, in ne Olimpijo. Zdaj sta se kluba dogovorila za odškodnino in tudi že formalizirala prestop.

Pri "zmajih" so v obvestilo javnosti zapisali, da so mlademu bosanskemu Fincu ponudili najboljšo mogočo pogodbo, ki si jo lahko Ljubljančani še privoščijo, obenem pa je novi trener Aleš Pipan na sestanku potrdil, da se Sulejmanoviću v njegovem moštvu obeta vloga nosilca igre.

Zavrnjena nosilna vloga v Olimpiji
"Ker smo si igralca resnično želeli zadržati, smo ponudbo pripravili po naših najboljših finančnih in športnih zmožnostih. Zlasti po plati športnega programa, ki bi Emirju nudil nosilno vlogo v EuroCupu, Ligi ABA in preostalih tekmovanjih, smo prepričani, da bi bila Union Olimpija zanj v tem trenutku najboljša odločitev. Igralcu smo ponudili tudi program individualnih treningov, oporo pri šolanju, urejeno bivanje, prehrano in vse, kar bi fantu, ki v Ljubljani prebiva skupaj z očetom, omogočilo tudi osebnostni razvoj, ki je pri tako mladem igralcu še kako pomemben.

Trener članske ekipe Aleš Pipan je opravil sestanek z igralcem, njegovim očetom in uradnim zastopnikom ter jim točno predstavil pogled na Emirjevo vlogo v ekipi Uniona Olimpije, kar naj bi bil predtem glavni pomislek glede njegovega podpisa profesionalne pogodbe, saj naj ne bi bil zadovoljen z minutažo v minuli krstni članski sezoni. Klub je igralcu tokrat ponudil nosilno vlogo v ekipi in se na račun njegovega razvoja odpovedal dodatni okrepitvi na tem igralnem mestu," sporoča KK Union Olimpija, ki je ostala brez obetavnega krilnega košarkarja.